Спавање?

Vojvodjanin = Zemunac

Zainteresovan član
Poruka
333
Колико је битно.. спавати?

Ближи се лето, сваки минут тог времена желим на максимално добар начин да искористим, а "ко спава, мање живи", самим тим и желим да време које проведем спавајући сведем на минимум.

Е сада, колико је дневно сати сна потребно и које су последице уколико се то не испоштује? Шта се заправо дешава у току спавања..? "одмарамо се", али да ли се ствара нешто (нека супстанца, или шта већ..?).
И да ли се може створити контраефекат ако се спава више од потребног?

Хвала унапред. :)

nocas u snu sam se druzio sa neki pankeri
i kao idemo negde ulazimo u neke zgrade stanovi pa u neki voz se vozimo stajemo na neke stanice
a jedna mi se bas svidjala i ja sve oko nje se motam
de ona tamo i ja
od jednom ju uvatim za grudi :rumenko: jednom rukom a drugom ispod pojasa :rumenko:
i pocnem da ju ljubim oko vrata m bas lepo bilo i ne znam sto ali od jednom se probudim
uf sto sam se iznervirao kad je najlepse ja se probudim uvek tako bude :rida:

Колико је битно.. спавати?

Ближи се лето, сваки минут тог времена желим на максимално добар начин да искористим, а "ко спава, мање живи", самим тим и желим да време које проведем спавајући сведем на минимум.

Е сада, колико је дневно сати сна потребно и које су последице уколико се то не испоштује? Шта се заправо дешава у току спавања..? "одмарамо се", али да ли се ствара нешто (нека супстанца, или шта већ..?).
И да ли се може створити контраефекат ако се спава више од потребног?

Хвала унапред. :)

Nista znacajno samo recimo posle 4 dana poremecenog sna stanje u organizmu ti bude skoro isto kao kod dijabetesa blazeg oblika,citala sam tako.Pa se ti zezaj....

Предуго спавање исто може да нашкоди организму, као и прекратко. Кажу да се обично треба спавати око 8 сати, мада то није тачно јер није за све људе исто. Некима је доста 5-6 сати, а некима ни 10, као мени рецимо. Мене свако јутро мрзи устати, још бих да спавам, али кад се мора.

Спавај нормално, легнеш и устанеш углавном у исто време, немој да скраћујеш спавање због некаквих обавеза и глупости.

nocas u snu sam se druzio sa neki pankeri
i kao idemo negde ulazimo u neke zgrade stanovi pa u neki voz se vozimo stajemo na neke stanice
a jedna mi se bas svidjala i ja sve oko nje se motam
de ona tamo i ja
od jednom ju uvatim za grudi :rumenko: jednom rukom a drugom ispod pojasa :rumenko:
i pocnem da ju ljubim oko vrata m bas lepo bilo i ne znam sto ali od jednom se probudim
uf sto sam se iznervirao kad je najlepse ja se probudim uvek tako bude :rida:

Е тако и мени синоћ, сањам колегинице са факса, па те једна слатка плавуша, па те нека са црвеном кратком косом, па се возимо колима, али моша прекине се кад је најбоље :sad2:

zavisi...koliko se umoris u toku dana,koliko imas godina,kakve su ti navike (jesi li ranoranilac ili ne)
velika je razlika da li legnes u ponoc pa spavas do 6
ili lancijas do 4 pa spavas do 10
posto je ovo prvo normalan san,a ovo drugo mucenje organizma
a i svako telo je prica za sebe,ali svakome treba redovan i kvaltietan san
bilo leto il zima,jel

Back