Sofisticiranost, gospodstvenost. Da li je normalno?

Nikola Barovic

Obećava
Poruka
74
Da li je normalno više voleti Krigera i Šicera u našoj kinematografiji i, recimo,Hanibala Lektora u američkoj, zatim Selimovića umesto Kiša u književnosti i Hemingveja i Bajrona, umesto De Sada, Bukovskog i Apolinera, samo zato što su kulturni, umereni i gospodstveni? Neko vreme su me ophrvljivale misli ulaska u masone, politiku i sličnost, samo zbog toga što sam želeo da pobegnem iz sveta koji obiluje vulgarnošću i nemoralom. Imate li i vi slične misli? :whistling:

Da li je normalno više voleti Krigera i Šicera u našoj kinematografiji i, recimo,Hanibala Lektora u američkoj, zatim Selimovića umesto Kiša u književnosti i Hemingveja i Bajrona, umesto De Sada, Bukovskog i Apolinera, samo zato što su kulturni, umereni i gospodstveni? Neko vreme su me ophrvljivale misli ulaska u masone, politiku i sličnost, samo zbog toga što sam želeo da pobegnem iz sveta koji obiluje vulgarnošću i nemoralom. Imate li i vi slične misli? :whistling:

Da. :)

Prvo odakle ti ideja da su masoni moralni,koliko se secam procitaj malo o Tapiju,on je bio mason a dobar falsifikator pasosa,itd

mene je uvek pratila ideja da istrazujem nesto novo,tu te kapiram ali te mracne stvari moj ti savet izbegavaj..

Jednom prilikom sam slusala Tapija kako prica o svom ucescu u masonima i na kraju razgovora je rekao:{Ni jedan mason nece reci za sebe da je mason!}Potpuno kontradiktorno svemu sto je pre toga govorio.Tome ima vise od petnestak godina,mora da se mnogo toga promenilo u medjuvremenu kad i Nikola Barovic hoce u masone.

Nekad je pisac toliko pristojan da prosto postaje svjestan toga da je svetac, i da ima to luksuzno i tesko zasluzeno pravo da bar na trenutak kaze "sjeva minjak - puko ribnjak". Ko ce zamjeriti tvorcu instrumentalnog dijela "Pozurite konji moji" da malo se opusti?

Back