Solo putovanje

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
377.750
Da li ste nekada putovai sami i kakva su vam iskustva?
Ako ste putovali solo..da li imate neki savet?
Untitled.jpg

Pogledajte prilog 1709649
Mnogo puta. Iskustva uglavnom odlična.
Savet je da se ne brinete "kako će vas gledati" u društvu, istražite destinaciju unapred da se bolje organizujete i uživate u 100% vašem vremenu.
P.S. Nije svaka destinacija za solo letovanja.

Много пута.
Увек ми је било лепо.
Није ме било брига да ли ме неко гледа ни а који начин.
на одмор сам ишао због СЕБЕ а не других.
Од савета само један...
чувајте увек пасош на рецепцији а никада код себе
чак и ако кажу да можете да га задржите
и наравно увек понесите бар хиљаду евра на које заборавите да имате
злу не требало...

Много пута.
Увек ми је било лепо.
Није ме било брига да ли ме неко гледа ни а који начин.
на одмор сам ишао због СЕБЕ а не других.
Од савета само један...
чувајте увек пасош на рецепцији а никада код себе
чак и ако кажу да можете да га задржите
и наравно увек понесите бар хиљаду евра на које заборавите да имате
злу не требало...
moj pasos ne dajem nikada nikome☺️
a niko po zakonu ni ne sme sa Vam ga uzima i zadrzava

Bila je tema, i citiraću šta sam napisao 2018.
Bio sam ovog leta na solo putovanju. Tako se pogodilo da niko od mojih prijatelja nije bio u mogućnosti da ide sa mnom. Putovao sam u mesto gde sam već bio i gde poznajem ljude. Ali ipak, nije mi se preterano dopala ta varijanta. Jeste, razgovaram tu i tamo sa ponekim tokom dana, ali su večeri i noći samotne. Sledeći put idem ili sa nekim ili ne idem uopšte.
To je inače bio put na more. Prosto mi nije leglo. I zaista, sledeće putovanje je bilo sa nekim i već je bilo mnogo bolje iskustvo.

da, Šesnaest leta sam imao, da sećam se (a ona 14), Otišla sa ujakom (nastavnik ruskog u selu Lukićevo) na more ,.. u Pulu sa njihovom školom.
Ja, kao mangup, Super Rifle (farmerice) La Kosta majica , Adidas Top-Ten-e , i oko vrata štedna knjižica i lična karta ), par kupaćih, pravac za njom...(:evil: smuvaće je neki klipan tamo)
Mi smo se pre njenog letovanja posvađali,.. pa sam je jurio - ali nisam tačno znao u koje odmaralište oni idu,.. kao, naći ću je uveče u Disku,..
U Pulu sam stigao vozom oko 2h ujutru,.. prošetao malo blizu brodogradilišta i vratio se na žel. stanicu da odspavam,.. na klupu.
Oko 5h sati mi neki pas liže (ili njuši) ruku... ja bunovan skočim,.. policijski vučjak i dva policajca traže ličnu kartu,.. dam,..
- Dragane zašto ste vi pobegli od kuće ?
- Nisam.
- Pođite sa nama u stanicu.
-Neću,
- Zašto?
- Pa imate Toki-Voki, pa proverite,..- zagledaju se oni i toki-vokijem zovu stanicu.
Ovi šalju Maricu po mene... ja i dalje oštro dbijam, neću i kraj. ( valjda se naš SUP u Zrenjaninu nije odmah javio,.. ). Otvorili zadnja vrata na kombiju (Marici) i gurkaju me da uđem,.. Ja se odupirem, ako treba da se predam, to neće ići glatko,.. Opet komuniciraju sa stanicom,..
I vrati se Marica prazna, a ja krenuh u potragu za mojm devojčicom :) ..

Poslednja izmena:
I pet dana sam je tražio po Puli i okolini,.. Pontižela, Verudela, Medulin, Ribarske kolibe, itd,... i posle pet dana, odustanem i vozom odoh za Kranjsku Goru da ih tamo sačekam ( imali su kombinaciju 7 dana Pula, pa 7 dana Kranjska Gora,.. ). tada su i meni stigli drugari - dvojica, ali smo našli sobu za dve osobe, pa je jedan ilegalisao.
Otkriveni smo - na znam kako ali bakica kod koje smo bili nam je za doručkom rekla - Nek' je prespaval gore na katu -- .. ja sam prijavila policiji..
I stvarno stigla policija.
Drugar ilegalac se zaključao u kupatilu ,.. Policija pita bakicu šta da radi. Bakica slovenka im kaže da obiju vrata.
Otvoriše na silu,.. kupatilo prazno,.. mali prozor otvoren,... - drugar je skočio sa prvog sprata i pobegao :) .

Sam ne volim da putujem duze od 5 dana, imas dosta agencija koje nude putovanja za jednu osobu tj ides sa tzv solo grupom gdje su svi sami, moji prijatelji su putovali tako i bilo im je super. Ne znam da li kod nas postoje takve opcije.Na Tajlandu sam sam putovao, upoznas isto ljude koji sami putuju.

Dva puta i nikad vise ... Stranac si jednostavno prema svima ... Neki ce da gledaju cudaka u tebi .. ali ako je covek izrazito jak i komunikativan, onda bi mogao da uspe u smislu da mu se isplati putovanje,ali i tada je problem, jer niko ne voli nametljivce pa i spontane razgovore ako se to produzi...moras prihvatiti cinjenicu da si sam ili sama... Jedino ako je cilj putovanja samo da se odmoris onda je to ok, ali obicno to nije jedino.

Poslednja izmena:
Dva puta i nikad vise ... Stranac si jednostavno prema svima ... Neki ce da gledaju cudaka u tebi .. ali ako je covek izrazito jak i komunikativan, onda bi mogao da uspe u smislu da mu se isplati putovanje... Jedino ako je cilj putovanja samo da se odmoris onda je to ok, ali obicno to nije jedino.
Leki, potrudi se umnožiš putovanja, da vidiš da ljudi, naročito mladi ne gledaju nikoga kao čudaka, da poštuju tvoju privatnost, ali ako s osmjehom i dobrom voljom pristupiš, otkrićeš jedan novi svijet, neposrednosti, volju za komunikacijom, spremnost da pomognu, upute, objasne.
Ja i u svojoj zemlji sama idem u šoping, sjednem u kafanu da se odmorim i osvježim, popričam s prodavačicom, blagajnicom, nasmiješim se djetetu u prolazu i razmijenim par kurtoaznih rečenica, sa majkom u kafani obavezno sa konobarom komentarišem vremensku prognozu, ostavim bakšiš, te sljedeći put kada dođem i naručim nešto za jesti, on se onako šeretski nakrivi kaže, nemoj to, ovo bi trebala, svježe je.
Do tebe je to kakav je svijet, a ne do svijeta!

Leki, potrudi se umnožiš putovanja, da vidiš da ljudi, naročito mladi ne gledaju nikoga kao čudaka, da poštuju tvoju privatnost, ali ako s osmjehom i dobrom voljom pristupiš, otkrićeš jedan novi svijet, neposrednosti, volju za komunikacijom, spremnost da pomognu, upute, objasne.
Ja i u svojoj zemlji sama idem u šoping, sjednem u kafanu da se odmorim i osvježim, popričam s prodavačicom, blagajnicom, nasmiješim se djetetu u prolazu i razmijenim par kurtoaznih rečenica, sa majkom u kafani obavezno sa konobarom komentarišem vremensku prognozu, ostavim bakšiš, te sljedeći put kada dođem i naručim nešto za jesti, on se onako šeretski nakrivi kaže, nemoj to, ovo bi trebala, svježe je.
Do tebe je to kakav je svijet, a ne do svijeta!
lapsi, ...nemoj da mesas soping, kafane, diskoteku, kafic, ples sa putovanjima ... to su razlicite stvari ...
kad kazem da neko izgleda kao cudak na putovanjima ako ide sam, mislim da izgleda cudak saputnicima u autobusu u turi, a ne domacinima u Italiji, Grckoj i Francuskoj

Back