Spavala sam s ocem najbolje prijateljica koji me sad ignorise

promene su donele napredak covecanstva :mrgreen:

evo o čemu pričam

- - - - - - - - - -

pravo da ti kažem razmrzelo me da pišem, danas sam puno kucao, a i vreme je da krenem kući
sori možda sutra ako me ne mrzi a verovatno oće

opušteno dile, nama je čast što si nam posvetio i ovoliko od svog dragocenog vremena

Samokontrola je neverovatno podlozna okolnostima. Posle redukjemo i relativiziramo. Jedina razlika izmedju nas i drugih zivotinja je upravo ta savest koja tera na moralisanje. Ne kazem da samokontrola ne postoji, nego je cesto smatrana kvalitetnom jer nikada i nije došla u pravo iskušenje

Naravno, ali za različite tabue različit je i prag. Uzmi na primer incest, još najbliže krvno srodstvo u ovim kulturološkim okvirima, koje okolnosti možeš da zamisliš da se pređe granica?
Da li sklonost olakog prelaska tog praga kod različitih tabua ipak daje neku naznaku o kvalitetu/nekvalitetu i koja je svrha tabua?

[emoji38]
a zar se nisu promenila, tenzija ? ono što je nekad bilo normalno danas je smešno, ono što je danas normalno tada je bilo neprihvatljivo

baj d vej darvinova priča ima rupe p
Da ja tebe pitam koja je razlika izmedju sujete coveka u 10. veku i 21. veku? Nemoj mi govoriti o formi, vec sustini.

Poslato sa Huawei Honor Note 8 uz pomoć Tapatoka

Naravno, ali za različite tabue različit je i prag. Uzmi na primer incest, još najbliže krvno srodstvo u ovim kulturološkim okvirima, koje okolnosti možeš da zamisliš da se pređe granica?
Da li sklonost olakog prelaska tog praga kod različitih tabua ipak daje neku naznaku o kvalitetu/nekvalitetu i koja je svrha tabua?

Pa navela si neadekvatno poredjenje, jer su ljudi evolutivno uocili defektne posledice po potomke, kao rezultata takvog odnosa. Taj proces nema veze s pisanom istorijom ili religijskim pravilima, taj tabu je egzistencijalnog karaktera, a kad je pretocen u normu/tabu onda je to bilo kod nekih u trecem a kod nekih u 13 kolenu :)

Poslednja izmena:
Pa navela si neadekvatno poredjenje, jer su ljudi evolutivno uocili defektne posledice po potomke, kao rezultata takvog odnosa. Taj proces nema veze s pisanom istorijom ili religijskim pravilima, taj tabu je egzistencijalnog karaktera, a kad je pretocen u normu/tabu onda je to bilo kod nekih u trecem a kod nekih u 13 kolenu :)

Ako gledaš biološku opravdanost, onda je trebalo i da uoče i da su trudnoće kod devojaka od 17 i mlađih rizične u jednakoj meri kao i kod starijih od 35. Ali preko te prepreke se olako prelazilo. Granica se vekovima pomako pomera, verujem iz sasvim drugih razloga, mada u nekim kulturama još uvek ne.
Zar svi te zabrane uključujući i prevaru, poligamne brakove nemaju u osnovi zaštitu porodice i potomstva? Na ovaj ili onaj način.

Ako gledaš biološku opravdanost, onda je trebalo i da uoče i da su trudnoće kod devojaka od 17 i mlađih rizične u jednakoj meri kao i kod starijih od 35. Ali preko te prepreke se olako prelazilo. Granica se vekovima pomako pomera, verujem iz sasvim drugih razloga, mada u nekim kulturama još uvek ne.
Zar svi te zabrane uključujući i prevaru, poligamne brakove nemaju u osnovi zaštitu porodice i potomstva? Na ovaj ili onaj način.

Imaju, stite uspostavljene norme i institucije, i ne razlikuje se moj stav mnogo od tvoga, nego si ti s poredjenjima skroz zalutala :)
Ta granica s radjanjem se pomerila kroz istoriju s 13,14,15.. na neku zreliju dob koja bi, kako je smatrano, trebalo da uravnotezi mentalnu i fizicku zrelost. No to cesto i nije pravilo. Mislim da je trudnoca sa 17 mnogo manje opasna od trudnoce +35, a po meni je 20 - 31 neka najoptimalnija dob, s tim da uslove i izbor ne iskljucujem kao privatnu stvar svakog ponaosob :)
No to sve nema veze s postom, jer je meni normalno da se 17, 18 ili 19 godisnjak krese s 15,'16, 17 godisnjim curicama, i tu ne vidim nikakav problem, jer je upravo glavna tema ove rasprave ta mentalno psihicka razlika. Bar sam ja shvatio tako, ovo drugo je sve visak.

Imaju, stite uspostavljene norme i institucije, i ne razlikuje se moj stav mnogo od tvoga, nego si ti s poredjenjima skroz zalutala :)
Ta granica s radjanjem se pomerila kroz istoriju s 13,14,15.. na neku zreliju dob koja bi, kako je smatrano, trebalo da uravnotezi mentalnu i fizicku zrelost. No to cesto i nije pravilo. Mislim da je trudnoca sa 17 mnogo manje opasna od trudnoce +35, a po meni je 20 - 31 neka najoptimalnija dob, s tim da uslove i izbor ne iskljucujem kao privatnu stvar svakog ponaosob :)
No to sve nema veze s postom, jer je meni normalno da se 17, 18 ili 19 godisnjak krese s 15,'16, 17 godisnjim curicama, i tu ne vidim nikakav problem, jer je upravo glavna tema ove rasprave ta mentalno psihicka razlika. Bar sam ja shvatio tako, ovo drugo je sve visak.

Ja vidim, one su do punoletnosti deca. Nema potrebe da se žuri, za seks je potrebna i psihička zrelost, a ne samo fizička.

I tu mentalno psihičku prednost nad nekim ko ide u školu bih mogla i nekako da svarim da ne posluži za jeftine ciljeve i to na najbanalniji način od početka do kraja.
Aj ovo ostalo, manje više. A moguće da sam zalutala. Meni su sve te zabrane iz istog koša, dobijeno akumulacijom narodnog iskustava kao ono što nepovoljno utiče na porodicu na različite načine, prvenstveno na decu, (danas dokazuju na milion načina zdrava porodica - zdrava deca) , a onda uobličeno kroz društveni moral, religijske zabrane kao snažan spoljašnji pritisak na pojedinca tamo gde unutrašnji izostane.

"Spavala sam s ocem najbolje prijateljica koji me sad ignorise"

KOLUMNISTICA britanskog The Suna koja nudi savjete ljudima kojima je potrebna pomoć, primila je pismo anonimne tinejdžerice koje je šokiralo javnost.

Naime, 17-godišnjakinja je u pismu napisala kako je bila na ljetovanju s obitelji svoje najbolje prijateljica kada je spavala s njezinim 38-godišnjim ocem koji je od tada izbjegava.

Očajna djevojka obratila se kolumnistici Deidre pismom u kojemu je napisala kako je "imala predivan seks s ocem svoje prijateljice" i "kako vjeruje da imaju zajedničku budućnost". Napisala je da se to dogodilo dok je bila u resortu s prijateljičinom obitelji, na čijeg oca se "pali već dulje vrijeme".

Kada su njezina prijateljica i mama odlučile jedan cijeli dan provesti na hotelskim bazenima, djevojka je vrijeme provela s njezinim ocem.

"Tu večer sam se obukla seksi i izašla s njim u grad. Na putu u hotel smo se poljubili, a kasnije te večeri poseksali smo se u mojem krevetu dok je moja prijateljica bila u hotelskom baru".

Djevojka je zaključila pismo: "Mislila sam da će to biti početak nečeg fantastičnog među nama, ali nakon povratka u Englesku, on se drži podalje od mene. Da mu pošaljem poruku ili da mu dam više vremena?"

Kolumnistica je odgovorila zaljubljenoj tinejdžerici vrlo jasno: "NE. Prijeđi preko toga. Njemu je očito bilo samo do zabave. Iznevjerio je svoju ženu i kćer, a tebe razočarao."

Kolumnistica joj je preporučila da napravi test trudnoće i pitala djevojku: "Zašto imaš tako nisko mišljenje o sebi da padaš na muškarca koji nema ništa za ponuditi osim lažnog šarma?"

Na kraju joj je savjetovala da više vjeruje u samu sebe i da idući put ne žuri s takvim ..
Trebali ga kastrirati, ili sta? Pa kakav je to covek?

Es, jel još ignorišeš malu? :mrgreen:

Da ja tebe pitam koja je razlika izmedju sujete coveka u 10. veku i 21. veku? Nemoj mi govoriti o formi, vec sustini.

Poslato sa Huawei Honor Note 8 uz pomoć Tapatoka

dile je malo zbunjen lik, oseća on da nešto ne štima ali kad mu objasniš šta onda te ishejtuje i sračuna da mu je ipak bolje tamo gde ne štima. iliti drugim rečima, dile će radije da bude papuča nego da se potrudi da skupi orahe i bude muškarac

Poslednja izmena:

Back