Manastirka
Buduća legenda
- Poruka
- 32.082
Hvala puno svima, na korisnim savetima.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znam,...te vežbe smo radili nekad u školi. Sad se već to ne bih usudila.drugi put oklagijom tuci muzauf, onda ne znam sta bih rekao, sta kaze specijalista, jel moze to da se vrati gde treba, pa onda da se imobilizuje?
onda ne mozes ovo istezanje preko ledja sa partnerom, vidis kako sam pogresio? znam da iscackam problem, pa to ti je
pa sad i ne smes, pazi ja nagadjam, ali mora da ima neki povez koji to imobiluzje da ne bezi iz lezista, i onda ga nosis duze vreme - ja ti kazem da nocima nisam nosio tu cipelu/cizmu koja drzi stopalo pod uglom od 90 stepeni, nikad me ne bi proslo, pa tako razmisljam i ti, da moras da nosis neko pomagalo-povez koji ce to da drzi da ne bezi ta lopatica ako moze prvo da se vrati gde treba, prosto spavas sa tim povezom, i tokom noci zaceljujes i lecis se, jer za sve treba vremeZnam,...te vežbe smo radili nekad u školi. Sad se već to ne bih usudila.
Nosim na poslu pojas za leđa ponekad ( ispog garderobe) ali i on vremenom popusta. Na stolici gde sedim imam tvrdi držač za leđa ( na naslonu stolice se prikači), ali ništa to trajno od tih pomagala ne rešava problem.pa sad i ne smes, pazi ja nagadjam, ali mora da ima neki povez koji to imobiluzje da ne bezi iz lezista, i onda ga nosis duze vreme - ja ti kazem da nocima nisam nosio tu cipelu/cizmu koja drzi stopalo pod uglom od 90 stepeni, nikad me ne bi proslo, pa tako razmisljam i ti, da moras da nosis neko pomagalo-povez koji ce to da drzi da ne bezi ta lopatica ako moze prvo da se vrati gde treba
ti nosis simetrican, za obe strane, levu i desnu, ali imas problem samo sa jednom stranom, pa ti treba A-simetrican, evo guglam types of shoulder immobilizerNosim na poslu pojas za leđa ponekad ( ispog garderobe) ali i on vremenom popusta. Na stolici gde sedim imam tvrdi držač za leđa ( na naslonu stolice se prikači), ali ništa to trajno od tih pomagala ne rešava problem.
Jeste,...moj je za obe strane. Rekoše mi samo treba da se izbalansiraju obe strane leđa, gde su lopatice. Donji deo leđa mi je ok.ti nosis simetrican, za obe strane, levu i desnu, ali imas problem samo sa jednom stranom, pa ti treba A-simetrican, evo guglam types of shoulder immobilizer
Pogledajte prilog 1825930
pa jel citas, a i ja procitah da imas problem samo sa jednom stranom - desnom, rece da bezi iz lezista? onda guglaj i vidi slike kakvih sve ima samo za jednu stranu, za koju ti treba, kostaju 15 ili 20 dolara, sta znam sa TEMU kazu ljudi i tu da porucuju, a ledja ce da se lece/ispravljaju sama kada spavas na ledjima na tvrdom duseku, ili masazama ili sta godJeste,...moj je za obe strane. Rekoše mi samo da treba da se izbalansiraju obe strane leđa gde su lopatice. Donji deo leđa mi je ok.
Ne beži desna lopatica iz ležišta, nego nije u ravnoteži sa levom. Ti pojasevi užasno stežu rame i počnu vremenom da trnu ruke. Ne nose se zato stalno. Onda ga skidam, pa pauza,...pa opet kačin na sebe i sve tako. Živa zaj.bancija, da izvineš što sam prosta.pa jel citas, a i ja procitah da imas problem samo sa jednom stranom - desnom, rece da bezi iz lezista? onda guglaj i vidi slike kakvih sve ima samo za jednu stranu, za koju ti treba, kostaju 15 ili 20 dolara, a ledja ce da se lece/ispravljaju sama kada spavas na ledjima na tvrdom duseku, ili masazama ili sta god
ti rece da ti samo jedna bezi iz lezista, a ne obeRekoše mi samo treba da se izbalansiraju obe strane leđa, gde su lopatice.
onda moras samo nju da uravnotezujesNe beži desna lopatica iz ležišta, nego nije u ravnoteži sa levom
da izvines ti stoi te ja ispravljam, jer gresisda izvineš što sam prosta.
Ne beže mi lopatice iz ležišta, nego mi je desna malo spuštena naniže u odnosu na levu. Bol se javlja u tom predelu, kao kod ove žene sa Instagrama.ti rece da ti samo jedna bezi iz lezista, a ne obe
onda moras samo nju da uravnotezujes
Ne beže mi lopatice iz ležišta, nego mi je desna malo spuštena naniže u stan snosi na levu. Bol se javlja u tom predelu, kao kod ove žene sa Instagrama.
Davno nekad imala sam saobraćajku, izgleda da je to od tada tako ostalo ili zaraslo. Sva sreća, pa su me odmah prikovani za neku dasku.
ja jos jedino da ti crtamKrenulo mi je zujanje u desnom uhu,
Moraju obe strane da se tretiraju. Ne može samo desna. Tako su mi rekli, zbog balansa. Samo ne istim intenzitetom.ti rece da ti samo jedna bezi iz lezista, a ne obe
onda moras samo nju da uravnotezujes
da izvines ti stoi te ja ispravljam, jer gresis
ako me boli leva noga, pa zar cu da lecim obe ili samo obolelu?
samo ne istim intrenztetom? a kako to podesavas, ako si povezala oba ramena, lopatice, bolesno i zdravo?Moraju obe strane da se tretiraju. Ne može samo desna. Tako su mi rekli, zbog balansa. Samo ne istim intenzitetom.![]()
nisu imali da ti prodaju asimetrican, pa su prosto lupiliNe može samo desna. Tako su mi rekli, zbog balansa
Ok, hvala. Probaću i to.ja jos jedino da ti crtam
vidis i sama da ti taj pojas ne odgovara vise, ja ti kazem da moras umesto tog simetricnog da kupis asimetrican samo za tu desnu stranu, postavio sam ti i sliku, racunam da znas sta je simetrija, a sta asimetrija
imaju na TEMU da se nadju, mislim
Vidim,...više ga i ne koristim.vidis i sama da ti simetrican ne pomaze
Kad odem na terapeutsku masažu, ona mi masira obe strane. Ne samo jednu. Leva strana leđa me tada ne boli, ali me desna rastura. Sad je mnogo bolje, doduše.samo ne istim intrenztetom? a kako to podesavas, ako si povezala oba ramena, lopatice, bolesno i zdravo?
znaci ovi sto prave asimetricne poveze su budale? tebi vec zuji uvo na istoj bolesnoj strani
balans bolesnog ramena ne mozes da uravnotezujes sa zdravim, to je vam pameti, vec ga uravnotezujes ASIMETRICNIM povezom ispod zdrave miske. kod pazuha, TO SU OSNOVNI ZAKONI FIZIKE, inace se samo krivis na stranu, zato ti i zuji desno uvo, nisi u balansu sa simetricnim!
ja razumem da ti nisi bilder sa slike koju postavih, da su ti asimetricni tezi da ih vi zene postavite zbog grudiju, ali oni su resenje, vidis i sama da ti simetrican ne pomaze
slagali su te, nisu imali da ti prodaju asimetrican, ja sam fizicar, poslusaj me, kupi isti steznik, ali samo za stranu koja je bolna, pa van pameti je za obe, ti moras bolnu da dotegnes do kicme kao osovine, a ne da vuces zdravo rame ka-prema bolesnom, samo se krivis na stranu, pa ti i uvo zujiVidim,...više ga i ne koristim.
Jasno mi je,...zato mi i nije bio od neke koristi. Zuji mi ponekad desno uvo i ravnoteža mi nije mnogo stabilna (jer mnogo puta me zanosi u desno). To je krenulo odavno, posle te nesreće. Kad hodam ulicom, ljudi mi često kažu kako ih nesvesno zanosim u desnu stranu.slagali su te, nisu imali da ti prodaju asimetrican, ja sam fizicar, poslusaj me, kupi isti steznik, ali samo za stranu koja je bolna, pa van pameti je za obe, ti moras bolnu da dotegnes do kicme kao osovine, a ne da vuces zdravo rame ka-prema bolesnom, samo se krivis na stranu, pa ti i uvo zuji
kao i auto, recimo desni tockovi vuku,a levi idu pravo?Jasno mi je,...zato mi i nije bio od neke koristi. Zuji mi ponekad desno uvo i ravnoteža mi nije mnogo stabilna (jer mnogo puta me zanosi u desno). To je krenulo odavno, posle te nesreće. Kad hodom ulicom, ljudi mi često kažu kako ih nesvesno zanosim u desnu stranu.
Sad sam rešila da se ozbiljnije posvetim tom problemu, inače neću moći da vozim.
Nije do para,...ja se krstila u kiropraktičara. Mnogima je čovek pomogao, kod mene nema efekta. Jedino što mi je pomoglo to su masaže i spavanje na podu. Kod ublažavanja boli. Kupiću i asimetrični pojas, nije mi to mi palo na pamet. Hvala.guglaj ove asimetricne poveze, ja sam ti postavio samo 1 sliku bildera, TEMU, jeftini su
ni kod mene, mozda minimalnog, ali tebe je skrkala ta nesreca, povreda, pa ljudi se polome, pa nose gips koliko dugo?Nije do para,...ja se krstila u kiropraktičara. Mnogima je čovek pomogao, kod mene nema efekta.
pa to ti kazem, ovi kljakavi neka posecuju kiroprakticare i neka ih masiraju, nama samo malo fizike fali da se uravnotezimo, hehe ti jos malo pa neces moci ni volan da okrecesI leti plivanje, baš pomaže.
Ništa nisam nosila, osim kragne mesec dana. To je trebalo da bude dovoljno. Izgleda da je vremenom krenula da se krivi kičma u desnom ramenu. Nije problem ni spavanje na podu, samo mi treba tvrdi dušek.ni kod mene, mozda minimalnog, ali tebe je skrkala ta nesreca, povreda, pa ljudi se polome, pa nose gips koliko dugo?
sad vidis da nije bilo dovoljnoNišta nisam nosila, osim kragne mesec dana. To je trebalo da bude dovoljno.
ja ti kazem uci na tudjim greskama, moras za preko noci! pa ti plivas zeno, ne treba ti za dan!Izgleda da je vremenom krenula da se krivi kičma u desnom ramenu. Nije problem ni spavanje na podu, samo mi treba tvrdi dušek.
Sad ne mogu ni da zamislim da se vratim u krevet.
Kupiću i pojas, ovi za preko dana se noću skidaju i ne nose se stalno.
A'jde da verujem i nauci, to je još preostalo.![]()