Spontanost na putovanju

I opet se svaljuju ocekivanja na mene... :roll: Te smisli neki plan, te pronadji neko blago... Sad cu opet da slusam lekciju o proaktivnosti i muskarcima. :zzzz:
znas kako...ja to radim celi zivot... bukvalno...i zaista bi mi srce zaigralo da neko barem jednom...odradi taj posao umesto mene :lol:
ali nemam od tebe ocekivanja...nemam ni od drugih...ali...samo onako....vrlo diskretno govorim :rotf:

inace bez zezanja...ljutio se ili ne...nije ni vezano za tebe...bez muske energije nema zenske energije...onda kada musko nije musko...zensko postaje musko...pa se musko zali zasto zensko nije zensko, pa se otvaraju teme na forumu...razumes? :rotf:

znas kako...ja to radim celi zivot... bukvalno...i zaista bi mi srce zaigralo da neko barem jednom...odradi taj posao umesto mene :lol:
ali nemam od tebe ocekivanja...nemam ni od drugih...ali...samo onako....vrlo diskretno govorim :rotf:

inace bez zezanja...ljutio se ili ne...nije ni vezano za tebe...bez muske energije nema zenske energije...onda kada musko nije musko...zensko postaje musko...pa se musko zali zasto zensko nije zensko, pa se otvaraju teme na forumu...razumes? :rotf:

Razumem, i slazem se... I verujem da zasluzujes da ti srce zaigra ne jednom, nego da igra brejkdens dan i noc, i polazem nade u to, :zaljubljena:

Nego avioni i čamci... :mrgreen:

kako me nervirate samo da znate :D

ima jedan lepi stek u Novom sadu gde volim da sedim i relaksiram mozak.
tu je neko rastinje tu je mala marina , camci....moj san da imam camac i da blejim na vodi pola dana

sad bih zapalio makar do Ceneja da proverim da li Natasa Bekvalac kosi travu ili vezba klavir

kako me nervirate samo da znate :D

ima jedan lepi stek u Novom sadu gde volim da sedim i relaksiram mozak.
tu je neko rastinje tu je mala marina , camci....moj san da imam camac i da blejim na vodi pola dana

sad bih zapalio makar do Ceneja da proverim da li Natasa Bekvalac kosi travu ili vezba klavir
eee taj tvoj NS...em je skup...em nema ni jedan fini restorancic...sve fensi, smenci...nabijeno... :vnaocare:

Da li je volite? Koliko ste spontani u izboru lokacije, volite li da rizikujete...krenete a ne znate jos gde? :klap:

Mislim ovaj clanak i nije bitan ali me je podsetio na neke moje ne toliko velike spontanosti...ali bilo ih je...i negde me uzbudjuju... ne uvek, ne u velikoj kolicini...ali ako je jos i saputnik otvoren, opusten, pozitivan...maaa...:zaljubljena:

Uzmemo kartu, stavimo povez na oči, bacamo pikado, pa gde se zabode, tu idemo
To maksimalno radim....i zato me maksimalno i cene.
Znaci samo mi kazes gde hoces da ides i dobijes sutra procenu ili brze, dobro lose, prednosti, mane..
Plus se snalazim svuda....specijalna obuka u vojsci i neki narodni stari poznati trikovi zlata vrede...

Da li je volite? Koliko ste spontani u izboru lokacije, volite li da rizikujete...krenete a ne znate jos gde? :klap:

Mislim ovaj clanak i nije bitan ali me je podsetio na neke moje ne toliko velike spontanosti...ali bilo ih je...i negde me uzbudjuju... ne uvek, ne u velikoj kolicini...ali ako je jos i saputnik otvoren, opusten, pozitivan...maaa...:zaljubljena:

Uzmemo kartu, stavimo povez na oči, bacamo pikado, pa gde se zabode, tu idemo
Ono...malo, kada već negde odem. Tipa ako sam već na Tajlandu onda mogu da odem na ostrvo na kojem je tih dana lepo vreme ili idem u taj i taj grad ili idem sutra u kambodžu ili vijetnam kad sam već tu. Ali da sedim kući pa da pogodim mapu i kažem idem u Burkinu Faso...teško. Dakle delimično spontan kada sam već negde, od kuće dobro analiziram.

meni je bilo i bez cetkice za zube i gacica... :mrgreen: kupila sve usput :lol:
sada kada pomislim...gde sam se ja sebe u godinama izgubila...tj. svoj duh jbte.. :think:
Kako? Zasto?
Kod mene to jos uvijek traje, a imam koju godinu.
Meni je organizacija sinonim za putovanje tako da spontanost je ubijena u startu.

Ne da je ne volim ili ne bih voleo, nego mislim da je spontanost u tom smislu jedan luksuz, za koji ti je potrebno vreme, pa i pare, dopustivost malo veca od onoga "zasto da ne"... A one male spontanosti, kao vracamo se sa plaze i ajde ovaj put da idemo levim putem umesto desnim da vidimo sta ce da nam se desi, to da... :mrgreen:

Doduse zelja mi je da zavrtim globus i zaustavim ga prstom pa gde ubodem tu da odem, ali ja sam baksuz pa bi mi prst pao fazon na Kabul...

Za duze putovanje je potreban minimalni organizacijski okvir, a u putu se stvara spontanost. Na ovogodisnjem putu po Bosni za koje sam u pocetku mislio da ce trajati 7 dana. Imam vremena za sad pa mi nista nije problem, a sta se tice zahtjeva gdje spavati jos manje. Iako sam si mogao priustiti da spavam gdje sam htio izabrao sam da spavam gdje zelim. Organizacija se raspala na samom pocetku, a sve je kasnije ispalo spontano. Nije mi bilo bitno hocu li u mjestu ostati dan, dva ili vise, a sa spavanjem pored i ispod mosta u Jajcu mi vrh iako sam do sad spavao skoro pa svugdje. Sa pocetnih 7 dana na kraju sam 17 dan kada sam zavrsio spavajuci na livadici u krugu Zagrebackog kolodvora dok sam cekao bus za doma. O ljudima koje sam znao i upoznao na putu mislim da je nepotrebno pisati jer to svaki putnik zna.

U doba korone drzim se blize kuci pa se znam spakirati i odem na neku planinu ili po ljeti odem kajakom :)

E sad pitanje organizacije i spontanosti....
Najlakse je reci autostoperi. To je primer, a ja sam pod moranjem postao autostoper , kad sam bio u izdvojenom objektu odakle nema prevoza..
U svakom slucaju autostoper koji putuje ili backpacker je poseban psiholoski stav.
Tu imas sve isplanirano u smislu logistike, a nista u smislu plana putovanja.
Tazno znas odnose, okolnosti , delimicno obicaje i kulturu, delimicno opasnosti , ali nemas neki rigidan plan.
Isto to mozes da radis i putovanjem placeno i sa hotelima. Jeste da hoteli vole kad im dodjes na recepciju za noc ili dve noci, mashala za shishanje, ali ima i tu nekih caka.

Ja sam stava da je moguce biti logisticki pokriven a opet planski slobodan.
Ima prednosti sa obe strane, npr neko ko je vec bio tu i ti koji dolazis logisticki pokriven , desava se da se lepo upotpunite...

Npr ebooking je previse skupa a nekad i neugodna situacija za sam teren....Desava se kad roditelji zele da prate decu na skolska takmicenja (kad sam ja bio mali to se nije radilo) i sad ko je radio na terenu on zna bakice, porodice koje ce ti rado za 500-1000 dinara iznajmiti sobu za prespavanje, znaci nije turizam, ali je izvorno , znaci soba kakvu dobijaju gosti te kuce, cilimi , stari kreveti, stari ormani ili normalni kreveti , novi ormani , vise si domaci gost nego turista...
Ali bude blizu , u centru grada ili blizu centra lepog mesta....
Kad su seminari , guzve, onda sve ostalo bude zauzeto ,a pravo resenje nije zauzeto jer bakice nisu turizam, nego na poznanstvo...
Nekad ne treba zaobici ebooking, npr nije isto biti u komsiluku Titove Vile i biti gost Titove vile, iako je razlika 10e po danu...Skoro isto je, ali to skoro nije isto....

eee taj tvoj NS...em je skup...em nema ni jedan fini restorancic...sve fensi, smenci...nabijeno... :vnaocare:
nije nije tacno to sto pricas Ti :D

reklama , ne vredi moram ...
Limanska pijaca NSGrill veruj da je sve ukusno i sa cenama prihvatljivo pa jedno divno mesto u Pap Pavla...opet ambijent neverovatan cene razumne pa na Ribarcu .... ajde ubedila si me kad dolazis da te vodim na rucak :mrgreen:

nije nije tacno to sto pricas Ti :D

reklama , ne vredi moram ...
Limanska pijaca NSGrill veruj da je sve ukusno i sa cenama prihvatljivo pa jedno divno mesto u Pap Pavla...opet ambijent neverovatan cene razumne pa na Ribarcu .... ajde ubedila si me kad dolazis da te vodim na rucak :mrgreen:
to mi je i bio cilj :rotf:

a Ribarac volim...koliko sam ja jutra docekala tamo...jos dok nije bio izgradjen toliko...
ma volim celi NS...ali zaista ja ne nadjoh tamo ambijent po mom ukusu :lol: tj. ima puno simpaticnih mesta...ali nekako prenatrpano...glasno...
Zivela sam u centru, grbavici, telepu, novom naselju, staroj detelinari, novoj detelinari...kod supa, Limanima 1,2,3 i 4, kod sajma :lol: poznajem ga prilicno :mrgreen:

Back