MULJATORKA!
Poslanica DS Jelena Marković naplatila 45.000 dinara na skupštinskoj blagajni za putovanja od Kragujevca do Beograda, iako živi u glavnom gradu, u kom ima stan
BEOGRAD - Jelena Marković, poslanik i portparol DS, partije koja je najviše napadala dokazane skupštinske muvatore zbog naplaćivanja fantomskih putnih troškova, krenula je stopama kolega radikala, socijalista i ostalih koji se nisu libili da očerupaju skupštinsku blagajnu.
Naime, Markovićeva je, zaključno sa avgustom ove godine, podigla 45.000 dinara na ime putnih troškova za putovanja od Kragujevca do Beograda i nazad, iako priznaje da poseduje stan u Beogradu! Portparolka DS jeste rodom iz Kragujevca, ali već godinama živi u prestonici, u kojoj od 2004. poseduje stan.
U izjavi za Kurir Jelena Marković na sledeći način pokušava da objasni neobjašnjivo.
- To što imam stan u Beogradu, ne znači da u Beogradu i živim. Živim u Kragujevcu, tamo mi je prebivalište, i porodica, i moje izborno telo. Čak su mi i registarske tablice na automobilu kragujevačke - pravda se portparolka DS.
Prema njenim rečima, vikende provodi u Kragujevcu, dok je preko nedelje zbog posla u Beogradu.
- Uostalom, ne spavam u hotelu, iako na to imam pravo, nego dolazim svojim kolima, ponedeljkom. Znači, država mi plaća isključivo putni trošak i benzin, jer moram nekako da dođem od kuće. U stvari, ja štedim na državi - „konstatuje“ naša sagovornica. I pored našeg insistiranja na tome da objasni zašto bi poreske obveznike interesovalo da li ona sa nekretninom u svom vlasništvu vikende provodi van Beograda, Markovićeva je ostala pri ranijoj izjavi.
Prema podacima iz Skupštine Srbije, u periodu od 15. februara do 27. avgusta Markovićeva je na ime plate podigla 378.465 dinara, dok je po osnovu paušala dobila sledovanje od 168.465 dinara. Za dnevnice je uzela 72.498 dinara, a na ime putnih troškova još oko 45.000 dinara. Računica je jasna - poslanica demokrata je za nepunih 30 dana rada u parlamentu uzela 664.747 dinara, ili oko 8.300 evra. Po tome ispada da je njen radni dan koštao 276 evra.
Na pitanje kako je naplatila 45 radnih dana iako je Skupština u pomenutom periodu radila jedva tridesetak dana, portparolka DS daje još jedan nemušti odgovor.
- U tu računicu nisu uneta 22 radna dana iz septembra - kratko kaže Jelena Marković.
Da bi stvar bila jasnija, mora se uzeti u obzir da Skupština Srbije nije radila do 15. maja. Nakon nešto više od dva meseca parlamentarci su zvanično prestali da rade sve do 27. avgusta, pa niko od poslanika nije mogao da „namakne“ više od 30 radnih dana. Markovićeva je, inače, član dva odbora - za međunacionalne odnose i za predstavke i predloge. Ovi odbori su održali svega pet sednica tokom aktuelnog saziva Skupštine.
Podsetimo, upravo su poslanici Tadićeve stranke digli najveću galamu kada se 2005. otkrilo da pojedini poslanici obilato zloupotrebljavaju mogućnost naplate putnih troškova. Tada je obelodanjeno da je poslanik radikala Dragoslav Milković iz Trgovišta za 11 meseci 2005. podigao skoro 4,3 miliona dinara, plus dva miliona na ime putnih troškova. Tik uz Milkovića bile su njegove stranačke kolege Nenad Mitrović iz Bujanovca i Dragutin Perić sa Kosova, koji su se oparili za po četiri miliona dinara.
KO JE OVDE *****,A KO SKRACUJE,ZAKLJUCITE SAMI!!!
ZATO STO ZIVOT NE MOZE DA CESKA!!!