Sociva

Ti sve radis , samo ne ides kod lekara . Sve sam ti rekla sto bi trebao da znas da ti pomogne u ovim neradnim danima .
Od sutra svi rade i pravac specijalista . Imas prava na vise misljenja tako da .....................
sledeci put zelim ovde nalaz specijaliste .Onda ti mogu odgovoriti na pitanja .
Pozdrav Milose

pozdrav svima, evo ovako da vam opisem moju pricu u vezi sociva. Poceo sam ih nositi sa 15g sad imam 19 i nemam nikakvih problema, na startu sam nosio meka al posle nekolko meseci sam uzeo tvrda zbog toga sto oci lakse mogu disat, jos uvek ih stalno nosim i odrzavanje je veoma lako, svakog meseca se menja kutijica gde stoje sociva i svakog meseca se sociva stavljaju u fizioloski rastvor + enzimske tabletice da se one dobro isperu to jednom u 30-40 dana. Rastvor koristim 'Number1' sve u jednom i fizioloski rastvor. Uskoro punim 20g, a u 21-22 trebalo bi da operisem oci (roznjacu) dioptriju imam 5.5L 6.1 R :) to je sve ja mislim :):bye:

Evo bio sam kod ocnog u mitrovici r rekla mi je da nemam nikakvu infekrciju i rekla mi je da mi mozda ne odgovara ova varijanta sociva jer me celo vreme nesto grebe po oku,kupio sam i vestacke suze i dalje isti problemi a kad smo bili nazvali onog gde smo kupili sociva u Novom Sadu rekao je da je to nemoguce a ona koja su mi bili stavili to su bila duplo tanja u ovim mi socivima nesto jako smeta naprimer:ja sam juce probao staviti sociva i cak sam i promenio rastvor ali i dalje problemi pri skidanju socivo mi je nekako ko da nije dobro stavljeno na oko ali ja sam pokusavao i nista sociva su mi dali samo da mi se nepovecava dioptrija a sad ih nemogu ni nositi neznam sta da radim pozz

Nosim kontaktna sočiva 21 godinu.Od toga 14 godina meka,Durasoft M3,godišnja.Kupujem ih u istoj očnoj kući sve vreme.Međutim,sada sam saznala da se takva sočiva više ne proizvode i da u ponudi imaju dvomesečna Baush i Lomb,te mi ih iskreno preporučuju.

Ja bih volela ako neko ima iskustva sa ovim sočivima da mi kaže,kao i očnu kuću gde ih kupuje,jer meni tamo gde sam ih do sada kupovala uslovljavaju da moram da kupim 6 pari.Iskreno,ja ne bih odmah da kupim 6 pari sočiva,jer ne znam da li će mi odgovarati i da li ću biti zadovoljna njima.

U skladu sa nereklamiranjem na Forumu,svoja iskustva o mestima gde kupujete sočiva,možete mi poslati na pp.Hvala.

ok,hvala...imam malu dioptriju(-0.5 na oba oka) ali razmisljam o socivima,mada mislim da jos uvek nema potrebe :D
mada naocare mi dosta smetaju :S nemam naviku,bavim se sportom,prosto je nemoguce da ih stalno nosim...

ma ne,necu da uzimam sociva dok mi ne budu bila potrebna,samo sam cuo da je najmanja dioptrija za koju se prave -1.75,pa sam hteo da proverim,i eto ispostavilo se da to nije tacno :)

Ni ja ne mogu obicna, moram toricna :/
Nisam znao da postoje i godisnja toricna. Koliko sam gledao samo mesecna i dnevna. Cena je oko 7000 za 6 komada, ali ako moze da se izvuce oko 5 meseci onda i nije toliko strasno.

Back