Spomenici NOB-a i zrtava drugog svetskog rata na teritoriji Jugoslavije.

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ti si postavio tekst sa FB, gde se tvrdi da je Zrenjanin silovao Zagorku, i da ga je ona zbog toga prijavila Nemcima.
Žarko Zrenjanin je tada siluje i tako se zahvaljuje domaćinu na gostoprimstvu.
Hrabra i ponosna Zagorka odlazi do najbliže nemačke straže i prijavljuje silovatelja. Nemci dolaze, opkoljavaju zemunicu i ubijaju Žarka i njegovog pratioca Strahinju.
https://vojvodinainfo.rs/druga-stra...og-napasnika-i-prevaranta-sta-je-ovde-istina/
Profesor bane na postu 403 postavlja tekst ( ali ne i izvor ) i tu je skroz druga prica, da Zagorka nije izdala Zrenjanina, nego drugi. Silovanje se uopsete ne spominje u rehabilitaciji, nego samo njena nevinost da ga ona nije izdala.
Dve razlicite price, sta je sada istina ?
silovanje je izmišljotina tipa ekonomiste samardžića

nije bilo nikakvog silovanja

Ti si postavio tekst sa FB, gde se tvrdi da je Zrenjanin silovao Zagorku, i da ga je ona zbog toga prijavila Nemcima.
Žarko Zrenjanin je tada siluje i tako se zahvaljuje domaćinu na gostoprimstvu.
Hrabra i ponosna Zagorka odlazi do najbliže nemačke straže i prijavljuje silovatelja. Nemci dolaze, opkoljavaju zemunicu i ubijaju Žarka i njegovog pratioca Strahinju.
https://vojvodinainfo.rs/druga-stra...og-napasnika-i-prevaranta-sta-je-ovde-istina/
Profesor bane na postu 403 postavlja tekst ( ali ne i izvor ) i tu je skroz druga prica, da Zagorka nije izdala Zrenjanina, nego drugi. Silovanje se uopsete ne spominje u rehabilitaciji, nego samo njena nevinost da ga ona nije izdala.
Dve razlicite price, sta je sada istina ?
Па због чега га је пријавила Немцима онда и они га после убили?

Због чега су је стрељали комунисти онда?
Видео сам тај текст.
Tvoja verzija je da ga je ona prijavila Nemcima.
Rehabilitacija je donesena zato sto je nekoliko svedoka dokazalo da ga nije izdala ona nego neki drugi lik. Ispada da je streljana zbog tog drugog lika koji je bio izdajica, ali ne ona.

Rehabilitacija je donesena zato sto je nekoliko svedoka dokazalo da ga nije izdala ona nego neki drugi lik. Ispada da je streljana zbog tog drugog lika koji je bio izdajica, ali ne ona.
Тако пише у оном тексту, још кажу тамо да је развратник и силоватељ био још пре рата.Па имаш страницу на ФБ и поставиш им питање одакле им те информације, просто.

Где се то каже у Загоркиној рехабилитацији, рекао си да ни ти не знаш шта се на суду дешавало?

Тако пише у оном тексту, још кажу тамо да је развратник и силоватељ био још пре рата.Па имаш страницу на ФБ и поставиш им питање одакле им те информације, просто.

Где се то каже у Загоркиној рехабилитацији, рекао си да ни ти не знаш шта се на суду дешавало?
Ti zastupas tezu sa FB, treba ti da dokazujes ne ja.
Ja sam procitao tekst koji je pôstavio nas cenjeni profesor bane
Прве назнаке сумње у званичну верзију теткине осуде појавиле су се седамдесетих година када су се појавили сведоци који су тврдили да тетка није издала Учу. Један бивши официр Озне је сведочио да је Зоркина невиност установљена тек када је она погубљена. Издајник је наводно био откривен касније и послат у један затвор у Црној Гори, јер није могао за исто дело да одговара, за које је тетка већ била стрељана. Писмо сличне садржине стигло је и од човека са Новог Београда, сведочи јавно у медијима, инжењер Крагић.
Zagorka ga nije ni prijavila Nemcima za silovanje, jer nijeni bila silovana, cela prica je izmisljena.

Прве назнаке сумње у званичну верзију теткине осуде појавиле су се седамдесетих година када су се појавили сведоци који су тврдили да тетка није издала Учу. Један бивши официр Озне је сведочио да је Зоркина невиност установљена тек када је она погубљена. Издајник је наводно био откривен касније и послат у један затвор у Црној Гори, јер није могао за исто дело да одговара, за које је тетка већ била стрељана. Писмо сличне садржине стигло је и од човека са Новог Београда, сведочи јавно у медијима, инжењер Крагић.
Zagorka ga nije ni prijavila Nemcima za silovanje, jer nijeni bila silovana, cela prica je izmisljena.
tačno tako, ali gde nema istine povoljne za njih, tu gubitnici izmišljaju priče

tačno tako, ali gde nema istine povoljne za njih, tu gubitnici izmišljaju priče
kako nema "istine povoljne za njih" :dash: :dash:
em je dokazano da je nekakav nazovi sudski postupak protiv nje bio neregularan i zbog toga je sprovedena sudska rehabilitacija em je dokazano da ga ona nije ni izdala .
sta jos vise od ovoga moze da se ocekuje ???

opet si promasio zadatak rehabilitacije , nisu se oni tamo bavili uopste time da li ga je ona izdala nego da li joj je sudjenje bilo kako treba.
i to ti je napisano u PRVOJ recnici teksta koje ti je profesor postavio a u kojem stoji :mazi:
"Виши суд у Панчеву је рехабилитовао Зорку Рокнић (рођ.Крагић) 2016 године, која је 1944. године без судске одлуке стрељана због издаје народног хероја Жарка Зрењанина Уче. "

Прочитао сам ја и један и други текст и ниједан не доказује разлог рехабилитације поменуте жене. Мораће ти официри ОЗНЕ да се договоре око верзије није први пут да их имају више.

Није могао да одговара за дело које је починио јер је неко већ пре њега стрељан грешком, па какво је то објашњење, и то се сазнало наводно 30 година после рата. Уз то се не зна ко је био тај други издајник.

Прочитао сам ја и један и други текст и ниједан не доказује разлог рехабилитације поменуте жене. Мораће ти официри ОЗНЕ да се договоре око верзије није први пут да их имају више.

Није могао да одговара за дело које је починио јер је неко већ пре њега стрељан грешком, па какво је то објашњење, и то се сазнало наводно 30 година после рата. Уз то се не зна ко је био тај други издајник.
Imamo rehabilitaciju Zagorke, i niko ne spominje siilovanje.
Imamo svedoke koji tvrde da ona nije izadala Zrenjanina i opet niko ne spominje silovanje.

Imamo rehabilitaciju Zagorke, i niko ne spominje siilovanje.
Imamo svedoke koji tvrde da ona nije izadala Zrenjanina i opet niko ne spominje silovanje.
Имамо рехабилирацију Загорке и немамо то што кажеш.
Тако да може да буде или да је силована и због тога су је комунисти касније пошто је предала Зрењанина Немцима убили, или су је убили потпуно невину.

У сваком случају комунистичка бламажа.

Имамо рехабилирацију Загорке и немамо то што кажеш.
Тако да може да буде или да је силована и због тога су је комунисти касније пошто је предала Зрењанина Немцима убили, или су је убили потпуно невину.

У сваком случају комунистичка бламажа.
Niko ne spominje silovanje, sve je izmisljeno da bi se pljuvalo po Zrenjaninu, da u nadi da se promeni naziv grada u Banatu koji nosi ime po njemu.

Niko ne spominje silovanje, sve je izmisljeno da bi se pljuvalo po Zrenjaninu, da u nadi da se promeni naziv grada u Banatu koji nosi ime po njemu.
Немој да пишеш нешто што не знаш, ми не знамо шта се дешавало на том суђењу.

Име ће бити промењено јер већина становника то жели, била прича о силовању тачна или не.

Име ће бити промењено јер већина становника то жели, била прича о силовању тачна или не.
pošto oni ne znadu šta se dešavalo na tom sudu, onda nikita nemoj da pišeš ništa o tom sudu :dash:

pa i to si napisao da znaš koliko i nikita, zar ne?
Ја сам тражио доказе и позивао се на ту рехабилитацију у чијој пресуди НЕ ЗНАМО шта тачно стоји, док Никита сматра да се то није десило а ни он не зна шта тамо пише, па када сазнамо онда можемо да наставимо расправу.

Ja sam pisao o tvojoj prici sa FB i o prici koju je postavio bane.
Ime nije promenjeno 90-tih, a kamoli sada da ce da menjaju.

Back