Šok rok

A sto se tice blazenstva, deluje stvarno lagano i divno za uvo, ali kroz njega teku i cudni otrovi...Kao zmijuljka sto se vrzmala po Edenu nekoc davno.
Kako bilo, Brajan Vilson i The Beach Boys bili bi ponosni na ovo... :D sad ili nekad... ili nikad. :mrgreen: :heart: :cool:

Cenim veoma Satana Panonskog, naročito pesme Iza zida i Oči u magli. On je šok roker kao i GG Allin (kom se celo delo svodi na to, ali ima neku vrednost i poruku jer to niko nikad nije radio tako), ali je Satan imao veći potencijal, samo je nažalost olako to shvatio pa ima mnogo jadnih pesama sa očajnom produkcijom i tekstovima tipa odreži nareži zareži i Prepuna je krvi drina. Satan je bio panker, tako se definisao, ali je po meni to pank i šok rok, isto ko što je pokojni Moskri bio pank-rep i šok-rep, a ne heroin rep, jer je priča šira od heroina. Kasnije je Satan tamo u Vinkovcima postao okoreli ustaša i pljunuo na sebe i na pank, pa skliznuo sa ak-47 na poledici i slučajno sebi prosvirao mozak. A mogao je sve to na veći nivo da digne, bio i fin slikar.

Što se tiče ovih preko grane... nisam ih nešto slušao sem GG-ija koji ima, brat bratu, deset dobrih pesama u celoj karijeri. A snimio gomiletinu albuma. Slipknot po meni je blaža verzija toga, Marylina Mansona sam veoma cenio i on jeste šokirao kao i Eminem u repu, ali sad je sve to izlizano, šta još može da šokira danas, sve je već vidjeno. Ali tad je bilo super.

Dole Satanov uradak Iza zida, cenzurisali ga jutjub dušmani ali može da se gleda klikom.

'Ranjeni otac pušku uzima...'

Cenim veoma Satana Panonskog, naročito pesme Iza zida i Oči u magli. On je šok roker kao i GG Allin (kom se celo delo svodi na to, ali ima neku vrednost i poruku jer to niko nikad nije radio tako), ali je Satan imao veći potencijal, samo je nažalost olako to shvatio pa ima mnogo jadnih pesama sa očajnom produkcijom i tekstovima tipa odreži nareži zareži i Prepuna je krvi drina. Satan je bio panker, tako se definisao, ali je po meni to pank i šok rok, isto ko što je pokojni Moskri bio pank-rep i šok-rep, a ne heroin rep, jer je priča šira od heroina. Kasnije je Satan tamo u Vinkovcima postao okoreli ustaša i pljunuo na sebe i na pank, pa skliznuo sa ak-47 na poledici i slučajno sebi prosvirao mozak. A mogao je sve to na veći nivo da digne, bio i fin slikar.
Po narodnosti panker po zanimanju prijatelj, tako se definisao i predstavljao

Čim sam ti pročitala prvu rečenicu posta rekoh ovo neki 'moj' on razume.. Prijatno iznenađenje baš, drago mi je :)

Mozda ovo vise odgovara. S tog poslednjeg, iskljucivo hc-punk-metal albuma od pre 2 godine, gde medjutim nedostaju orig.bubnjar i saksofonista.
Mislim da su pobegli u Australiju da tamburaju nesto s drugim ludacima. :D Ali, zato, na njihovo mesto, barem trenutno, dosli su Dejv Lombardo iz Slejera
na bubnjevima i Jan Skot iz Antraksa na ritam-gitari. :p :cool:

Poslednji Satanov koncert.. i to na Akademiji, žao mi što sam tad imala samo 12 godinica.. počela sam se zanimam za njega dve tri godine kasnije i ušla u materiju što se kaže ali zakasnila sam jbg

Poslednja izmena:
E, ali potseti me sad na ovog naseg nedovoljno cenjenog artistu, Vojislava Vijatova. :D To je onaj sto peva Iza svakog ugla vreba Dragan Kojic Keba, ali ovo je starije... I ludje jos, reklo bi se. Mislim da ispunjava uslove za shok rok kategoriju, iako je neki pop-art sblblbll...:cool: :lol:

Ma znaju svi za njega ali ga ne vole svi to sam mislila
A bio je car, uglavnom neshvaćen odatle i omražen.. Izuzetno inteligentan, verovatno si čitao njegova pisanija.. Ogroman potencijal je nosio u sebi, na toliko nivoa. I bio je sve samo ne lud, kakvim su ga smatrali

Ma znaju svi za njega ali ga ne vole svi to sam mislila
A bio je car, uglavnom neshvaćen odatle i omražen.. Izuzetno inteligentan, verovatno si čitao njegova pisanija.. Ogroman potencijal je nosio u sebi, na toliko nivoa. I bio je sve samo ne lud, kakvim su ga smatrali
Imao sam kolegu s faxa, sad je jedan od upravnika Gradske biblioteke Beograda, ne znam tacno... On nije vadio Satana iz slusalica. :mrgreen: I non-stop "Dobio si sifilis, lepi Mario..." :lol: Nisam to citao, samo sam ga konstatovao kao pojavu i lika. :)

Back