Solarijum, potmanjivanje, samopotamnjivanje...

Обично кренем у пролеће, у априлу, идем врло постепено, неколико пута на 6 минута, па неколико пута на 8 минута...и то ми је довољно да не будем баш онако провидно бела пред летње разголићавање... Отприлике 7-8 одлазака ми је довољно да добијем благу подлогу и то ми је сасвим ОК. Не волим да видим оне девојке које су прегореле од соларијума...па добију неку неприродну, земљану боју.

Ove godine sam prvi put isla nekoliko puta, ukupno oko 20 minuta, zato sto sam toliko bela da izgorim uvek bez obzira na zastitni faktor, vreme provedeno na suncu... Prvih puta nisam smela da idem duze od 3 minuta da ne bih izgorela... I time sam samo dobila onu boju koju veliki broj ljudi ima prirodno, da bih mogla da idem na bazen npr bez bojazni da cu izgoreti. Pri tom, isla sam u salon gde redovno menjaju lampe, i u onaj dubeci, ne dopada mi se ideja da lezim u solarijumu, iako oni dezinfikuju, ali mi se nesto ne svidja.
Mislim da cu i sledece godine da ponovim, samo cu ranije da krenem, pred sezonu, posto je izgleda to jedini nacin da se spasim opekotina.

Иначе, док сам ја ишла двапут недељно на по 6 минута, сретала сам у салону девојке (девојчице од 14-15 година) које су ишле СВАКИ ДАН НА ПО 15 МИНУТА!!!!

Изгледале су као сушене сарделе.

Estetski bolji efekat se postize sa solarijumom,ali iz straha zbog porasta broja ostecenja koze-karcionama ne znam vise da li da idem.
Interesuje me vase iskustvo sa kremama za samopotamnjivanje koze.
Na kom principu rade-ugradnja u kozu,da li su i one bezbedne(pitanje za doktore).
Kakav je efekat?Da li ste zadovoljni?-ko je koristio.
Da li moraju stalno da se upotrebljavaju ako se pocne i kako izgleda kad se nakon odredjenog vremena prestane?Ostaju li mrlje,zutilo ili se ravnomerno skida?

Probala sam kremu cim se pojavila na trzistu, to je bilo mnogo davno, ali nisam bila zadovoljna tom bojom, ipak je to izgledalo vestacki, sveukupno... ali se unapred ogradjujem, mozda su sada te kreme bolje, mislim... kvalitetnije, sta ga znam, uznapredovalo se mnogo na tom polju.
Secam se da je krema ostavljala neki neobicni miris na kozi. I da... koza mora biti skroz glatka, depilirana i potrebno je da se sto ravnomernije nanosi... jer mogu da ostanu fleke...
Ma sve ti pise u uputstvu, a o tome da li stete kozi, to neka lekari kazu.
Znaci vremenom kako sam se kupala boja se skidala i da, treba ponavljati postupak, ali sam zaboravila nakon koliko vremena...
Nista bez pravog suncanja... ali za neke prve dane na bazenu ili na plazi (ko ne voli da se beeeli) pa... pomaze.

Ako mozes kupi Shiseido kremu posebno za lice i telo.Nazalost nista od toga nije tako postojano pa uvek postoji mogucnost da ostavis trag na svetlom vesu i odeci.Alergija ti ti nije iskljucena pa probaj,kao i boju za kosu,na nekom manje vidljivom delu tela i sacekaj dan-dva.
Za pocetak,probaj neko mleko za telo koji ima slican efekat.Dobar ti je i Colister.

strumfeta*:
Hvala na savetima.Kupicu sutra pa kad isprobam javicu se za utiske.

Probala sam sve. Klasicne kreme na samopotamnjivanje su bezveze, najcesce sam koristila Revlonovu. Medjutim, sada su Nivea i jos neki proizvodjac izbacili mleko za postepeno samopotamnjivanje - SUMMER BEAUTY - ima 2 nijanse. Odlicno je, postepeno se tamni, posle 3-4 mazanja se primeti. Dobija se lepa boja, a ne fleke i vestacka kao kod klasicnih krema. Ovo je u principu mleko koje zateze kozu i cini je lepom i mekom, sa dodatkom blagog sredstva za samopotamnjenje. Ja sam prezadovoljna i komentari su odlicni.
Ko je bas za klasicne, ruzne boje, neka prvo uradi piling, namaze se mlekom da se suvi delovi koze zasite pa posle nekih 15tak min rukavicama (za farbanje) detaljno utrljaju u sve delove sredstvo podjednako.
To je to .. ja sam def za Summer beauty, mnogo jednostavnije i lepse!!

p.s. Isto se preporucuje da se operu ruke posle uporebe.

Poz!!

Evo isprobala sam i je i utisci nisu losi.Samo je neophodno da se dobro utrlja da ne bi bili sareni.
Dobro bi bilo prvo da znate nekog ko je koristio odredjeni proizvod i vidite kakva je boja da bi znali nijansu koju ce te dobiti.
Prvo sam koristila slabiji potamnjivac(boja je bila ok),ali posto sam htela brzi efekat kupim drugi i zeznem stvar(nijansa mi se nije svidjala isla je na narandzasto).
Sad sam opet presla na ovaj slabiji i zadovoljna sam.
I da vam dam savet za skidanje kad se zeznete pa se usarenite na nekom mestu.
Iscedite sok od limuna i dodajte soli 2 kasicice u to i skidajte sa sundjerom za kupanje.
Sto kaze Supica pranje ruku je obavezno,odmah po utrljavanju.

Pozz!!!

Supica:
sada su Nivea i jos neki proizvodjac izbacili mleko za postepeno samopotamnjivanje - SUMMER BEAUTY - ima 2 nijanse. Odlicno je, postepeno se tamni, posle 3-4 mazanja se primeti. Dobija se lepa boja, a ne fleke i vestacka kao kod klasicnih krema. Ovo je u principu mleko koje zateze kozu i cini je lepom i mekom, sa dodatkom blagog sredstva za samopotamnjenje. Ja sam prezadovoljna i komentari su odlicni.

Ja sam počela da razmišljam o ovome, ali se bojim ružnih fleka... Kažeš nije kao "prava" krema za samopotamnjivanje?

laa-laa:
Ja sam počela da razmišljam o ovome, ali se bojim ružnih fleka... Kažeš nije kao "prava" krema za samopotamnjivanje?

Nije, nije, probaj slobodno. Mleko je za telo, sa dodatkom blagog sredstva za samopotamnjivanje, to i pise na poledjini pakovanja. Nije tamna i vestacka vec bas lepa boja, bar na mojoj kozi. Svi me pitaju gde si tako lepo pocrnela..
Srecno, pa javi.

Poz!

Back