Spremaju rezoluciju o genocidu u Srebrenici: Vučić - sponzori su zamislite Nemačka i Ruanda!

Pa, bio je genocid. Naravno da je bio. Što su tu ima priznavati? Treba napisati u diplomatskoj noti? To danas nije političko pitanje. Time se bave povjesničari. Za 15-tak godina se puni 100 godina od početka WW2.
Pa stidite se malo

Kako ne znate? Tko je vikao 100 za jednoga? To nije nacistička poruka?
Nie isto vikati i uraditi
Vikanje ima cilj da zaplasi
 
Pa stidite se malo
Nema razloga. Nisu Hrvati bili Nijemci ili Talijani kojih se šaćica pridružila pokretu otpora. Hrvati su masovno sudjelovali u borbama protiv nacista, fašista, ustaša i četnika. I mi se time ponosimo.
Nie isto vikati i uraditi
Vikanje ima cilj da zaplasi
Te svoje glupe izjave ostavi za sebe. Verbalno nasilje je kriminalni čin i vodi k fizičkom nasilju. Srebrenica je dokaz za to. Što je Vučić rekao, to su poslušnici njegovih radikala u BiH napravili.
 
Nema razloga. Nisu Hrvati bili Nijemci ili Talijani kojih se šaćica pridružila pokretu otpora. Hrvati su masovno sudjelovali u borbama protiv nacista, fašista, ustaša i četnika. I mi se time ponosimo.

Te svoje glupe izjave ostavi za sebe. Verbalno nasilje je kriminalni čin i vodi k fizičkom nasilju. Srebrenica je dokaz za to. Što je Vučić rekao, to su poslušnici njegovih radikala u BiH napravili.
Borbe protiv nacista i fasista?

:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
 

VUČIĆU NI AMERIKA NI ČITAVA EU NISU MOGLI NIŠTA! Hadžifejzović napao tvorce sramne rezolucije: Od 193 zemlje, 109 nije bilo “za”! Kakav vam je to uspeh?! (VIDEO)​

Alo
VESTI
26.05.2024
09:07
17
Sarajevska medijska mašinerija nije zadovoljna političkim teatrom koji smo imali prilike da vidimo u Ujedinjenim nacijama kada se 23. maja glasalo za sramnu rezoluciju o Srebrenici
VUČIĆU NI AMERIKA NI ČITAVA EU NISU MOGLI NIŠTA! Hadžifejzović napao tvorce sramne rezolucije: Od 193 zemlje, 109 nije bilo “za”! Kakav vam je to uspeh?! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Printscreen
" style="margin: 0px; box-sizing: border-box; background-color: rgba(0, 0, 0, 0); color: rgb(0, 0, 0); text-decoration: none; letter-spacing: normal; display: block; position: relative;">PrintscreenFoto: Printscreen/Printscreen
PRE

Novinar i voditelj sarajevske "Fejs" televizije Senad Hadžifejzović napao je tvorce sramne rezolucije.

U Njujorku je na skaradan i sramotan način izglasana rezolucija o Srebrenici, iako su svega 84 zemlje glasale za, dok 109 država nije dalo glas.

Upravo je zbog tog rezultata Hadžifejzović napao tvorce sramne rezolucije, zapitavši se šta oni zapravo slave, kada većina planete ne podržava tu rezoluciju.

- 84 glasa za rezoluciju je malo. 19 glasova protiv je mnogo, 68 država uzdržano, to je previše. 21 država nije glasala, takođe previše. Od 193 zemlje, 109 nije bilo za rezoluciju, 84 jeste. I kakav je to uspeh!? - upitao je Hadžifejzović i dodao:

- Čak ni velika Amerika, Kanada, Australija, čak ni čitava Evropska unija, čak ni čitava organizacija islamskih država nisu uspele da skupe više od 84 glasa, a Lagumdžija se hvali da je to on. Čak 38 kosponzora i to najvažnijih, najsnažnijih država jedva je uspelo da ubedi, i to mesecima, još samo dodatnih 46, a on se hvali - konstatovao je Senad Hadžifejzović.

https://www.alo.rs/vesti/politika/911428/hadzifejzovic-napao-tvorce-sramne-rezolucije/vest
tezak srbomrzac...na kraju ce da dobije kancer od tolike mrznje
 
Mladost, ludost, sto se kaze.

Mada, ja se ne secam kada je Mladi Lav SRS Aleksandar ovl izjavio. Možda je montirano.
Je, sva s*anja koja su Srbi rekli i počinili su lažna i motirana. Dapače, sve su to napadi na nedužnu srpsku nejač s ciljem da se ugrozi plemenito srpstvo koje nije u stanju počiniti zločin. Jbt, gdje vas nađu tako montirane? :kafa:
 
Odvratno je i bestidno ismijavati ljude koji su dali svoje živote u borbi protiv nacista i fašista. Napisao bih ti da se trebaš stidjeti, ali znam da nemaš srama. Ne može se od go**a napravit pita pa tako ni čovjeka od tebe.
Kad kazes da su se ustase borile protiv nacista sta drugo ocekujes, prijatna pita
 

1717088168659.png

U TOJ GLAVI SE SVAKAKVE IDEJE RAĐAJU: Emir Suljagić komentirao Dodikov plan da se promijeni ime Srebrenice


"Vođa bosanskih Srba Milorad Dodik objavio je planove da promijeni ime Srebrenice, s ciljem da je izbriše s karte, a time i iz historije. Ovo je izazovno okruženje u kojem svakodnevno djeluje Memorijalni centar Srebrenica."


v1321.jpg


Prije 2h

"Neki naši ljudi u Srebrenici kažu dosta im je laži oko toga svega i sada su pokrenuli inicijativu da promijene naziv da se Srebrenica ne zove Srebrenica nego da se da neko drugo ime općini pa ćemo vidjeti kako će se to razviti", izjavio je jutros, 30. maja, predsjednik manjeg bosanskohercegovačkog entiteta na TV Happyju gdje je više puta iznio neistine, manipulacije i uvrede na račun stranih zvaničnika, organizacije Ujedinjenih nacija, kao i države Bosne i Hercegovine.

O tome ko je pokrenuo tu inicijativu, kao ni bilo koje druge informacije Milorad Dodik nije rekao.


U međuvremenu, komentar na (n)ovu Dodikovu provokaciju dao je i direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić, koji veli:

"Vođa bosanskih Srba Milorad Dodik objavio je planove da promijeni ime Srebrenice, s ciljem da je izbriše s karte, a time i iz historije. Ovo je izazovno okruženje u kojem svakodnevno djeluje Memorijalni centar Srebrenica.

Ova situacija naglašava ne samo našu snažnu predanost, već i značajnu podršku koja nam je potrebna. Iako smo zahvalni na sve većoj podršci, vjerujem da je unutar Bosne potrebna veća sistemska institucionalna podrška. Sjećanje na Srebrenicu leži na plećima preživjelih, ali njeno obilježavanje je zajednička odgovornost."
 
samo najveca stoka bez repa moze da ubija svoj narod.

ovo je samo primer sta su muslimanski lideri radili svom narodu.

citjauci presudu o kradzicu hag je utvrdio i to da je tzv armija bih u vise navrata granatirala svoje polozaje i polozaj unprofora radi propagande.

kad se vec tolko kunu u taj hag...
 

Back
Top