negde je bila vec slicna tema, ja ovo vec negde pisala...
moja cerka sa oko 3 god je bila toliko trapava, recima se ne moze opisati, a kad se tome doda da je oduvek veoma aktivna i zivahna - onda zamislite kolicinu padanja, sudaranja, udaranja... kad vise nisam znala sta cu odvela sam je u obliznji karate klub i upisala na casove. mislila sam tamo ce se malo umoriti pa ce biti mirnija. ali, na moje veliko iznenadjenje, a i odusevljenje u tom karate klubu za mini uzrastu (uzrast -bebe- kako su ih treneri zvali do 5 god) rade samo vezbe koncentracije i najosnovnije gimnasticke vezbe, tako da se nije umarala, vec je naucila da gleda oko sebe, da skace, trci... pravilno penje i silazi... kolut napred i nazad
...e sad...u grupi je bilo sedmoro dece a samo ona devojcica. onda su pocela pitanja -da li je karate sport za decake, zasto je ona u muskom sportu... i kako do kraja godine nije dosla vise nijedna devojcica tako ni moja nije htela vise da ide. nismo je ni prisiljavali, sa moje tacke gledista - cilj je bio ispunjen, postala je spretna i to mnogo vise nego sto sam mislila da je moguce!
posle nekog vremena pozelela je da bude balerina i upisali smo je na balet. to i sad trenira, voli i zaista uziva. dok bude uzivala u tome do tad ce i trenirati.
sto se cena tice - kod nas karate je 1200 din mesecno i ne placa se nista drugo. cak od kluba dobiju posle mesec dana redovnog dolazenja trenerkice, a posle tri meseca redovnosti dobijaju komplet opremu za tu godinu. sva putovanja(gostovanja) koja organizuje klub za decu su besplatna!
balet kosta 2000 din mesecno i sve se dodatno placa: baletanke oko 2000, kostim za probe 1 500 din, kostim za nastup od 2 do 5 hiljada (nas novogodisnji 2400)...