Anonymous:ih pa shto samo u ojadjenim pa ima toga svuda valjda.
Nema. Bar ne u tolikoj meri kao u sredinama u kojima je, pre svega u naletu opšteg siromaštva, sistem vrednosti doživeo kolaps. Tamo gde je egzistencija koliko toliko zagarantovana, vladaju drugi modeli dokazivanja pred drugima.
Zbog toga se ja i ljudi poput mene bune. Sponzorstvo može da se uzme kao jedan od "merača" socijalnog stanja društva. Poput onih čekića za razbijanje prozora u autobusima koje klinci mažnjavaju iz samo njima znanih razloga. Danas, kada u većini autobusa ti čekići postoje, možemo zaključiti da smo učinili jedan (mali) civilizacijski korak unapred.
Anonymous:zar nije i to neko iskoriscavanje kvaliteta (aj ti nateraj nekog da te izdrzhava).
"Iskorišćavanje kvaliteta" samo po sebi nije ili ne bi smelo da bude nikakva vrlina. I gola prostitucija je nekakvo iskorišćavanje kvaliteta. Ključ je u tome koji kvaliteti se i na koji način upotrebljavaju.
Inače, zabluda je da sponzori izdržavaju svoje sponzoruše. Njihova glavna "radna obaveza" je da, svojim izgledom i nastupom, doprinesu demonstraciji statusa njihovih sponzora. Zato sam i rekao da kod njih inteligencija ne vodi glavnu reč, jer njih takva pozicija ne vređa. Naprotiv, najveći broj ih se time diči.