Sposobni za ljubav

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Treba li učiniti nešto tako da budemo sposobniji za ljubav ili tu nema šta da se uči, gradi, to je samo stvar osećanja kada se poklopimo sa nekim?

Ako mislite pod 1, Da li smatrate da ste sebe dovoljno izgradili i da ste sposobni za ljubav?
ja bih zeleo da svi imamo najlepsa osecanja prema svima, znaci svako prema svakim, ne samo ljudi, vec ceo kosmos...

U kosmosu je uglavnom neživa materija 😄
Ali ko zna... U svakom slučaju ovde se misli na erotsku vrstu ljubavi između partnera
po Hinduizmu, energija Shakti prozima ceo kosmos, pa je i erotska ljubav izmedju partnera jedan oblik manifestacije Shakti energije. Mrtva materija, po nekim kosmologijama, ima svoj unutrasnji svet kojim dozivljava zivot, pa mozemo videti da u potpunosti nije ni ono sto smatramo da je mrtvo zapravo mrtvo, vec samo ide "sporije" u odnosu na nasu svest, ali je i dalje zivo. Sve je zivo na razlicite nacine.

Pa dobro, jel je onda ta ljubav dar ili i tu ima nekih veština, sposobnosti itd?
pa, po teoriji, to se sve stice neminovnom evolucijom kojoj su sva bica, ziva i neziva, podredjena u kosmosu, ali posto ni ja ne znam najbolje sve, samo mogu da kazem ono sto znam, a sad, posebne erotske poze, mozda imam interes i za to, samo sto nemam dovoljno privatnosti da istrazim i upoznam one zelje koje izviru iz mene i kako bi se manifestovale, i onda naravno, sa kime bih se igrao u zajednistvu, jer bi po meni ceo kosmos i trebao da bude u sreci, ekstazi, osim ako ne zeli jer je se zasiti, ali mi ipak nismo ni presli taj deo ciklusa gde smo se vec zasitili, vec smo daleko od tog zasicenja i idemo ka tome, koliko razumem

Treba li učiniti nešto tako da budemo sposobniji za ljubav ili tu nema šta da se uči, gradi, to je samo stvar osećanja kada se poklopimo sa nekim?

Ako mislite pod 1, Da li smatrate da ste sebe dovoljno izgradili i da ste sposobni za ljubav?
Moras voleti sebe, i imati pozitivni odnos prema samoj sebi, da bi mogla voleti druge. "Poklopiti se sa nekim" podrazumeva uvazavanje, postovanje,delenje, pomaganje, brigu o partneru, poverenje, i treba vremena da se "poklopi". Erotizirane emocije u zaljubljenosti nisu ljubav

Jako je zeznuto to s pojmom ljubavi. Vecina se nekako spoji uz dogmu, kao i religija koja uci da nam je neko sudjen u zivotu. A nije. Ne postoji nikakvo sledovanje, nekakva sladoledzinica u oblacima koja salje ljubav svakome od nas. Istina je da je ljubav stvar poprilicno prljave igre i okolnosti na zemlji. Ko se kome zalomi za vecinu. Inace ne bi bilo toliko samih ljudi.
Tako da naci neku zdravu crtu u svemu tome i reci sebi: da, zelim da budem s tom osobom i da pustim korenje s njom, je zeznuta stvar. I borba je. Boris se da je osvojis, posle se boris da ne utones u to osvajanje jer ces je tako izgubiti a opet se boris sa sobom da je pustis da ode da bi se vratila i sama naucila da li je to to s njene strane. Posle se ona bori da tebe zadrzi i tu se ili pogubite ili jos vise spojite. A na kraju shvatis da prevazilazenjem samih sebe ucite novo. I tu treba da se vratite jedno drugom. Nove faze zivota i sazrevanja. Svega ima, ludilo...

Jako je zeznuto to s pojmom ljubavi. Vecina se nekako spoji uz dogmu, kao i religija koja uci da nam je neko sudjen u zivotu. A nije. Ne postoji nikakvo sledovanje, nekakva sladoledzinica u oblacima koja salje ljubav svakome od nas. Istina je da je ljubav stvar poprilicno prljave igre i okolnosti na zemlji. Ko se kome zalomi za vecinu. Inace ne bi bilo toliko samih ljudi.
Tako da naci neku zdravu crtu u svemu tome i reci sebi: da, zelim da budem s tom osobom i da pustim korenje s njom, je zeznuta stvar. I borba je. Boris se da je osvojis, posle se boris da ne utones u to osvajanje jer ces je tako izgubiti a opet se boris sa sobom da je pustis da ode da bi se vratila i sama naucila da li je to to s njene strane. Posle se ona bori da tebe zadrzi i tu se ili pogubite ili jos vise spojite. A na kraju shvatis da prevazilazenjem samih sebe ucite novo. I tu treba da se vratite jedno drugom. Nove faze zivota i sazrevanja. Svega ima, ludilo...
Koliko u tebi ima jos osoba, Napokone?
Kao da citam nekog drugog clana.

Koliko u tebi ima jos osoba, Napokone?
Kao da citam nekog drugog clana.
Citas isto, nego si vrvr tipicna svakodnevna zenska osoba koja je navikla s muskarcima da odmah izvlaci sud na prvu loptu, a takve osobe i nisu preterano sposobne da sagledaju licnost u celini vec iskljucivo po modelu pasivno reaktivnog"kako se ophodi prema meni a da se ja ne ukljucujem preterano u to". I onda reagujes tako da druga strana onda i ne zeli da ti pokaze svoju kompletniju stranu jer misli da nije vredno toga i tako u krug u krug u krug...
Drugim recima, ne trudi se...

Mnogi ce da kaze i urade ono sto i misle ali niko nece moci da dokaze suprotno.
Ljubav je svuda oko nas.
Ljubav prema parama... Nikog nije ostavila ravnodusnim, pravo bogatatvo nije u materijalnom vec u onome za sta covek ide da se voli. 🙏

Citas isto, nego si vrvr tipicna svakodnevna zenska osoba koja je navikla s muskarcima da odmah izvlaci sud na prvu loptu, a takve osobe i nisu preterano sposobne da sagledaju licnost u celini vec iskljucivo po modelu pasivno reaktivnog"kako se ophodi prema meni a da se ja ne ukljucujem preterano u to". I onda reagujes tako da druga strana onda i ne zeli da ti pokaze svoju kompletniju stranu jer misli da nije vredno toga i tako u krug u krug u krug...
Drugim recima, ne trudi se...
Jos samo kad bi znao kome ti to...
Ukljucivala se, sad mnogo manje. Jedan si od onih, koje uvek rado procitam, bas zato sto ima tu puno slojeva za guljenje. Naravno, nisam ni ocekivala da si kao 2D. Mozes biti vulgaran, bezobrazan, nekulturan, ali ako je sa merom, onda si smeker. Bez te mere si obicna b.dala., najobicnija.

Jos samo kad bi znao kome ti to...
Ukljucivala se, sad mnogo manje. Jedan si od onih, koje uvek rado procitam, bas zato sto ima tu puno slojeva za guljenje. Naravno, nisam ni ocekivala da si kao 2D. Mozes biti vulgaran, bezobrazan, nekulturan, ali ako je sa merom, onda si smeker. Bez te mere si obicna b.dala., najobicnija.
Pa hvala, i lepa, za promenu, iznenadjujuca ljudska reakcija. Ne radim nista drugo do koristim ovaj prostor da imam ispunjujuc razgovor sa zanimljivim ljudima i to valjda treba da ukljucuje "o svemu" sa razumnom merom.
Zasto se ne bi prikljucila?
Ili ti je hobi da analiziras licnosti ogoljene ovekovecenim izjavama o seksu i ljubavi na forumskim desavanjima...

Pa hvala, i lepa, za promenu, iznenadjujuca ljudska reakcija. Ne radim nista drugo do koristim ovaj prostor da imam ispunjujuc razgovor sa zanimljivim ljudima i to valjda treba da ukljucuje "o svemu" sa razumnom merom.
Zasto se ne bi prikljucila?
Ili ti je hobi da analiziras licnosti ogoljene ovekovecenim izjavama o seksu i ljubavi na forumskim desavanjima...
Svakako je razbibriga. I meni treba mentalnog razgibavanja, zanimljivih ljudi nikad dosta, ali ne i rvanja sa sveznajucim forumasima, malicioznost i los humor.
Tu sam ja. Jedna od, ali gostujuci ti mogu reci ovo, sto inace ne bih.

Back