Sport za decu

nacafaca

Zainteresovan član
Poruka
375
Da li znate kako se krecu cene ovih akutelih sportica za decu (recimo za dete od 5-6 god)?Ja na sve strane vidim plakate karate,fudbal,gimanstika....ali nigde nema cene.Moje dete nesto i nije zainteresovano mnogo za sport a ja ipak razmisljam da pokusamo sa necim ako nije preskupo....

a zavisi i koji "sport"?

Ne zaboravite da pratite na šta dete reaguje, pa ako je dete zainteresovano za muziku onda vidite i koja je to vrsta muzike. Zašto bi ste ga upisali na fudbal ili gimnastiku(sem ako nije ritmička, kod nas jako slabo zastupljna zbog loših ili nikakvih uslova), postoje i folklor, ples, balet(najskuiplji iz porodice igara).
I nemojte dete forsirati da prati vaše interesovanje ili vrstu muzike koju vi slušate, jer će steći odbojnost prema svemu!

Sve u svemu, svaka nosi razvijanje osobe mentalno i fizički. Shvataju pojam opšte kulture, kroz igru, dalje su od negativnog delovanja ovog društva. Razvijaju motoričke sposobnosti i zdrav način takmičenja. I naravno, trebaju podršku roditelja, ma kako se taj SPORT ne dopada njihovom roditelju. To što Vam je neko bio deo utrobe, ne znači da će jesti istu hranu kao i Vi, da će slušai istu muziku, da će svirati isti instrument, niti biti član iste političke propagande.

Poslednja izmena:
Скијаање за џикљасте и пливање, моторика и мишићи.
И да једу спанаћ, да буду као попај, и одважни као енгри брд :)

У ств. за све школице би требало да постоји лиценца и ту је прича завршена јер то код нас не постоји.

negde je bila vec slicna tema, ja ovo vec negde pisala...
moja cerka sa oko 3 god je bila toliko trapava, recima se ne moze opisati, a kad se tome doda da je oduvek veoma aktivna i zivahna - onda zamislite kolicinu padanja, sudaranja, udaranja... kad vise nisam znala sta cu odvela sam je u obliznji karate klub i upisala na casove. mislila sam tamo ce se malo umoriti pa ce biti mirnija. ali, na moje veliko iznenadjenje, a i odusevljenje u tom karate klubu za mini uzrastu (uzrast -bebe- kako su ih treneri zvali do 5 god) rade samo vezbe koncentracije i najosnovnije gimnasticke vezbe, tako da se nije umarala, vec je naucila da gleda oko sebe, da skace, trci... pravilno penje i silazi... kolut napred i nazad
...e sad...u grupi je bilo sedmoro dece a samo ona devojcica. onda su pocela pitanja -da li je karate sport za decake, zasto je ona u muskom sportu... i kako do kraja godine nije dosla vise nijedna devojcica tako ni moja nije htela vise da ide. nismo je ni prisiljavali, sa moje tacke gledista - cilj je bio ispunjen, postala je spretna i to mnogo vise nego sto sam mislila da je moguce!
posle nekog vremena pozelela je da bude balerina i upisali smo je na balet. to i sad trenira, voli i zaista uziva. dok bude uzivala u tome do tad ce i trenirati.
sto se cena tice - kod nas karate je 1200 din mesecno i ne placa se nista drugo. cak od kluba dobiju posle mesec dana redovnog dolazenja trenerkice, a posle tri meseca redovnosti dobijaju komplet opremu za tu godinu. sva putovanja(gostovanja) koja organizuje klub za decu su besplatna!
balet kosta 2000 din mesecno i sve se dodatno placa: baletanke oko 2000, kostim za probe 1 500 din, kostim za nastup od 2 do 5 hiljada (nas novogodisnji 2400)...

За мало већу децу, Звезда до краја месеца уписује клинце на баскет за џабе.
Као некад, али важи за сада само за пријаве до краја јануара.

Moj savet je da kod izbora sporta prvo upoznate trenera i vidite da li je kvalifikovan zavrsio skolu za to.

Dati svoje dete nekome ko to radi na nacin koji nije prilagodjen za decu nije bas dobro.

Isto borilacki sportovi za decu nisu dobri ni malo mogu da bude agresiju.

Back