Solidarnost u kuhinji

Храну чешће спрема Џена, али ионако смо обоје знали да куХамо још док смо били соло.
Син је с 4-5 година имао куХарски трип(занимљиво да се девојчице никад нису интересовале за ову вештину!), патио је од тога да испржи јаја, скува сутлијаш, гриз, чак да нама или гостима скува кафу.:sad2:
Мсм онако кратак једва је погледом добацивао до равни шпорета, муке смо имали да га одговоримо и држимо подаље и кад неко од нас спрема храну, иначе сав би се испеко.

Храну чешће спрема Џена, али ионако смо обоје знали да куХамо још док смо били соло.
Син је с 4-5 година имао куХарски трип(занимљиво да се девојчице никад нису интересовале за ову вештину!), патио је од тога да испржи јаја, скува сутлијаш, гриз, чак да нама или гостима скува кафу.:sad2:
Мсм онако кратак једва је погледом добацивао до равни шпорета, муке смо имали да га одговоримо и држимо подаље и кад неко од нас спрема храну, иначе сав би се испеко.
Mi medu zovemo Dzejmi Oliver. Razumem te skroz :lol:

Kako i koliko često kuha vaš muž/dečko i koliko je to jestivo? Da li je (ako kuha) ostavio sve uredno ili vam to kuhanje presedne?
Za one koji imaju decu, da li ste ih naučili da spremaju osnovne obroke i da li ostave urednu kuhinju za sobom?
Koliko kvalitetno iskoristite to slobodno vreme koje zbog solidarnost u kućanskim obavezama ostaje samo za vas?
Je l se dopisujete s ljubavnikom ili prijateljicama, čitate li knjigu ili spavate/lezite?
Znate li da po nekim statističkim pokazateljima kuhanje, priprema i razmišljanje o namirnicama ženi u mnogclanoj (4+) porodici oduzme između jedne petine i jedne četvrtine vremena koje mimo spavanja ima svakog dana? Znaci, i najbrza za tri obroka dnevno, ponekad desert i prosjecno rasporedjenu sedmicnu nabavku, te spremanje posuđa nakon obroka gubi minimalno 2 sata svakog dana.
Znamo da su žene sa Krstarice Super žene, dajte da vidimo da li većina vas za to sve potroši pola sata, izjasnite se :malav:

Ja bih pre obratila paznju na to ako ostavi nered nakon neke popravke po kuci, tj. ne pokupi alat za sobom.:evil: Ako nesto pocnes, zavrsi kako treba i ne ostavljaj tragove.
Ne znaci mi mnogo kuvanje od strane muskarca. Mozda neki kotlic, rostilj,... kada su okupljanja neka. Ovako, vise bi mi smetao i nervirao me u kuhinji. Ne volim kada mi se muskarc tu mota.
Dovoljna pomoc je da ne izvoljeva previse, da nije razmazen oko izbora hrane. I da nakon jela spusti sudove u sudoperu.
Dete mi jeste samostalno i sto se vaspitanja tice znam da ni jedna njegova devojka nece imati razloga da mene psuje :lol:
A sa druge strane, ne treba ni komplikovati oko tih obroka. Treba jeste sto vise svezih salata i voca, a svako moze da opere i isece. Volim kuhinju, volim da ugodim, spemim, postavim... Ali treba da volimo i sebe i telo zaista hrenimo vrednim namirnicama a ne mrtvom hranom, praznom energijom. Treba naci sredinu. A ne treba bezati ni od restorana, recimo subotom, da se uziva u basti, suncu i klopi koju drugi spreme :)

Ni sa sobom nisam solidaran za kuvanje.
Nekada sam mogao da se uklopim, ali su me isterali
i ja se odvikao od kuhinje.

Ne znam za statistiku, ali neko ko se razume kaze
da je dnevno potrebno dva sata za sve kucne poslove,
a ja mu verujm.

Kako i koliko često kuha vaš muž/dečko i koliko je to jestivo? Da li je (ako kuha) ostavio sve uredno ili vam to kuhanje presedne?
Za one koji imaju decu, da li ste ih naučili da spremaju osnovne obroke i da li ostave urednu kuhinju za sobom?
Koliko kvalitetno iskoristite to slobodno vreme koje zbog solidarnost u kućanskim obavezama ostaje samo za vas?
Je l se dopisujete s ljubavnikom ili prijateljicama, čitate li knjigu ili spavate/lezite?
Znate li da po nekim statističkim pokazateljima kuhanje, priprema i razmišljanje o namirnicama ženi u mnogclanoj (4+) porodici oduzme između jedne petine i jedne četvrtine vremena koje mimo spavanja ima svakog dana? Znaci, i najbrza za tri obroka dnevno, ponekad desert i prosjecno rasporedjenu sedmicnu nabavku, te spremanje posuđa nakon obroka gubi minimalno 2 sata svakog dana.
Znamo da su žene sa Krstarice Super žene, dajte da vidimo da li većina vas za to sve potroši pola sata, izjasnite se :malav:

U proseku, verovatno da. Ali se iskustvom nauci kako pametno iskoristiti vreme provedeno u kuhinji, pa mi se desi da u pojedinim danima zaglavim i 4 sata neprekidno pored sporeta, ali da onda nekoliko narednih dana samo kratko doradim sto sam vec pripremila, ili samo odmrznem, zagrejem,... Moj dragi muz voli da sprema meso, pa mu to nikad tesko ne pada. Deca znaju po nesto da spreme, ali su od one lenje dece, jer je mama uvek tu negde, pa se ne potresaju nesto dok ne zatreba.

I kako to samo dve strane "kuvanja"?! :zeek:
Moracu da podstaknem "solidarnost" u kuhinji, za ove bez maste. :rumenka:

:zkez:

Vazno mi je da zna da spremi jer ako ne planiramo da budemo placane domacice propascemo u desetocasovnom radu van kuce, ciscenju nakon istog i sve sto doticno vuce sa sobom, i nocnom kuvanju da ima za sutra...zaista neki balans mora da postoji a da sedim kuci zdrava i prava, to nije ni opcija. Morao bi da nauci da sprema cak i ako ne zna, mada su moji momci najcesce znali i ziveli sami...nisu to djakonije ali sposoban je da se prehrani. Spadam u zene koje obozavaju kuhinju ali ne kada se ista svede na kaznu jer si odredjenog pola.

Back