spor komp

diabl0

Zainteresovan član
Poruka
180
znam da je ova tema bila sto puta ali moram opet.instalirao sam windows pre 2 dana.komp mi uzasno sporo radi.skenirao sam sa avirom i nema virusa defragmentovao sam hard i opet nista evo hijackthis log

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 6:48:12 PM, on 8/6/2009
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\sched.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\avgnt.exe
C:\WINDOWS\PixArt\PAP7501\GUCI_AVS.exe
C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32.EXE
C:\Program Files\LSI SoftModem\agrsmsvc.exe
C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\avguard.exe
C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

O4 - HKLM\..\Run: [avgnt] "C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\avgnt.exe" /min
O4 - HKLM\..\Run: [GUCI_AVS] C:\WINDOWS\PixArt\PAP7501\GUCI_AVS.exe
O4 - HKLM\..\Run: [PACTray] C:\WINDOWS\PixArt\PAP7501\PACTray.exe
O4 - HKLM\..\Run: [PAP7501_Monitor] C:\WINDOWS\PixArt\PAP7501\GUCI_AVS.exe
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 - HKLM\..\Run: [WinSys2] C:\WINDOWS\system32\winsys2.exe
O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKCU\..\Run: [Skype] "C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe" /nosplash /minimized
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O23 - Service: Agere Modem Call Progress Audio (AgereModemAudio) - Agere Systems - C:\Program Files\LSI SoftModem\agrsmsvc.exe
O23 - Service: Avira AntiVir Scheduler (AntiVirSchedulerService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\sched.exe
O23 - Service: Avira AntiVir Guard (AntiVirService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\avguard.exe
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
O23 - Service: SoundMAX Agent Service (SoundMAX Agent Service (default)) - Analog Devices, Inc. - C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe

--
End of file - 2688 bytes

ako neko zna sta da radim neka kaze bicu mu zahvalan

Prvo pogledaj u proces manageru zauzeće procesora, u stanju mirovanja ne sme biti veće od 2-4%.
Što se tiče SP2 on u sebi sadrži Windows Security Center (to ti je ovaj proces wscntfy.exe), moj ti je savet da ga isključiš ako već imaš antivirus. Skini sa neta program Starter i isključi iz startup-a sve suvišne procese, ako neznaš koje daj nam ovde listu. Proveri dali su svi drajveri pravilno instalirani (u device manageru), ako treba nanovo ih instaliraj i to prvo one za matičnu ploču, pa directX i na kraju za grafičku.

zauzece procesora u stanju mirovanja je 1-3%.svi drajveri su pravilno instalirani.a ovaj proces wscntfy.exe jel to windows firewall.ako jeste iskljucio sam ga.
ako neko ima jos neko neku ideju neka javi

Prvo napiši kakva ti je konfiguracija računara,
Evo jedan tipp za tebe ako imaš Ata HDD , idi u device menager i pronađi stavke Ata/atapi controlers , i na IDE granama prebaci sa PIO na DMA i restartuj komp.

Reinstal Windowsa - ne!
Uradi defregmentaciju (Start - All Programs - Accessories - System Tools - Disk Defragmenter...
Ljudi , ovo je palilo na računarima dok nije probijena brzina od 450 mhz na procesoru , od tada baš i nema nekoga značaja defragmentacija hdd-a , pogotovu ne na novijim mašinama koji imaju dvojezgrane procesore i na hdd-u više od 2 mega keša.

U proces manageru pogledaj kolika je zauzetost memorije, u service manageru bi trebao da isključiš nepotrebne procese (kao windows update ako ga ne koristiš) , trebalo bi isključiti i theme i mnogo toga pošto bi trebalo da imaš bar 512MB za prijatan rad. U situaciji kada nema dovoljno RAM-a XP koristi HDD (verovatno ti disk stalno "radi") i to tako što podatke upisuje u jedan (skriveni) fajl pagefile.sys koji se po defaultu nalazi na C. Vremenom se on fragmentuje pa se preporučuje da mu se odredi fiksna veličina (desni klik na my comp - properities - performance - advanced - virtual memory) koja bi trebala da bude 2.5 x RAM i da se nakon toga ponovo izvrši defragmentacija, ili da se napravi posebna particija potrebne veličine i da se u postavkama definiše da se ovaj fajl nalazi samo na njoj. Poželjno je i da nabaviš neki manji programčić za "oslobađanje" memorije.

Poslednja izmena:

Back