ŠOKANTNO: “Pop sa lopatom” iz Crne Reke šipkom ubio štićenika zbog droge!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste odgovarajuće.
Zavisi kako gledaš na kapitalizam. Onda možeš da kažeš i da je SFRJ bila kapitalistička zemlja, što baš i nije tačno.
Sve sto se zasniva na ekspolataciji, ubiranju viska vrednosti i otudjenju od onog ko ga je proizveo jeste kapitalizam. Razlikuje se samo po stepenu koliko odlazi vlasnicima sredstava za proizvodnju, a koliko udela ima drzava, pa ti se onda ono u Svedskoj, Norveskoj, npr cini blize nekakvom socijalizmu, al nije, opet je i to kapitalizam. Uostalom, opet, i iza tih drzava zapravo stoje pojedinci, tako da ti se svodi na isto
A sta je drugo bila?

Sve sto se zasniva na ekspolataciji, ubiranju viska vrednosti i otudjenju od onog ko ga je proizveo jeste kapitalizam. Razlikuje se samo po stepenu koliko odlazi vlasnicima sredstava za proizvodnju, a koliko udela ima drzava, pa ti se onda ono u Svedskoj, Norveskoj, npr cini blize nekakvom socijalizmu, al nije, opet je i to kapitalizam. Uostalom, opet, i iza tih drzava zapravo stoje pojedinci, tako da ti se svodi na isto
A sta je drugo bila?

Uf, uf, što se ja ne bih bunio da je naša država uređena kao Švedska...
Socijalistička.

Ne,namerno sigurno nije jer ga nije planirao. Nije namerno ni kada muz zenu sekirom ubije jer ga je nesto gadno iznervirala.
Ubistvo u afektu, ali ubistvo.

Што волим вас "експерте" за кривично право...Човек у овом случају може да одговара једино за убиство из нехата.

Што волим вас "експерте" за кривично право...Човек у овом случају може да одговара једино за убиство из нехата.
A to se zove nehat kada namerno uzmes sikirce i nekoga skratis za glavu? Ja sam uvek mislila da je to nesto kao afek(a)t.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back