SONATA ARCTICA

Heheh amidza pa i ti si komsija koji ceni djombru muziku, znam ja vase legende iz Jovine.
E da znate sta mi se ne svidja? Experti ce provaliti o cemu govorim. Poslusajte pocetak pesme Speed of Light od Stratovariusa i ako imate album Songs of Silence live od Sonate poslusajte kraj pesme False news Travel Fast negde 40 sekundi pre kraja....jel nije identicno? :)
To mi se jedino ne svidja

vangelistexas:
Elem amidza jel znas Saleta Gabrica, 86. ? Svira gitaru mnogo mnogo dobro

Naravno da ga znam. Bas sam sinoc bio na svirci u Holywoodu, svi bendovi iz nase skole, znaci gari rastura gitaru. I ostali su bili jako dobri a moj favorit je svakako Cveletov bend(Hrizantema). Dulicka im pevala, znaci strasno dobro peva. Pozdrav svim Metallkama iz Jovine.
Mracni gospodar Morgot(Bole)

Heh e ondak pozdravi Saleta kad ga vidis i reci mu da bi mogao da mi odgovori na mail (Uros iz Texasa je ovde, inace njegov kolega iz benda i veliki prijatelj). Cvele iz III godine? Kako ne znam Cveleta cvele je legenda, znamo se otkad smo pelene nosili :) I njega pozdravi u moje ime.

Mislim da je vreme da ovu temu vratimo na vrh...ha...sta mislite?
Ja sam od skoro poceo da slusam sonatu, i na prvo slusanje su mi se strasno svideli!
imam pesme iz ovih albuma...Successor(samo..I Want Out,Still Loving You),Silence,ecliptica,Winterheart's Guild

Pozdrav obozavaocima Sonate!!!

P.S. Trudicu se da ovu temu odrzavam na vrhu, pa makar pricao sam sa sobom!

Ali onaj horror, obrada Still Loving You od Scorpions,pa to samo dokazuje koliko su jadni muzicari jer ta pesma zahteva izuzetno sviracko umece koji Sonata prosto ne zna da dostigne.Jadan Rudolf Schenker sta je docekao da se od njegove pesme prave gluposti,a za I Want Out,nemam reci,Helloween bolje zajedno sa Scorpions da tuze Sonata Arctica zbog tih "obrada" jer ti finski klinci prosto ne znaju da sviraju.

Dont_Break_The_Oath:
Ali onaj horror, obrada Still Loving You od Scorpions,pa to samo dokazuje koliko su jadni muzicari jer ta pesma zahteva izuzetno sviracko umece koji Sonata prosto ne zna da dostigne.Jadan Rudolf Schenker sta je docekao da se od njegove pesme prave gluposti,a za I Want Out,nemam reci,Helloween bolje zajedno sa Scorpions da tuze Sonata Arctica zbog tih "obrada" jer ti finski klinci prosto ne znaju da sviraju.

original Still loving you...nisam slusao pa ne cu da komentarisem...mada mi se ne svidja obrada...ali "i want out" je dobra pesma...to sto su oni obradili pesmu tvoje omiljene grupe je sasvim nesto drugo...pa ne mozes da tvrdis da oni nemaju pojma...pesma je obradjena sa namerom...i ne treba da zvuci kao original...jer ne bi bila obrada jel da?
aj nadji i pljuj po nekoj drugoj grupi...eno ti linkin park...pa pljuj do mile volje!

Don't brek the oath,ja ne znam koji je tvoj problem!Koliko sam primetila na svaku temu ti odgovaras negativnim komentarom,,,ne znam dal' ti je to neki "fazon" ( tipa "ajd da im lupam kontru!") il' ti to stvarno.U svakom slucaju,covece dosadio si i bogu i narodu...kad ces se vec jednom sloziti sa nekim?
Scorpions i Sonata ne mogu da se porede ni u kom smislu tako da to necu komentarisem.

P.S.ako budes odgovarao, nemoj mi molim te pametovati jer vec znam sta ces reci (napricao si se toga dovoljno!),,,u ostalom ne moras ni da odgovaras!

$helobina:
Don't brek the oath,ja ne znam koji je tvoj problem!Koliko sam primetila na svaku temu ti odgovaras negativnim komentarom,,,ne znam dal' ti je to neki "fazon" ( tipa "ajd da im lupam kontru!") il' ti to stvarno.U svakom slucaju,covece dosadio si i bogu i narodu...kad ces se vec jednom sloziti sa nekim?
Scorpions i Sonata ne mogu da se porede ni u kom smislu tako da to necu komentarisem.

P.S.ako budes odgovarao, nemoj mi molim te pametovati jer vec znam sta ces reci (napricao si se toga dovoljno!),,,u ostalom ne moras ni da odgovaras!

Prvenstveno ja sam za klasicnu Heavy Metal scenu a ne za frankenstajne koji ne znaju da sviraju,kao smisljaju nesto originalno sto culo jos pre 30 godina samo na malo drugaciji nacin.
Scorpions i Sonata Arctica ne mogu da se porede,to je tacno,bas zato sto je Scorpions kultni band kakav Sonata nikada nece biti,,a ovde je neko pomenuo da nije cuo original "Still Loving You." Pa nije ni cudo sto je Sonata toliko ubrzala pesmu bas da izbegne sve one silne solaze gde su Schenker-Jabbs radili jer tehnicki ne bi mogli to da odrade.
I jos nesto,"I Want Out" pripada starom Helloweenu,ali ja vise cenim Helloween od kada je Weiki na njihovom celu i ne,nisu mi omiljena grupa.
Ali "I Want Out" od HammerFall lici na nesto jer HammerFall zna da svira,pa cak i jednu takvu jednostavnu pesmu.
Ali ovi finci,,,nazalost nikada nista nece nauciti.
eilää!!

Dont_Break_The_Oath:
Sith Lord:
...ali sta ti znas...uostalom...

znam mnogo mnogo vise o metalu nego svi ovde.

Sto volim kad neko misli da sve zna....
Vidim da imas problem da prihvatis nove bendove i njihovu muziku,posto si zaostao u 80im...kao sto vec rekoh muziku iz 80ih NE MOZES da poredis sa danasnjom jer je stvarno neprevazidjena , ALI , danas takodje postoji mnogo dobrih bendova koji zasluzuju paznju i nisu nista manje vredni od onih ranije.
Face it!!!

$helobina:
Dont_Break_The_Oath:
Sith Lord:

Vidim da imas problem da prihvatis nove bendove i njihovu muziku,posto si zaostao u 80im...kao sto vec rekoh muziku iz 80ih NE MOZES da poredis sa danasnjom jer je stvarno neprevazidjena , ALI , danas takodje postoji mnogo dobrih bendova koji zasluzuju paznju i nisu nista manje vredni od onih ranije.
Face it!!!

Izvini,ali 90 su plodne godine za nove bandove i za nove projekte.
HammerFall,Pegazus,Primal Fear,pa onda najfamozniji band Force Of Evil skupljen od nekih bivsih clanova legendarnih Mercyful Fate.
A svi ti koji su nastali u 70,80,i dan danas postoje i zvuce bolje nego ikada.Novi album Judas Priest,Dio,Scorpions,U.D.O.,UFO,Saxon,su dokaz za to da su jos uvek na istom kvalitetu kao i ranije.
You face it!!!

Dont_Break_The_Oath:
$helobina:
Dont_Break_The_Oath:
Sith Lord:

Face it!!!

HammerFall,Pegazus,Primal Fear,pa onda najfamozniji band Force Of Evil skupljen od nekih bivsih clanova legendarnih Mercyful Fate.
A svi ti koji su nastali u 70,80,i dan danas postoje i zvuce bolje nego ikada.Novi album Judas Priest,Dio,Scorpions,U.D.O.,UFO,Saxon,su dokaz za to da su jos uvek na istom kvalitetu kao i ranije.
You face it!!!

...a zatim sam odsluso Replicu...extra pesma...

Dont_Break_The_Oath:
$helobina:
Dont_Break_The_Oath:
Sith Lord:

Face it!!!

You face it!!!

Covece,,,kad ces vec jednom shvatiti da uopste ne poricem da su ti tvoji legendarni bendovi izbledeli...bas naprotiv.
I ako su 90te bile plodne zasto onda ne bi mogle i kasne 90te i 2000te pa sve do sad?!?
Ako cemo po tvome ,,onda si ti jedan od pristalica onog cuvenog "rock'n'roll je mrtav!".God damn it!

$helobina:
Dont_Break_The_Oath:
$helobina:
Dont_Break_The_Oath:
Sith Lord:

Face it!!!

You face it!!!

Covece,,,kad ces vec jednom shvatiti da uopste ne poricem da su ti tvoji legendarni bendovi izbledeli...bas naprotiv.
I ako su 90te bile plodne zasto onda ne bi mogle i kasne 90te i 2000te pa sve do sad?!?
Ako cemo po tvome ,,onda si ti jedan od pristalica onog cuvenog "rock'n'roll je mrtav!".God damn it!
$helobina sto se ti nerviras... :D

P.S. moram a napomenem i broken :D

Sith Lord:
$helobina:
Dont_Break_The_Oath:
$helobina:
Dont_Break_The_Oath:
Sith Lord:

Face it!!!

You face it!!!

$helobina sto se ti nerviras... :D

P.S. moram a napomenem i broken :D

E da znas u pravu si...opusteno 8)
A sta sa letter to Dana,to mi je takodje dobra stvar i naravno replica.Ima tu jos djumle pesama koje su isto super!Al ubi me ako se secam naziva,,,eto sta radi MP3 disk...damn it!

e najzad sam nabavila SA- kupila sam silence i reckoningnight. silence sam preslusala i nije nista posebno. svidele su mi se last drop falls, black sheep, i power of one, mozda i wolf and raven. last drop falls je super i verovatno ce mi postati omiljena pesma. ali ocekivala sam nesto bolje, lik ne peva nesto posebno, cvili u nekim delovima. i stvarno nemaju nista originalno, nema nista sto me je odmah odusevilo, nema nijedne pesme koja mi se svidela od pocetka do kraja cim sam cula. i tekstovi im nisu nesto. uglavnom su prilicno prosecni. mozda ima nesto bolje u reckoningnight, javicu se kada to otslusam. kamelot su mnogo, mnogo bolji

Back