Spam

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Paula

Wignerova Prijateljica
VIP
Poruka
43.079
Pa ništa, ne znam gde da napišem, ali bih predložila forumašima da više budu forumaši, a manje spameri na temama sa određenom sadržinom. :)

Ima 48 foruma, a skoro svi imaju "kafane", neke kao LjiS imaju i dve. Da ne kažem o Svaštari i Spamerskom prezervatu koji je i zamišljen da se piše sve i svašta, kao kafana.
Zašto pored toliko mesta za pisanje i druženje neki forumaši imaju želju da i na tematskim temama takođe stavljaju muziku, pišu spam, zezaju se itd.. Ok je našaliti se na nešto, ali ulaziti u čet je nešto drugo.

Ja spamer nisam, znam da ima puno onih koji jesu. Mene lično spam često nervira i smara. Smara me i kada se ljudi zezaju, jer mi često nije do toga već da nešto čitam na šta mogu da odgovaram i pišem.. Svako se opušta na svoj način. Nismo svi ni podjednako ektravertni niti nam se na forum dolazi zbog druženja. Ja se družim realno, a na forumu volim da čitam i pišem i to na zadatu TEMU. Ne kažem da nisam upoznala sjajne ljude sa foruma i uživo, jesam, ali me je neko zaintrigirao, upoznali se, družimo se više ili manje što ne znači da to treba da radim i na temama.

Pa molim sve da imaju u vidu i nas forumaše koji smo ljubitelji tematskih foruma. Ja samo za takve i znam u svetu, ovo je jedan od retkih foruma sa tolikom slobodom da se zeza skoro po svim temama. Imajte prosto u vidu da ima nas koje to smara. Mene lično zaista ne zanimaju šale onih koji su tu bili pre par sati.. Većinom su mi dosadne. A i, kažem, tema za spam, zezanje i priču ima preko 45 na Forumu Krstarice.

Ali i predlažem nešto. Kada se na nekoj temi povede neko zezanje, neka samo neko napiše idemo u kafanu na tom pdfu... i onda svi odu. Da pustite teme da idu svojim tokom i da vaše kolege moderatori kojima ovo nije posao ne moraju da misle šta će sa svim tim postovima jer nemaju nikakve veze sa temom.

Hvala na pažnji i izvinjavam se na oduzetom vremenu :)

Upvote 0
Kao neko ko je bio mod na LjiSu znam koliko je tesko nekada
da se "radi" ...

Mnogi ne mogu da zamisle sa cime se sve mod na LjiSu konkretno susrece svaki dan.

Lako je svakom ko nije bio mod na LjiSu da pametuje.

E zato bih ja da svaki korisnik bude mod iskljucivo na LjiSu 5 dana da bi razumeo o cemu pricam
jer ovako izgleda situacija

Poliska kuka, krompircina se slihta i brani je (oce da ga metne) , #nes,
uuu ala ste ozbiljni vi modovi i sl.

Nije bas sve tako slatko kad te "pozelene" ali gle cuda mnogi kojima je nudjeno
su opet gle cuda odbili da budu modovi. Zanimljivo jel da?

Ja se potrudih da sve objasnim, ali ne vredi..
ja razumem o čemu pričaš i podržavam.
Izbegavam teme kao što su tvoje tj sa jednom strogo uokvirenom tematikom koja mora da ima odredjeni cilj i pravac.
na Forumu nijednu temu ne smatram dovoljno ozbiljnom da bi se uozbiljila i ozbiljno diskutovala.
Desilo mi se par puta u startu da sam dala mišljenje suprotno od onoga koje je bilo željeno i umalo me ne pokidaše...
da izvinete zahebi me toga.
Aktivno sam na Forumu tek nekih 5-6 meseci i već su se sve teme po stotinu puta okrenule
i sve je uglavnom smućkaj i prospi, trla baba lan da joj prodje dan i slično.
Izbegavam teme kao što su tvoje tj sa jednom strogo uokvirenom tematikom jer ne želim da ometam konverzaciju forumašima koje ta
tema zaista zanima i žele ozbiljno da joj se posvete.
zato što ja ovde mogu samo da se zezam.
Nekad prosto ne odolim pa ubacim neki sitan komentar tzv spamčić i sklonim se.
Odoh u spamerski :kiss:

Izbegavam teme kao što su tvoje tj sa jednom strogo uokvirenom tematikom koja mora da ima odredjeni cilj i pravac.
na Forumu nijednu temu ne smatram dovoljno ozbiljnom da bi se uozbiljila i ozbiljno diskutovala.
Desilo mi se par puta u startu da sam dala mišljenje suprotno od onoga koje je bilo željeno i umalo me ne pokidaše...
Aktivno sam na Forumu tek nekih 5-6 meseci i već su se sve teme po stotinu puta okrenule
Izbegavam teme kao što su tvoje tj sa jednom strogo uokvirenom tematikom jer ne želim da ometam konverzaciju forumašima koje ta
Mislim ono na neozbiljnom forumu forsirati on topic je malo besmisleno :P
Na usenetu posto nema moderacije, su takve likove zvali topic police :P

Verujem da forum može biti mesto za sve. Ja takođe ne idem nešto u spamerski osim kada me pozovu, jer me ne zanima i ne smetam mu u radu.

Mislim ono na neozbiljnom forumu forsirati on topic je malo besmisleno :P
Na usenetu posto nema moderacije, su takve likove zvali topic police :P
neozbiljni forum? ala si ga častio.
ali dobro.
ja sam na tom neozbiljnom forumu svašta čula od ljudi i svakojaka iskustva pročitala, baš na temama. I dosta upoznala kakvi su ljudi. Takođe njihova mišljenja su mi značila da bolje sagledam ljude i svet u kojem živim. A posebno iskustva. Mnogi ih i ne pišu, tj ne pišu o sebi ali oni koji pišu su me obogatili.

bila sam ozbiljna
molim lepo :flert:
svrati kad god poželiš, umemo mi i ozbiljni da budemo
zaboga, ovde niko ništa ne razume
nije meni do ozbiljnosti
samo me SMARA spam... nije mi smešno, nije mi simpatično, dokle to više ponavljati?
Ne volim small talk, ubija me. nemam takve prijatelje ni realno... sta jos da napisem...
Inače, volim dobro zezanje, ali ga ovde retko SREĆEM, jel moram baš da nacrtam i da budem grublja?
Nemam ovde baš ljude koji mi leže, a koje imam sa njima se družim van foruma.
Na forum dođem da razmenim mišljenje sa ljudima o ljubavi i sexu pre svega, o vezama.
sa onim koji žive slično kao ja, da vidim kako rešavaju praktične probleme, ko se kako sexa, kad i slicno to su moje teme, proste i jednostavne.
Ni malo naucne.
Vi drugi nađite sebi zabavu, a i nalazite je..

Samo poštovanje jedni za druge

Kao neko ko ne svraca u kafane nego je uglavnom na temama, i kao neko ko na tim temama uglavnom ne pravi digresije i ne prelazi u caskanje nego je on topic, mogu da kazem da mi se zapravo ne bi svidelo ako bi se zategla atmosfera na forumu. Mislim da je malo digresija i caskanja u svakoj temi u redu - ako smara jednostavno preletim / preskocim i ne smeta mi.

:ok:
Digresije su često dobro došle i imamo ih puno na LjiSu gde sam ja mod. A i šala.
Ovo sam ovde napisala ne zbog toga već da skrenem pažnju nekima da ima i nas kojima smetaju dugi četovi... primera radi, uđem da vidim temu lične erotske fotografije koje se ovde spominju, i sada želim naravnod a vidim fotografije, inače bih išla na neku drugu temu. I onda vidim skoro 10 strana pisanja o svemu i svačemu.. O tome govorim. Čovek onda gubi želu, barem ja, da tu ponovo dođem. Lepo je onima što se zezaju, ali ne msile na druge.

To je kao kada ispred zgrade počnu da se smeju psole ponoći i boli ih uvo što neko spava možda. Inače, naravno da je teško i da se ne treba suzdržavati nešto dodati korisno, neko zapažanje i slično. Sasvim drugo je druženje koje otpočne.
A što se tiče fotki , pa umesto da sevaju si** i dup**** oni slikaju uši , još kad na to dođe spam , treba da unajmiš privatnog detektiva da pronađe 3 erocke fotke. Čist bezobrazluk.
( :D )

Kao neko ko ne svraca u kafane nego je uglavnom na temama, i kao neko ko na tim temama uglavnom ne pravi digresije i ne prelazi u caskanje nego je on topic, mogu da kazem da mi se zapravo ne bi svidelo ako bi se zategla atmosfera na forumu. Mislim da je malo digresija i caskanja u svakoj temi u redu - ako smara jednostavno preletim / preskocim i ne smeta mi.

Ovde se ni ne radi o malo digresija i ćaskanja nego situaciji gde teme apsolutno izgube smisao zbog previše priča koje nikakve veze s temom nemaju.

Na to je Paula mislila a ne da nikakvih digresija i opuštenijih priča ne treba da ima.

neozbiljni forum? ala si ga častio.
ali dobro.
ja sam na tom neozbiljnom forumu svašta čula od ljudi i svakojaka iskustva pročitala, baš na temama. I dosta upoznala kakvi su ljudi. Takođe njihova mišljenja su mi značila da bolje sagledam ljude i svet u kojem živim. A posebno iskustva. Mnogi ih i ne pišu, tj ne pišu o sebi ali oni koji pišu su me obogatili.
Sama cinjenica da se ovde gleda broj postova, i da se zbog toga ukidaju ili spajaju pdf-ovi dovoljno govori o ozbiljnosti
foruma :P

Ovde se ni ne radi o malo digresija i ćaskanja nego situaciji gde teme apsolutno izgube smisao zbog previše priče koje nikakve veze s temom nemaju.

Na to je Paula mislila a ne da nikakvih digresija i opuštenijih priča ne treba da ima.

Kad se spamuje / cetuje na temi, svakako da moze u tome da se pretera. Ostaje pitanje kad i koliko spama / ceta je previse a kad nije? Meni licno ne smeta puno ni kad se bas pretera, jednostavno prelecem i to je to. Tako da je moje misljenje da nema potrebe zatezati disciplinu.

Ovde se ni ne radi o malo digresija i ćaskanja nego situaciji gde teme apsolutno izgube smisao zbog previše priča koje nikakve veze s temom nemaju.

Tako je. Malo sam se našalila , ali to je suština.

Ovde se ni ne radi o malo digresija i ćaskanja nego situaciji gde teme apsolutno izgube smisao zbog previše priče koje nikakve veze s temom nemaju.

Pa da, Elle, ja ne znam, imam osećaj kao da pričam zidovima, naravno.
I ja volim da se opustim.
Ali i kad imam vremena, uzmem kaficu i čitam šta je ko pisao na temu koja me zanima... I onda kada vidim par strana pisanja potpuno nevezanih, kažem opet sam se upecala.. Pa odem nezadovoljna.

No, sad sam mod zbog par tema o kojima želim da vodim računa, no nekad izgubim volju.

Svima je jasno šta je Paula željela da kaže, ne vrijeđajte nam inteligenciju i ne pravite se neuki da vam se mora detaljno objašnjavati svaka rečenica. Dopusti se malo spama a onda to ode u nedogled, kao zadnji primjer teme sa fotografijama forumaša. Aktivno se i namjerno spamovalo da bi se dostigao broj postova potrebnih za otvaranje nove teme a to je bezobrazno.

Ostaje pitanje kad i koliko spama / ceta je previse a kad nije?
Pa rekla sam.

Previše je onda kad su teme tim chatom obesmišljene. Ako neko na primer hoće da nešto konstruktivno kaže ili pita na zadatu temu a taj post bude zatrpan chatom kao u kafanama, to je definitivno previše. Ako na 20 strana teme ima 5 ontopic postova a ostalo je chat, i to je previše. Koja je onda poenta tema uopšte, ako će moći da se chatuje svuda do iznemoglosti? I još bitnije, koja je onda poenta kafana, ako se i ovako chatuje svuda?

Iskreno, mislim da si promašila temu.
Zdravo Elle nisam...sasvim sam razumela i temu i problematiku...i jasno sam napisala da izbegavam takve teme baš upravo iz tog razloga da ne bi smetala ljudima koji te teme smatraju ozbiljnim i doživljavaju ozbiljno ...
posle sam se našalila i onda sam dobila potpuno nepotrebnu reakciju.

xaxa kad kazem pravi problem koji ostaje,a spam je resiv
kako krompiru ne kazes da spamuje?
O tebi i tvom ponašanju ne bih. Posebno oko otvaranja one teme, što je bio baš bezobrazluk, uhvatio si nas kada niko nije bio tu. A to se tako ne radi.
Ali ja rekoh svoje. Kada Krsta postane jedno veliko spamerilo, naravno da ću se povući sa njega. Slobodno nastavi.

Dalje...kolegica je pokušala na lijep način da apeluje na vas forumaše ali avaj. Zaključavam temu jer kao i obično vama je do svađe i rasprave, i da znate za ubuduće svaka odluka moderatora ljisa ima podršku svojih kolega.
Nemam namjeru da se raspravljam, ako imate zamjerku na rad moderacije budite ljubazni i poštujte hijerarhiju foruma pa se obratite administraciji.

Odluka u vezi teme sa fotografijama forumaša je bila zajednička. Desilo se da je Paula bila slobodna da je sprovede u djelo, tako da o ličnom animozitetu nema ni govora.
I ne samo to, da sam tad i bila na forumu, ne bih je niti sama otvorila, niti bi rekla nekome, nego bi se mi prvi moderatori na LjiSu dogovorili ko će da je otvori.. Nina je predlagala MEduza ko je imao najviše postova u prosloj temi koja je bila skoro 3 godine.. i najviše svojih ličnih fotografija. I to bi bilo fer. Ali ni ja to ne bih uradila bez konsultacija sa svima, mi sve zajednički odlučujemo. Ali eto neko drugi se našao, za koga i ne znamo kako izgleda.. i nema ni jednu svoju sliku dok Meduza ima od 800 postova u prošloj temi barem pola su njene lične fotke sa sve licem !

Nije tema, nego da završimo sa tim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back