- Poruka
- 5.190
Tko je kada i gdje spašavao savezničke pilote u II svjetskom ratu na području Jugoslavije? O kojem broju spašenih pilota se radilo?
Unaprijed hvala.
Unaprijed hvala.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tko je kada i gdje spašavao savezničke pilote u II svjetskom ratu na području Jugoslavije? O kojem broju spašenih pilota se radilo?
Unaprijed hvala.
zasto si ti sUsed opterecen srpskom istorijom?Tko je kada i gdje spašavao savezničke pilote u II svjetskom ratu na području Jugoslavije? O kojem broju spašenih pilota se radilo?
Unaprijed hvala.
zasto si ti sUsed opterecen srpskom istorijom?
Imas gugl, imas saveznicke informacije..Spasavali su ih mahom cetnici a spaseno je oko 500 pilota
Ja imam informacije da je 8 korpus od 43 do 44 spasio 63 pilota u Dalmaciji. 11 korpus do 1944 spasio 134 pilota u Dalmaciji.
Jugoslovenska narodna mornarica navodno daje podatke za IV armiju o spašenih 1.396 pilota a za Jugo. ratnu mornaricu 2.250 pilota.
Govorimo o području SRH.
Itko normalaniji?
Pa zasto je onda podignut spomenik u Srbiji,a ne u Hrvatskoj.Ja imam informacije da je 8 korpus od 43 do 44 spasio 63 pilota u Dalmaciji. 11 korpus do 1944 spasio 134 pilota u Dalmaciji.
Jugoslovenska narodna mornarica navodno daje podatke za IV armiju o spašenih 1.396 pilota a za Jugo. ratnu mornaricu 2.250 pilota.
Govorimo o području SRH.
Pa zasto je onda podignut spomenik u Srbiji,a ne u Hrvatskoj.
овај несретни Ламасу користи борбу Срба у НДХ, који су били на рубу истребљења, да прикаже некакав хрватски антифашизам...зато говори о простору "СРХ"...ништа љигавије нема од хрвата, заиста...
Bilo je,bilo mnogo Srba u Hrvatskoj,aliste vi napravili sada etnicku Hrvatsku,ali Srbe iz Jasenovca nikada necete moci ptoterati,I to vam je najveca boljka koja ce vas muciti dok postojite.Možda i jesu samo Srbi u 8 korpusu i 11 korpusu, IV armiji i Jugo.ratnoj mornarici. Ja ne znam sastave i krvna zrnca.
prva rec kolko slova?
Ja imam informacije da je 8 korpus od 43 do 44 spasio 63 pilota u Dalmaciji. 11 korpus do 1944 spasio 134 pilota u Dalmaciji.
Govorimo o području SRH.
Hiljadu pilota manje-više. Ionako ih je nekad bilo na hiljade. Pilotska vremena...
Unaprijed hvala.
Ma znam da leci komplekse ovde, mada mi ga je pomalo zao ...хоће ваљда да докаже да су партизани спасили више и да умањи значај спашавања од стране четника...на ту фору су све теме које отвори, крене као наивно и безазлено, колико може да развије и то...само заебо се у старту јер вероватно не схвата разлику између спашених и евакуисаних, као и појам "иза непријатељских линија"....било је ових тема више па ова може под кључ реално...довољно је рећи да је операција Халјард забележена у америчкој историји као највећа тог типа
![]()
А спасавање Савезничких пилота је нешто узвишено и неко изразито херојско дело ?
spasavanje pilota je trn u oku sUsedima posto ne ide sa njihovim mitovima da su srbi bili nacisti u ww2
Ако може госн Коча да објасни како су то евакуисани авијатичари причали да су са четницима ишли без проблема кроз градове и путеве где су били Немци, Бугари, па чак и усташе.
Како су то антифашисти имали немачке исправе и ишли заједно са Немцима.