Sprem'te se, sprem'te ...

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
237.439
... ali ne cetnici ovoga puta, nego novcanici da se spreme. Novi namet na vilajet:

Novi udar na vozače - poskupeo tehnički pregled

Još jedan šok za vozače – tehnički pregledi poskupljuju ili su već poskupeli sa oko 3.000 u proseku, na oko 5.000 do 6.000 dinara. Na nekim tehničkim pregledima i dalje imaju staru cenu, ali kako su nam rekli na više mesta, i oni uskoro poskupljuju.

Imate ovde ceo tekst sa sve obrazlozenjem, ali meni je bilo muka vec posle ovih par recenica koje sam vam preneo, pa nisam imao zivaca dalje ni da citam. :evil:
Pa dobro majku mu, pola sata 6000, znaci 12.000 na sat iliti 100 evrova, pa ni ovi nasi zlehudi baustelci po Svabiji nemaju ni blizu toliko. A da ne pricamo o tome da su plate nas koji smo ovde i dalje srpske. :besan2::poludeo:

Пошто се до сада технички преглед често пролазио на "мајке ми", сада ћемо сви по списку да будемо под строгим режимом, а то наравно кошта.

Иначе, како је до сада било гарантовано да је ауто присуствовао сопственом техничком прегледу? Нека су се папири и уплате "прошетали" то је најмањи проблем.
Колика је муљачина била, толика ће да нам буде строгоћа.

Пошто се до сада технички преглед често пролазио на "мајке ми", сада ћемо сви по списку да будемо под строгим режимом, а то наравно кошта.

Иначе, како је до сада било гарантовано да је ауто присуствовао сопственом техничком прегледу? Нека су се папири и уплате "прошетали" то је најмањи проблем.
Колика је муљачина била, толика ће да нам буде строгоћа.

mozda neki jesu prolazili

ali tu se nesto trebalo preduzeti ,

meni su redovno slikali kola , merili gasove i kocnice , gledali brojeve.

zadnjih 2 god su slikali

sto znaci da je to postojalio u zakonu .

i umesto da inspekcija svakodnevno obilazi tehnicke ,proverava njihov rad .

oni svima naplacuju svoj nerad . ali to rade u svim segmentima.

Posto je osiguranje davalo debelu proviziju tehnickim pregledima, ocigledno im se moglo, tj. imali su dovoljno profita, moje misljenje je da sada osiguranje treba da pojeftini i da se tako ispegla ta razlika. Inace, tehnicki pregled u Nemackoj je 80e i radi se jednom u dve godine, a kod nas 50e. Radnik na tehnickom u Nemackoj primi 1200-1500 evra, a kod nas u najboljem slucaju 300 evra. Da ne pricamo o tome koliko tamo kosta najam poslovnog prostora, ili izgradnja, oprema koju koriste tehnicki pregledi, itd. Apsolutno nerealna cena kod nas.

Back