Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Zamislite da osoba ima lekove kojima je istekao rok trajanja. Da li će doprineti zagađenju životne sredine ukoliko bi ih bacio u smeće ili spalio u vatri?
Ne znam, jer kad ih bacis u smece to ide na deponiju, a deponije zagadjuju prirodu. Plus mozda lekovi znaju da otpuste te neke hemikalije.
A za spaljivanje, verovatno, ugljen dioksid
Zamislite da osoba ima lekove kojima je istekao rok trajanja. Da li će doprineti zagađenju životne sredine ukoliko bi ih bacio u smeće ili spalio u vatri?
Trebalo bi da piše na uputstvu, šta uraditi sa lekovima kojima je istekao rok trajanja.Postoji postupak kako se oni skadište i šta se radi sa medicinskim otpadom. Ukoliko ne piše, možete ih odneti u nekoj apoteci.Oni će ih preuzeti i postupiti po proceduri.
Ne znam gdje bih mogla baciti neupotrebljive lijekove,osim u smece?
Mislim da bi se u apoteci cudili kad bi im neko donio tako nesto.
Ne znam,nisam nikad cula za neku drugu opciju.
Pre nekoliko godina je vazilo da se nosi u apoteke da bi se svelo na njih nekoliko i to samo u BGu, cini mi se.Apotekari i jesu bili u cudu jer nisu znali sta dalje.
Trebalo bi da piše na uputstvu, šta uraditi sa lekovima kojima je istekao rok trajanja.Postoji postupak kako se oni skadište i šta se radi sa medicinskim otpadom. Ukoliko ne piše, možete ih odneti u nekoj apoteci.Oni će ih preuzeti i postupiti po proceduri.