Spavanje uz ventilator – Prednosti, rizici i saveti

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.004
Spavanje uz ventilator deluje kao jednostavno rešenje za vrele noći, ali nosi svoje prednosti i potencijalne probleme. Otvorimo diskusiju o iskustvima, pitanjima i savetima vezanim za korišćenje ventilatora tokom sna.

prabvilna upotreba ventilatora:
  • Usmeravanje ventilatora: Blago dijagonalno prema plafonu ili zidu
  • Brzina rada: Nisko ili srednje podešene brzine za mirniji san
  • Vlažnost vazduha: Posuda s vodom ili mali ovlaživač na noćnom ormariću
  • Dodatno hlađenje: Zamrznute boce ili vlažni peškirić ispred ventilatora
  • Higijena uređaja: Redovno brisanje lopatica i proveravanje filtera

da li spavate sa ventilatorom?

da li spavate goli?

Copilot_20250813_212903.png

Ko hoce pametan savet, nek nadje nacin da ohladi prostor a ima milion nacina, , sad ima i klima, pa dehumidifajera...ali ventilator da ti cepa preko tela, to nikako...
Nemoj da sam posle blejao sto sam vam rekao nesto sto je pametno i kako treba..

Strogo sam protiv svega na ovoj temi....skoro sve je pogresno , ovlazivac uz ventilator...pa upravo suprotno ....

Nego neko da bude opozicija, posto je ovo caci tema...da navede druge nacine za dobijanje lepog sna a da nije ventilator...

u doba mediterana tokom talasa vrucine poreklom iz sahare koji su bili i do 34 stepena u 4 sata ujutro (u frizideru je prijatnih 26 stepeni), sa bez erkondisna, koristili smo sledecu tehniku:

ceo pokrivni carsaf se potopi u vanglu (hladne vode ko ima, ko nema i voda je topla), izvadi, ocedi,
kad prestane da kaplje pokrijes se tako mokrim carsafom i ukljucis ventilator na mrdanje sa umerenim duvanjem
osim sto rashladjuje dok se susi, uistom tera i komarce ;) (Komarci ne vole da neko duva na njih.)
takodje to sve dodaje hladnu vlagu u vazduh
posle jedno sat dva, carsaf se pretvori u karton... nacisto se osusi i ostane u obliku susenja kao skulptura
onda se ode i ponovo potopi u vanglu hladne vode...
za bolji i dugotrajniji efekat umesto sa carsafom pokrivamo se isto tako pripremljenim velikim peskirima za plazu.
ko preziveo, preziveo

Poslednja izmena:
Ja nemam tih problema, kazem ima milion nacina da se ohladi prostor za spavanje,, moji su malo zatucani , obrazovani ali zatucani , tako da im ne pomazem, evo kukaju mi 3 dana, ali niti cu da im pomazem niti vredi , probao toliko puta, samo kukaju , a rugaju se mojim savetima i izumima,, jer ne vide ili ne osecaju odmah iz prsta, ili ne veruju, nemam pojma, samo znam da me boli tuki kad su ljuti takvi , da im vadim mudrosti iz riznice a ima milion finih nesto starih nesto novijih fora i fazona za rashladjivanje..
Sta bi vi rekli da vam kazem da mog gazda koji stanuje iznad, prekljuce i juce upalio grejanje oko 3 ujutro...valjda bilo hladno , sto posto cim je upalio grejanje..
E sad problem je sto kad on ugreje sebi zbog reume, to moraju reumaticari , nije zezanje, otekne im pola delova tela zbog reume nema veze sto je vama vrucina, ali zagreje meni sobu za 8C , nekad i vise, ali obicno za 8C...i onda se probudis, i pasuljis sta je , da li je ovo ili ono , odakle tolika znojka...i provalis...jer napolju je hladno , a toplije nego obicno kod tebe...

Neda mi se da sad davim, i smaram...ali ja ne bih ventilator ni zbog struje, oni trose oko 45W pa navise, sto nije bas zgodno leti...

Back