Spomenik Slobodanu Miloševiću

Da li treba podići spomenik Slobodanu Miloševiću u Beogradu

• Ukupno glasova
    68
  • Anketa je zatvorena .
Jugoslavija mozda nije bila idealna tvorevina, ali nema sumnje da je u svakom pogledu bila neuporedivo bolja od bilo cega sto je nastalo posle njenog raspada na ovim prostorima.

Није била боља него је била пуњена америчким кредитима па је могла да се одржава тај систем. Међутим, сада нема више долара, државе су нам задужене. Тако да, док је било америчких пара то је и трајало, када је то престало, распала се држава.

Нерално се трошило тада, зато сада трпимо последице на економском пољу. А и лоповлук и страначко запошљавање, негативна селекција- то су болести које такође вучемо из тог периода. Ко је био у партији, добијао је стан, кола, посао, све. А ко није био, није добијао ништа од тога. ,,Једнакост", нема шта.

Eh ti se bas primio na tu pricu , ma kakve americke pare, imali smo mi i privredu pre svega, nema sta se u SFRJ nije proizvodilo od automobila, kombajna i traktora pa do mlaznih aviona, usisivaca i pegli, a te fabrike tipa IMT, Zastava, Rakovica, Iskra, Gorenje, Sloboda, Zmaj, Ikarbus ........itd su sve bile fabrike koje su zaposljavale na desetine hiljada pa i stotine hiljada ljudi.
Daleko od toga da je situacija bila kao danas, da nista nigde nije radilo i da eto mi smo ziveli manje ili vise lagodno zato sto su nam neki zli bankari slali pare jer im je to odgovaralo iz nekog geopolitickog intresa.

A i ko kaze da je dobijao samo onaj ko je bio u partiji, mislim citava naselja su izgradjena, citavi gradovi gde su ljudi dobijali stanove od vojske, od firmi gde su radili...itd, pa sta svi oni su bili partijski funkcioneri.

Recimo moj deda je bio vojno lice, dobio stan od vojske a ja koliko znam u zivotu nije prisustvovao ni jednoj sednici partije, ne znam ni da li je znao gde se nalazi zgrada centralnog komiteta ili SK.

Poslednja izmena:
Jugoslavija mozda nije bila idealna tvorevina, ali nema sumnje da je u svakom pogledu bila neuporedivo bolja od bilo cega sto je nastalo posle njenog raspada na ovim prostorima.

Koliko je bila zaduzena YU a koliko sada sama Srbija?

Onaj Djindjicev Miki Maus nije se skidao sa TV-a!

Svaki dan je bio gost dnevnika II i hvalio se koliko stotina meleona dolara/evrova smo se tog dana zaduzili!

Eh ti se bas primio na tu pricu , ma kakve americke pare, imali smo mi i privredu pre svega, nema sta se u SFRJ nije proizvodilo od automobila, kombajna i traktora pa do mlaznih aviona, usisivaca i pegli, a te fabrike tipa IMT, Zastava, Rakovica, Iskra, Gorenje, Sloboda, Zmaj, Ikarbus ........itd su sve bile fabrike koje su zaposljavale na desetine hiljada pa i stotine hiljada ljudi.
Daleko od toga da je situacija bila kao danas, da nista nigde nije radilo i da eto mi smo ziveli manje ili vise lagodno zato sto su nam neki zli bankari slali pare jer im je to odgovaralo iz nekog geopolitickog intresa.

Фабрика је било и у монархији. И то доста. Знаш ли само колико је Милан Стојадиновић отворио фабрика? И запошљавали су људе.

Међутим, ја ти причам да без пара које је добијао, титоистички режим не би могао да одржи тај систем, који јесте економски неодржив. Па крајем 50-тих, титоистички режим је био пред банкротством. Спасли су га Амери, дали су му огромне паре, јер им је СФРЈ требала као тројански коњ у Источном блоку.

Данас нема фабрика, јер су дошли лопови, покрали све, уништили државу и продали је странцима. Али ти лопови нису пали с марса, већ су све то били људи који су изникли из Титове партије, сви су се из тог гнезда испиљили. То је чињеница. Према томе...

Фабрика је било и у монархији. И то доста. Знаш ли само колико је Милан Стојадиновић отворио фабрика? И запошљавали су људе.

Међутим, ја ти причам да без пара које је добијао, титоистички режим не би могао да одржи тај систем, који јесте економски неодржив. Па крајем 50-тих, титоистички режим је био пред банкротством. Спасли су га Амери, дали су му огромне паре, јер им је СФРЈ требала као тројански коњ у Источном блоку.

Данас нема фабрика, јер су дошли лопови, покрали све, уништили државу и продали је странцима. Али ти лопови нису пали с марса, већ су све то били људи који су изникли из Титове партије, сви су се из тог гнезда испиљили. То је чињеница. Према томе...

Ljudi koji su iznikli iz Titove partije vec odavno nisu vise medju nama ili imaju po 100 godina , ovi lopovi danas su ljudi po 40,50 godina koji su za vreme Tita jos pisali u pelene.

Ljudi koji su iznikli iz Titove partije vec odavno nisu vise medju nama ili imaju po 100 godina , ovi lopovi danas su ljudi po 40,50 godina koji su za vreme Tita jos pisali u pelene.

Јао немој молим те. Да ти сад не набрајам ту багру. Сви они који су владали после Титине смрти су или деца комуниста или сами комунисти. Па евто ти, друг Мићун ти је још и жив и здрав и бави се политиком. Треба ли да наводим и остале?

Тако да, пусти причу, све ове гарнитуре су из те партије. Препоручујем ти књигу ,,Деца комунизма". ;)

Back