Spasiću ljudski život

Naravno. Zar je postalo normalno udati se za neznanca koji moze biti skriveni alkoholicar, sadista, pedofil?

Meni licno je neverovatna prica o vencanju sa neznancima usled novcanih nevolja. Zar nije normalno traziti posao? Poznajem bogatije muskarce i cure iz siromasnijih porodica ali nikada nisam cula da bi neko od bogatih momaka pazario zenu ili siromasna cura uzela napoznatog tipa jer je isti izvoljeva kupiti za suprugu i time resiti muka nju i njene roditelje penzionere.

Odakle vadi garanciju da siromasnu zenu nece zaludeti novac isto k'o i njenu prethodnicu po logici - daj mu vlast pa mu slusaj glas...od kada je uopste nedostatak novca garancija postenja i dobrote? Mozda je dokaz lenjosti i skrivenog koristoljublja, ko zna...

Rekla bih da ljudi nisu nacisto kakav rizik preuzimaju na sebe kad se formalno povezu sa osobom cije sklonosti i navike ne poznaju dovoljno ali negde je lakse potraziti razlog propalog braka u rdjavom karakteru bivseg supruznika a ne u motivima sopstvenog izbora, mozda bi bilo dobro da se zapita odakle tolike sponzoruse u njegovom zivotu...ne pijem pricu o ogromnom procentu lakih zena koje kao terijeri kidisu na tudju platu...to je izgovor.

Ja znam nekoliko bračnih parova koji su se prije vjenčanja vidjeli svega par puta i žive srećno decenijama. Opet sa druge strane neki su se zabavljali godinama a brak im nije uspio. Nema pravila. Ne mislim da iko govori o "kupovini" mlade. Ali brakova iz interesa ima koliko hoćeš. Bogati uvijek privlače sponzoruše.

Ja znam nekoliko bračnih parova koji su se prije vjenčanja vidjeli svega par puta i žive srećno decenijama. Opet sa druge strane neki su se zabavljali godinama a brak im nije uspio. Nema pravila. Ne mislim da iko govori o "kupovini" mlade. Ali brakova iz interesa ima koliko hoćeš. Bogati uvijek privlače sponzoruše.

и шта сад, то је добро, (брак из интереса) јер ето, тога има?
е није добро :rtfm: и тачка

и шта сад, то је добро, (брак из интереса) јер ето, тога има?
е није добро :rtfm: и тачка

Ovde meni nije tačka....
Kad imaš brak iz ljubavi iza sebe iskren i čuvan godinama jako su male šanse da nekog ponovo tako zavoliš .
Ali to ne znači da moraš da ostaneš sam , postoje ljudi koji jednostvano ne funkcionišu u samoći , to ih ubija .
Zato postoje i zajednice iz interesa ne samo materjalnog već emotivnog interesa.

Ne ali postoji potreba da se voli i bude voljen.

и какве то има везе са интерсом?
са спасавањем људских живота?
а љубав...то је једини услов за брак и везу,
евентуално могу да прихватим, ето, да неко није сам, дружење, ово оно
ал спасавање живота као разлог за брак је обезвређивање брака, ништа друго

знам ја да неке девојке у удаји виде бег са села или у иностранство, у бољу средину
а неки мушкарци то злоуботребљавају, одн користе за женидбу и остваривање неких својих интереса
ал то не значи да је то добро нити прихватљиво

и можемо ми тако у круг до сутра

Back