Soljice..kafice..gledanje i sl.

Da li ste se nekada tripovali (ili se jos tripujete) u soljicu kafe..?
Secam se da dok mi je jedna likusa gledala u solju,nisam mogla da obuzdam jako lupanje srca kada mi je rekla da me moj bivsi dragi ne voli :eek::eek:
Haha ..nego da li volite to?da li verujete?

Posto ja ne umem da gledam, a volim da vidim sta mi kofein kaze, ja obicno pitam druge da mi citaju sudbinu.:mrgreen: Doduse, ne tripujem se da ce stvarno da se desi to sto "pise" u soljici kafe.

Secam se da dok mi je jedna likusa gledala u solju,nisam mogla da obuzdam jako lupanje srca kada mi je rekla da me moj bivsi dragi ne voli :eek::eek:
Ne verujem u nikakvu vrstu astrologije....
Verujem samo da je zivot surov, i da ne postoje nacini predvideti sutra,,,
Sutra ce se desiti ono sto ljudi smisle u svojoj pametnoj glavici

ja ne mislim da je zivot surov-barem ne nama,u ovim godinama,i u modernom drustvu.
Jedini problemi koji nas muce susocijalne prirode-inace,ne moramo da brinemo ni o tome sta cemo da jedemo,sta cemo da pijemo,ni da li cemo docekati sutra.
Zivot vise nije prezivljavanje.
jedina muka je u tome sto,kao sto je Andric rekao(ne bih znala da citiram),u svom filozofiranju o zivotu,mnogi ljudi zaborave da zive.

Koja je svrha zivljenja ako znas sta ce sutra da se desi

Nego,
daleko od toga da su to "bapske price" , podaci o predvidjanju sudbine iz lista caja, kafe i slicno datiraju uz vremena drevne Kine prvo, a posle i Rimljana, pretpostavljam onda i jos par drugih naroda, samo sto su se oni toga latili kad bi hteli da vide prvenstveno ishod bitke, sto je i logicno kad vidimo da su Rimljani praktikovali predikciju iz solje kafe, ali su okretali solju i za predvidjanje licne prirode. Dakle, uglavnom sve neki narodi sa zavidnim pedigreeom :)
Gledanje u solju je umece kome se mnogo znacaja pridavalo kroz istoriju, u ovom vremenu tehnike i nauke nema neku slavu i tako i treba da bude - prirodan sled, ali je deo kulture i tradicije nekoliko naroda, pa s toga je glupo klasifikovati ga ko bapsku pricu.

Ista stvar ko s astrologijom onda. Sve se javljaju suvi polustrucnjaci sa cvrstim ubedjenjima i teorijama.

ja ne mislim da je zivot surov-barem ne nama,u ovim godinama,i u modernom drustvu.
Jedini problemi koji nas muce susocijalne prirode-inace,ne moramo da brinemo ni o tome sta cemo da jedemo,sta cemo da pijemo,ni da li cemo docekati sutra.
Zivot vise nije prezivljavanje.
jedina muka je u tome sto,kao sto je Andric rekao(ne bih znala da citiram),u svom filozofiranju o zivotu,mnogi ljudi zaborave da zive.
Kako kome

Koja je svrha zivljenja ako znas sta ce sutra da se desi

Nego,
daleko od toga da su to "bapske price" , podaci o predvidjanju sudbine iz lista caja, kafe i slicno datiraju uz vremena drevne Kine prvo, a posle i Rimljana, pretpostavljam onda i jos par drugih naroda, samo sto su se oni toga latili kad bi hteli da vide prvenstveno ishod bitke, sto je i logicno kad vidimo da su Rimljani praktikovali predikciju iz solje kafe, ali su okretali solju i za predvidjanje licne prirode. Dakle, uglavnom sve neki narodi sa zavidnim pedigreeom :)
Gledanje u solju je umece kome se mnogo znacaja pridavalo kroz istoriju, u ovom vremenu tehnike i nauke nema neku slavu i tako i treba da bude - prirodan sled, ali je deo kulture i tradicije nekoliko naroda, pa s toga je glupo klasifikovati ga ko bapsku pricu.

Ista stvar ko s astrologijom onda. Sve se javljaju suvi polustrucnjaci sa cvrstim ubedjenjima i teorijama.

mislm da su se anticki narodi cesce okretali tumacenju sudbine na osnovu zivotinjske iznutrice.
U staroj grckoj znam da je bilo tako,sad za ostale.

@bagzi-gledas na stvari pomalo kruto.
do skoro sam bila u neizvesnoti da li cu,ovaj,biti da kazem,zdrava,i opet nisam smatrala da je zivot surov.(:
ali dobro,different views(:

Kolika treba da budes budala da bi poverovala da talog na dnu kafe moze da odredi osecanja tvog dragog prema tebi......

Stvarno...za ovaj svet bi bilo jako dobro da sve ljude sa mozgom((posto iskreno pocinjem da sumnjam da ga mnogi imaju))potrpaju u neka sklonista...a ovo ostalo sve potruju...

NIje steta...

ili barem da im zabrane bilo kako iznosenje ''misljenja'' iz taloga koji nazivaju razmisljanjem...

Poslednja izmena:

Pa ja sam ti bre profesionalan gledač u šolje. Kafene, naravno :D
Kakvih sve stvari ja tamo vidim, pa to je strašno :mrgreen:
Najgore je što se ljudi pale na to, a ja onako mrtva ozbiljna "Hm, imaš ovde nekog bizona, to ti nije dobro" i oni se ufrkaju :lol:

Jednom sam drugarici gledala u šolju i vide se lepo zmije! I ja, onako Frojdovski, kažem joj da će privesti u krevet nešto muško uskoro. I pogodim :mrgreen:

Back