- Poruka
- 11.279
uaaa srbijo pakuj kofere!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Prve dve podrzavam, druge dve je tesko sprovesti.Mislim da kod nas treba da se usvoji sledeće:
- Na izbornom mestu biramo odbornike i poslanike imenom i prezimenom - one koji nam se predstave na bolji način, koji svojim programom privuku većinu.
- Odbornički i poslanički mandat nisu vlasništvo partije, nego lica koje je izabrano.
- Ako se ustanovi da odbornik ili poslanik ne radi u skladu sa predizbornim programom i obećanjima, izborna jedinica koja ga je delegirala ima pravo da ga opozove i njegovo mesto postavi drugog.
- Odbornik ili poslanik koji bude opozvan mora da vrati primljenu odborničku (poslaničku) platu i nema pravo da se kandiduje narednih 5 godina.
Samo tako možemo da nateramo političare da rade u interesu onih koji su ih izabrali, a ne za neke druge interese.
Prva dva nemaju smisla ako ne možeš sprovesti druga dva.Prve dve podrzavam, druge dve je tesko sprovesti.
Poslanik moze podneti ostavku ili se razresiti duznosti, ako je pocinio ozbiljno krivicno delo, ali je tesko osmisliti mehanizam kojim ga glasaci opozivaju.
Poslanik treba da ima slobodu delovanja i pravo na promenu misljenja. Na izborima mora objasniti glasacima zasto je to uradio, a glasaci ce proceniti da li je njegova odluka bila opravdana ili ne.
Mozda je bolja opcija skracivanje trajanja mandata, poslanika na 2-3 godine, a predsednika na 4.
Nije losa opcija i uvodjenje Senata, sa 20-30 senatora, koji bi se birali po teritorijalnom principu, a ne po broju glasa, npr BG bi imao samo jednog senatora. Mandat bi mogao da im traje 5-7 godina.
Baza ga moze opozvati na izborima, zato je pozeljniji kraci mandat. Stalno ide na proveru kod glasaca.Prva dva nemaju smisla ako ne možeš sprovesti druga dva.
Ako on može da radi šta hoće, da menja svoje mišljenje kako vetar duva (odnosno, ko bolje plati), a baza ne može da ga opozove jer ne radi ono za šta je izabran, onda se sve to svodi na ovo što već imamo danas. A danas je i apsurd što ti glasajući za partiju izabereš lika koji nakon izbora zadrži mandat a promeni partiju.
Gledamo prenos Skupštine. Ako tamo nije glasao u skladu sa proklamovanim programom na osnovu kojeg je tamo i poslat, nego suprotno od toga, to bi trebalo da je dovoljan razlog za njegov opoziv bez ulaska u to koji su njegovi razlozi.Baza ga moze opozvati na izborima, zato je pozeljniji kraci mandat. Stalno ide na proveru kod glasaca.
Kako proceniti da li je neko ispunio obecenja, da li je objektivno bio sprecen ili se prodao, kako spreciti zloupotrebu takvog mehanizma?
Tesko je opozvati predsednika, kako onda stvoriti mehanizam koji ce nadgledati svakog poslanika, procenjivati ga i spreciti da se sistem nadzora ne koristi kao sredstvo ucene nad poslanikom.
Slazem se sa podvucenim, ali tvoj predlog za opoziv u sred mandata nije praktican.Gledamo prenos Skupštine. Ako tamo nije glasao u skladu sa proklamovanim programom na osnovu kojeg je tamo i poslat, nego suprotno od toga, to bi trebalo da je dovoljan razlog za njegov opoziv bez ulaska u to koji su njegovi razlozi.
Razlozi su tu nebitni. Ako ne radi posao zbog kojeg je izabran, treba da bude opozvan. I takav mehanizam treba da se uspostavi, Da je svako od njih direktno odgovoran onima koji su ga tamo i poslali, a ne ličnim i/ili partijskim interesima.
– U pitanju je riba koja po svim karakteristikama podseća na piranu, pre svega po karakterističnoj vilici i zubima koje ima. Očigledno je da se s promenama klime menja nešto i u životinjskom svetu Tamiša. Uhvatio sam ribu koja podseća na piranu. Nisam u potpunosti siguran da je to baš pirana. Ipak, bavio sam se akvaristikom i, na osnovu mojih iskustava, mogu da kažem da neodoljivo podseća na tu vrstu. Riba je uhvaćena uzvodno od Železničkog mosta prema Jabuci – izjavio je Delja.
Lično sam bio u jednoj stranci i ono što je tamo bilo nije mi se svidjalo pa sam izasao iz nje.
Ljudi imaju pravo da menjaju stranke. Drugo u svakoj stranci imate klanove koji vam ne daju da napredujete i onda ako ostanete u toj stranci nema vam napretka.
To je bila stranka koja kako je vreme proticalo nije bila ona kako se predstavljala i kako joj program govori, već jedna velika laž. Drugo da bi ostali na pozicijama sve bi uradili ne bi li ostali na njima. A kad se pojavi neko sa kvalitetnijom idejom njega samo udalje. Udalje ga jer znaju da će on sa kreativnijim idejama da bude bolji od njih i samim tim je pretnja za njih sve. Sve bi dali samo da ostanu na funkcijama.Da li je to bila stranka demokratskog opredeljenja, ili pak pro-vučićevskih naginjanja
Znači smradikali, samo je pitanje Bez Bedža ili SaTo je bila stranka koja kako je vreme proticalo nije bila ona kako se predstavljala i kako joj program govori, već jedna velika laž. Drugo da bi ostali na pozicijama sve bi uradili ne bi li ostali na njima. A kad se pojavi neko sa kvalitetnijom idejom njega samo udalje. Udalje ga jer znaju da će on sa kreativnijim idejama da bude bolji od njih i samim tim je pretnja za njih sve. Sve bi dali samo da ostanu na funkcijama.
U zemlji Srbiji ni stranka koja sebe zove demokratskom nema demokratsko opredeljenje, a ti to svojim postovima na ovom forumu i dokazuješ. Sudeći po tvojim stavovima to je lutanje između fašizma i anarhizma.Da li je to bila stranka demokratskog opredeljenja, ili pak pro-vučićevskih naginjanja