Spletkarenje sa tuđom dušom...

a bilo je promasaja, naravno... i pogresnih odluka... mozda i sad zivim jednu od njih... al' cu opet isto... kad pogledam, ne bi' ja tu mnogo sta menjao... samo sam trazio nesto, a da ne znam sta... otrcano, znam... samo ne bi' propustio neka svitanja, nalik onom kad sam se vracao kuci... posle duzeg vremena... i prazan put... i sunce koje sija meni u lice... i samo saznanje da me se neko uzeleo... i da nije jedina... ili... njih dvojica... jos uvek neiskvareni svet... potpuno nevin... kako me gledaju... i upijaju... i nece u skolu... kako ce me se uopste secati, kad jednom prodje sve? sve je to sa nekim razlogom... verovatno... mozda da prepoznam nju? kad dodje... da se ne uplasim... i ne okrenem i odem... tako je lakse... ni na kraju... ne bi' je menjao ni za sta... ni posle toliko godina... zbog osmeha... razmisljanja... nje same... zbog toga kako mene cini boljim nego sto stvarno jesam... i vidim da nece prestati... mozda i zato sto me je probudila... ta njena posebnost... neko je ima i nosi sa lakocom... a drugi ne mogu da prepoznaju cak ni sa mapom...

Kad_LupimLupim:
Manipulacija u partnerskom odnosu je zavaravanje sebe.
Apsolutno se slazem. Smisao spletkarenja, tj. igre sa tudjom dusom ne vidim. Ako bi se nasla u situaciji da postoji razlog za takav vid odnosa, koji mi je nepojmljiv, prekinula bi ga...ne bi ni ulazila u dublje neke interakcije...
Treba prosiriti temu na karakter, tj. nekarakter ljudi koji spletkare. Da li je u pitanju egoizam, povrsnost, nedostatak samopouzdanja i veca koncentracija kukavicluka? Ne razumem ih i iako mi se cesto takva vrsta ljudi cine zasticenim od svega, ne bih zelela nikada da im pripadam ni po cenu izigranosti i samara realnosti, jbg nisam takav igrac!
Poenta je da onaj ko spletkari uvek postane zrtva svojih spletki, a ona druga strana biva oslobodjena, zato je lakse koracati sigurnim stopama u svoje postupke i dela, nego pratiti i okretati se za svojim tragovima uvek i svuda...

rile_laki_oblak:
a bilo je promasaja, naravno... i pogresnih odluka... mozda i sad zivim jednu od njih... al' cu opet isto... kad pogledam, ne bi' ja tu mnogo sta menjao... samo sam trazio nesto, a da ne znam sta... otrcano, znam... samo ne bi' propustio neka svitanja, nalik onom kad sam se vracao kuci... posle duzeg vremena... i prazan put... i sunce koje sija meni u lice... i samo saznanje da me se neko uzeleo... i da nije jedina... ili... njih dvojica... jos uvek neiskvareni svet... potpuno nevin... kako me gledaju... i upijaju... i nece u skolu... kako ce me se uopste secati, kad jednom prodje sve? sve je to sa nekim razlogom... verovatno... mozda da prepoznam nju? kad dodje... da se ne uplasim... i ne okrenem i odem... tako je lakse... ni na kraju... ne bi' je menjao ni za sta... ni posle toliko godina... zbog osmeha... razmisljanja... nje same... zbog toga kako mene cini boljim nego sto stvarno jesam... i vidim da nece prestati... mozda i zato sto me je probudila... ta njena posebnost... neko je ima i nosi sa lakocom... a drugi ne mogu da prepoznaju cak ni sa mapom...
Jao... podvuceno zutom... divno... :-D

Mislim da suze u mom slučaju mogu da budu manipulatorske, jer mi je iz iskustva potvrđeno da uvek omekšam muškarca kad pred njim plačem... nije bitno koja je situacija, može da bude i najobičnija... gledanje filma... nekako to potresno na njih deluje... ne znam, možda ja plačem isuviše teatralno... :) pa izazivam katarzu svih prisutnih... :)
A eto, bilo je situacija gde bi mi možda koristilo da sam plakala, gde bih možda i preokrenula neke odluke i dešavanja... a ne... ja sam ponosno zadržavala suze... svaki put, svaki susret...
Bilo mi ispod časti da plačem...
Ne volim manipulacije...
Mada ko taktizira - profitira.

rile_laki_oblak:

PREDIVNO, PREDIVNO, PREDIVNO, PREDIVNO, PREDIVNO...

Brišite sve ostale postove, ne dajte da se mešaju u sjaj ovog!!!!!

ODUŠEVLJENA SAM, APSOLUTNO!!!!!
NAJEŽILA SAM SE!!!! JEŽIM SE...
KOPIRAM, ŠTAMPAM, STAVIĆU NA PLUTU U SOBI...

Sokolica_M:
Mislim da suze u mom slučaju mogu da budu manipulatorske, jer mi je iz iskustva potvrđeno da uvek omekšam muškarca kad pred njim plačem... nije bitno koja je situacija, može da bude i najobičnija... gledanje filma... nekako to potresno na njih deluje... ne znam, možda ja plačem isuviše teatralno... :) pa izazivam katarzu svih prisutnih... :)
A eto, bilo je situacija gde bi mi možda koristilo da sam plakala, gde bih možda i preokrenula neke odluke i dešavanja... a ne... ja sam ponosno zadržavala suze... svaki put, svaki susret...
Bilo mi ispod časti da plačem...
Ne volim manipulacije...
Mada ko taktizira - profitira.

Ali onda pi,ca nastrada, kad cura predamnom place meni se odmah dize i imam potrebu da je zagrlim.

pravnicax:
Treba prosiriti temu na karakter, tj. nekarakter ljudi koji spletkare.

Ljudi manipulišu zato što su ljudi.I najveći među nama, mali su (naravno sa aspekta apsolutnih moralnih visina, ja nisam sklona da ljude posmatram kao jadna bića). Ovde je bilo nekih puritanskih odgovora da sam pomislila kako se autori istih javljaju direktno iz raja. Moram reći da mi to čistunstvo nije delovalo nimalo spontano, ali onda sam se ipak predomislila i shvatila da je reč o plitkosti razmišljanja(ne uma).
Manipulacija je imanentna ljudskom rodu kao a priori vid opremljenosti za preživljavanje u paradoksalnom ljudskom životu gde su uvek suprotstavljeni egoizam i altruizam; ona je unapred data sposobnost ljudskog uma. Pogledajte samo decu (i to onu najranijeg uzrasta) na koje sve načine manipulišu svojim roditeljima i u igri u vršnjačkim grupama. Kompleksna je tema, ne bih dužila, samo bih dodala da, iako je sama po sebi negativna i nemoralna kategorija jer u sebi sadrži laž, manipulacija je često samo sredstvo ostvarivanja nekih veoma plemenitih i altruističnih ciljeva.

Kad se već bundeva lepo dosetio i raspevao o vaginalnoj manipulaciji da priupitam:

Za forumašice pitanje (ako ima izroda među muškima nek i oni odgovore):
Da li ste nekad manipulisale svojim mužem, dečkom, ljubavnikom time što ste mu uskraćivale seks ili nešto što posebno voli u seksu... ili ste možda, kao u filmovima, koristile slabost cirkulacije muškaraca kad se sva krv sjuri u glavu bez mozga, pa ga tako polusvesnog nagovorile na nešto ili izmamile neko obećanje, priznanje, šta god?

Za forumaše pitanje (ako ima izroda među ženskama neka i one odgovore):
Da li ste nekad lagali, lažno obećavali, preuveličavali osećanja i oduševljenost njome, unosili se u ulogu dečka i glumili vezu samo da bi došli do seksa?

marmelada:
Za forumašice pitanje (ako ima izroda među muškima nek i oni odgovore):
Da li ste nekad manipulisale svojim mužem, dečkom, ljubavnikom time što ste mu uskraćivale seks ili nešto što posebno voli u seksu... ili ste možda, kao u filmovima, koristile slabost cirkulacije muškaraca kad se sva krv sjuri u glavu bez mozga, pa ga tako polusvesnog nagovorile na nešto ili izmamile neko obećanje, priznanje, šta god?
Uopste ne mogu sebe ni da zamislim u kombinaciji sa muskarcem s kojim bih mogla da manipulisem na taj nacin...

Back