СОС

I ja bih da se porodim na njivi ali me zapala zima i nema poslova... :mrgreen: pi majku mu, a da se stisnem još malo, dok stignu prolećni radovi?:think::mrgreen:

:evil:

Moja majka je (dok me je nosila u stomaku), otišla preko leta kod svekrve na selo i ova je terala da ide na njivu i pomaže u kopanju. Verovatno me je zato prerano rodila. I ona je luda što je pristala na tako nešto.

e lomice se te obaveze preko tebe i ako on ode, a ovako je bar tu. mislim kosta jedino za hranu dodatni tanjir a ostalo i nije neka razlika, komunalije skoro isto, jedino da te ne pljacka, a ako te sishe onda moze da se prekine.

e lomice se te obaveze preko tebe i ako on ode, a ovako je bar tu. mislim kosta jedino za hranu dodatni tanjir a ostalo i nije neka razlika, komunalije skoro isto, jedino da te ne pljacka, a ako te sishe onda moze da se prekine.

Ne bih se složio sa tobom. Moja rođaka je u takvoj situaciji. Najmanji problem je činjenica da je bez posla. Čovek je nadrkan „zbog svoje situacije“ skoro pa non-stop, i bez blama nju opterećuje svojim problemima a na sve to, ona ga još i materijalno obezbeđuje. I stvarno ne znam ko je tu lud. Divim se ženama, imaju mnogostruko više živaca i strpljenja nego mi muški. Da sam ja na njenom mestu oterao bi ga u tri lepe ***** materine i motkom bi ga isterao napolje. Da makar ćuti, traži posao i gleda da je ne opterećuje dodatno, pa nije mu mama da rešava njegove dileme i trileme u životu. Partner je neko na koga možes da se osloniš. Ne vidim na koji način ona može da se osloni na tipa koji ne može da reši ni svoj problem u životu, a kamoli neki zajednički ili nedajbože – njen. Po mejlovima koje mi piše, vidim da lagano puca po šavovima. Divim joj se kako je i do sada izdržala.

puca po savovima jer zene ugavnom ne mogu da podnesu cinjenicu da izdrzavaju muskarca,smatraju to herosjkim cinom
znam dosta primera gde oboje rade ali on izdrzava porodicu a ona koristi platu za kozmetiku i garderobu

Moja majka je (dok me je nosila u stomaku), otišla preko leta kod svekrve na selo i ova je terala da ide na njivu i pomaže u kopanju. Verovatno me je zato prerano rodila. I ona je luda što je pristala na tako nešto.

pa izvini molim te ako ako ona nije osetila da ne moze a ipak isla sta mislis sta ti je keva? :confused:

puca po savovima jer zene ugavnom ne mogu da podnesu cinjenicu da izdrzavaju muskarca,smatraju to herosjkim cinom
znam dosta primera gde oboje rade ali on izdrzava porodicu a ona koristi platu za kozmetiku i garderobu

Ma kakav herojski čin?! . Pomaže mu jer je njen čovek koji je sada u problemu. Žena radi za prosečnu platu,on ne radi, i u materijalnim su problemima. On je isfrustriran, namršten, nervozan. Ona se suždržava, neće dodatno da mu staje na muku. Guta sve svoje probleme i nezadovoljstvo, drži u sebi, da njega ne bi dodatno opteretila. Pitanje je dana kada će eksplodirati.
Ne znam kakve to veze ima sa slučajem kada muškarac izdržava familiju a žena svoju platu troši na kozmetiku i garderobu. Ako jedno od dvoje može sebi da priušti tako nešto, zašto da ne? Važno je da niko nije opterećen. Mešaš babe i žabe.

Da, i uglavnom se ne postavlja tu previše pitanja... ipak je ona žena :neutral:

Ja da sam u situaciji da imam dobru platu, ne bih imala ništa protiv da mi muž sedi kući i brine o nekim drugim stvarima ili nekoj teoretskoj deci, na primer, dok sam na poslu... Ima to mnogo pozitivnih strana. Kad bih se vratila kući on bi bio tu i ne bi nam se mimoilazile smene, najmanji problem je ko će skuvati i oprati.
Problem je u tome što konstantno blejanje u kući nije zdravo za psihu te bi on morao da se okrene drugarima, kladionicama, igricama, internetu, po izboru..... možda čak i švalerki (mada bih ja tu imala veće šanse s obzirom na to da se krećem), a to ume da bude iritantno kada pređe određenu meru.

Ne bih imala ništa protiv da jedno radi part time, takođe. To je možda i idealno rešenje. Negde sam zaključila u poslednje vreme da je ovakav raspored radnog vremena (prva, druga, treća, međusmena) poguban po porodicu i da je upravo to ono što je dovelo do udaljavanja ljudi jednih od drugih. Takozvanog "otuđenja" (što mrzim ovaj izraz).
Sve ovo ostalo su izgovori i propratni efekti. Par treba da provodi što više vremena zajedno, to je valjda i poenta zajedničkog života. Možda pomalo guši s vremena na vreme ali to je mala cena koja se plaća za podršku i razumevanje.

pa da, samo sto u srbiji cesto ni dve plate nisu dovoljne za normalno funkcionisanje porodice sa decom

meni deluje nezamislivo da samo jedno od nas radi i da to bude trajno stanje, sto zbog finansija sto zbog ovoga sto leksa gore navede- blejanje nije zdravo po psihu definitivno

Back