СП у фудбалу - на штету Европе, а у корист других континената

Једна Италија се није квалификовала, али зато су следећи континенти повлашћени.

Aфрика 5 учесника
Tунис - 5 пута се квалификовали, никад нису прешли групну фазу.
Maроко - 5 пута се квалификовали, 4 пута нису прошли групну фазу.

Јужна Америка 5
Eквадор - који се први пут квалификовао на СП 2002 (само 3 пута) и највећи успех 16ина финала.

Северна и Средња Америка 3
Канада - квалификовали се само 1986 и испали у групној фази.
С.А.Д. - 1934 и 1950 се квалификовали, онда 40 година спавали и тек 1990 је намештено да они морају да се такмиче готово сваке године.

Азија 3
Катар - никада се нису квалификовали, а не би ни сада да нису домаћини.
Jaпан - намештено да од 1998. квалификују се сваке године, а заврше са игром или у групној фази или у 16и финала.
Иран - квалификовали се 5 пута и никада нису прошли даље од групне фазе.

Аустралија 1 - од 1930 до 1962 нису били чак ни чланови ФИФЕ. 1974 се квалификовали, а од 2006 је намештено да могу сваке године да се квалификују, без обзира што готово увек у групној фази заврше са такмичењем.

Зар није логично, да Европа уместо 13 учесника даје бар 18, а да поред Европе директно се квалификују репрезентације Јужне Америке и Африке.
Комплетну Америку ставити у једно квалификационо континентално тамичење, макар по цену да С.А.Д. више никада не учествују, а да репрезентације јужне Америке дају 8 репрезентација, ако су заслужили.

Зашто бих плакао што нема више европских држава на овом такмичењу. Колико суза су европске репрезентације пролиле за нама када су нас елиминисали пре почетка Европског првенства 1992. године због санкција. Сећам се као клинац кооја је то бол, буквално пар дана пре почетка такмичења, наши већ били у Шведској, вратили нас назад и послали Данску која је освојила.

Да будем брутално вулгаран, ко је.бе матер европским репрезентацијама, све са Италијом, Француском, Енглеском, Холандијом и другима. Па ја сам оне 1994. године, на СП у Америци навијао за Бразил као да ми играмо. Ако се не варам били су једина ваневропска репрезентација у последњих осам. И на крају су освојили у финалу против Италије коју су победили после пенала.

Зашто бих плакао што нема више европских држава на овом такмичењу. Колико суза су европске репрезентације пролиле за нама када су нас елиминисали пре почетка Европског првенства 1992. године због санкција. Сећам се као клинац кооја је то бол, буквално пар дана пре почетка такмичења, наши већ били у Шведској, вратили нас назад и послали Данску која је освојила.

Да будем брутално вулгаран, ко је.бе матер европским репрезентацијама, све са Италијом, Француском, Енглеском, Холандијом и другима. Па ја сам оне 1994. године, на СП у Америци навијао за Бразил као да ми играмо. Ако се не варам били су једина ваневропска репрезентација у последњих осам. И на крају су освојили у финалу против Италије коју су победили после пенала.
Све је то тачно, али ја не бих да мешам политику. На крају крајева за све су се питале С.А.Д. као што се и сада питају ... ево и ја да умешам политику, боље поштенијом прерсподелом фаворизовати европске репрезентације, него да С.А.Д. буду вечито привилеговане, у оквиру своје Северне Америке.

Back