SP-rukomet 2013

oki1987

Domaćin
Poruka
4.858
svetsko-prvenstvo-u-rukometu-2013.jpg

Sve je spremno da pocne svetsko prvenstvo u rukometu koje ce se ove godine odrzati u Spaniji.
Pored starih favorita kao sto su Danska,Island,Hrvatska namecu se jos neke evropske reprezentacije kao sto su Spanija, Madjarska ali i timovi balkana Srbija i Makedonija.

SP u rukometu nikog ne zanima?

Posle dve utakmice mozemo biti zadovoljni onim sto su nasi prikazali. Secam se da smo se sa J.Korejom uvek mrcvarili na velikim takmicenjima. Svidja mi se sto su krila dobijala pristojan broj lopti, a i minuti u timu su lepo rasporedjeni na sve igrace. Ipak, ne treba da polete previse, jer tek slede ozbiljniji protivnici.

Umesto Bogdana Radivojevića u narednim mečevima igraće Nemanja Zelenović, koji je prethodna dva duela posmatrao sa tribina u društvu Marka Krsmančića.
Vuković sada na desnom krilu ima samo Rajka Prodanovića, ali Ivan Stanković i Zelenović takođe mogu dobro da odigraju na toj poziciji.
Samo se nadam da mali nije žešće povređen !

Ma dobri smo, nego osecam da cemo nesto zasrati protiv Slovenaca ili Poljaka koji su objektivno slabiji od nas...

Nisam bas siguran da su slabiji od nas. S Poljacima smo u kvalifikacijama za OI u Londonu jedva u zadnjim sekundama izvukli bod. A Slovenci imaju jaku mladu, brzu i zajebanu ekipu. Bice to opasna utakmica. Raduje me sto smo i mi u ove tri utakmice pokazali da konacno mozemo bar protiv na papiru slabijih ekipa da igramo brz i moderan rukomet i da lako postizemo golove. 3 puta za redom postigli smo vise od 30 golova nesecam se kad nam je to zadnji put uspelo. Videcemo kako ce to izgledati protiv Poljaka i Slovenije.

Za sad sve po ocekivanju svih balkanskih selekcija osim sinocnjeg poraza Makedonaca i mozda neprijatno iznenadjenje Crnogoraca. Ne moze se onako igrati protiv Argentine. Manje "ratnih poklica" i vise rukometa. Kad je Tunis u pitanju....mnogo bolja igra medjutim kad od 6 iskljucenja ne napravis razliku i ne mozes da ocekujes nista. Uvijek primimo gol sa jednim pa i dva igraca vise. Ne vidim da mogu pobijediti ni Brazil a kamoli Njemce. Vise se ne radi o klasifikaciji za II krug vec da pobijede makar jednu utakmicu. Imam utisak da cemo zavrsiti uz rame sa Cileancima, Arabijom, Alzircima, Egipcanima, Belorusijom, Australijom. Ocu da mislim da smo ipak bolji od navedenih selekcija a mozda je to i ovo stanje CG rukometa. Neiskustvo, naivnost a bogami i limitiranost vecina igraca. Idemo dalje :)

Dobro je ipak imati nekog takvog razbijaca ko od brega odvaljenog za odbranu, od Djukanovica nismo imali igraca tih dimenzija.

Mislim da se taj igrac zvao Djurkovic, sada je neki faktor u savezu... A imali smo i Manojlovica koji je od balvana meni bio najpametniji i najpokretljiviji, ne vredi grmalj ako je mnogo spor i glup, steta sto se Manojlovic povredio pred ovo SP...

Igrali su nam u reprezentaciji svojevremeno tokom 2000ih i Djukanovic (Goran, bek Lovcena) i Djurkovic (Ratko, pivot Partizana). Obojica su bili bas zestoki razbijaci, neretko se desavalo da zavrse utakmicu sa po tri iskljucenja.
Predsednik saveza je Bozidar Djurkovic, ako se dobro secam on je igrao za Partizan devedesetih na mestu pivota.

Nadam se da ce veceras da pobede Poljake, vrlo je bitno da budemo sto bolje plasirani u grupi. Nadam se da ce Toskicu konacno da krene u napadu, jer moramo da dajemo golove i sa pivota.

Igramo solidno, krila su odlicna pogotovo mladjani Manaskov,Georgievski ali i pivot Stoilov kome niko nista ne moze :)
Ali zato drugi pivot siri je nego sto je visok ali zato nema pojma.
Kire standard odlican. VIdecemo sutra protiv Danaca bice zeznuto igraju odlicno i do sada su dali 151 gol na sampionatu!!!

Do sada sam gledao sve utakmice i u prijatno sam iznenadjen dosadasnjim igrama. Kada smo izgubili u zadnjoj pripremnoj utakmici sa 15 razlike pomislio sam da se opet vracamo gde smo bili pre nekoliko godina kada smo potonuli na rukometnoj mapi Evrope. Na prvenstvu smo imali do danas slabe protivnike ali kakvog smo mentaliteta takvi su nam uvek zadavali mnogo problema pre svega jer smo ih uzimali zdravo za gotovo. Ono sto je dobro je sto smo u sve utakmice usli maksimalno koncentrisani na pobedu i bez onih velikih oscilacija u igri. Ono sto nije dobro je sto imamo te manje oscilacije u bas svakoj utakmici a reprezentacije viseg ranga to znaju da iskoriste. Do sada je dobro ali videcemo gde smo tek kada dodju jaki protivnici iz vrha svetskog rukometa e tada cemo videti od cega su skovani nasi reprezentativci. Treba u svaku utakmicu uci bez ikakvog postovanja prema protivniku bez obzira ko se nalazi preko puta nas. Evo sada i pored odlicne utakmice u prvom poluvremenu protiv Poljske mi im dozvoljavamo da preokrenu rezultat a trener umesto da zaustavi na vreme njihov nalet on trazi tajm aut tek kada su Poljaci preokrenuli. To je neiskustvo koje nas moze kostati puno na ovom prvenstvu.

Au, ovo je najgori moguci poraz koji je mogao da nas se desi. U zadnjoj sekundi u blizi golmanov ugao. Stanic je ovo morao da brani mada sta je sve branio na utakmici ne moze mu se nista zameriti. To je ono sto fali Vukovicu to iskustvo kao trener da uspori ili ubrza igru kada je potrebno. On je forsirao igru na bekove iako su igrali flaster na Ilicu i tako dali vise mesta Nikcevicu za igru. I umesto da njega forsira on opet zapeo da se probija kroz sredinu. Ne znam samo zasto je ubacio Zelenovica kao zamenu za desno krilo a Radovanovica iz Partizana koji ima sjajnu sezonu preselio na tribine. Isti slucaj i sa Ilicem koji je presedeo na klupi a Nikcevic je prakticno bez zamene igrao ceo mec. Moramo da vrsimo vise zamena da bi igraci bili sveziji jedino tako mozemo da odrzimo isti tempo svih 60 minuta.

Back