Socijalno neprilagodjeni, cudni, neprijatni ljudi

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Na engleskom socially awkward kod nas bi bilo socijalno neugodni ljudi, to su oni ljudi koji ne kapiraju, ne postoju neke nepisana pravila drustvenog ponasanja.

Tesko je dati dobar primer, ali recimo pricate sa nekim a taj neko je prica sa vama a ne gleda vas u oci vec zuri pored vas dok prica, ili se smeje (kezi) previse ili sta vec, jednostavno ponasa se cudno prilikom interakcije sa drugim ljudima.
Ovi primeri mozda nisu najbolji, jer opisuju nekog ko je nervozan ili stidljiv, ali nadam se da mozete da zakljucite na koju vrstu ljudi mislim, na nekog sa kim je komunikacija 1 na 1, neprijatna, cudna iz nekog razloga, jer taj neko ne zna kako da se ponasa u toj situaciji.

Tu dolazimo i do pitanja, zasto su neki ljudi socijalni neprilagodjeni, cudni? Da li je to stidljivost, nervoza, manjak samopouzdanja, manjak kontakta sa ljudima ili nesto drugo?
Da li u vasem okruzenju imate neku osobu sa kojom je komunikacija cudna ili neprijatna ili ste vi mozda takva osoba koja je drugima cudna ili neprijatna?

to je ok dok oni imaju neki svoj normalan zivot, npr rade neko zanimanje dobro, postoje ljudi koji ih takve vole, uglavnom mislim da se vrti oko sposobnosti prezivljavanja i seksualne prihvacenosti, mozda ljubavno. ali kad to pukne onda idu na psihijatriju. doduse kao i ovi lepotani, mozda su cudni vise skloni psihijatriji. ali nije svako cudan za dijagnozu

Pa ako bolje pogledate u Srbiji su vecina nenormalni, tj popucali ljudi i vise nemaju normalne stavove, ponasanje i instinkte, sve zarad socijalizacije sa takodje puklim osobama..
Tu normalan postaje asocijalan , zatim odbacen iz drustva, tj prvo je odbacen iz drustva, cak je moralnost najzloupotrebljavanija rec koju vidim, tj najnemoralniji je koriste da osude moralne jer tako to oni vide...oni su morali da budu takvi, takav je zivot, a ti sto nisi to radio si kukavica ili si pokvarenjak pa si odradio nesto jos gore od njih....projekcija i racionalizacija koliko volis...

Da li u vasem okruzenju imate neku osobu sa kojom je komunikacija cudna ili neprijatna ili ste vi mozda takva osoba koja je drugima cudna ili neprijatna?

Ne u okruženju, ali da na internetu. Za njih su forumi mesto iz snova, zato što tu mogu bezbedno da lajuckaju, pošto su u svom realnom okruženju odbačeni kao kerovi. :)))
Nema jednostavnih odgovora zašto je to tako, ljudska psiha je kompleksna stvar, ali im je obično svima zajednička barem jedna stvar - sj.ebano detinjstvo.

Ne u okruženju, ali da na internetu. Za njih su forumi mesto iz snova, zato što tu mogu bezbedno da lajuckaju, pošto su u svom realnom okruženju odbačeni kao kerovi. :)))
Nema jednostavnih odgovora zašto je to tako, ljudska psiha je kompleksna stvar, ali im je obično svima zajednička barem jedna stvar - sj.ebano detinjstvo.
zašto kao kerovi?slažem se sa tobom,na forumu,dobiju slobodu i luckaju,a uživo ko mutavci!

pa u srbiji nije to tako da lajuckaju poshto nekako se sve razotkrije ili "razotkrije" : ))

- - - - - - - - - -

sto je nekad i bez veze, neki ljudi su za ekran, nisu za live, kao nekakve zvezde

- - - - - - - - - -

ili je ideja foruma da pokupis nesto i da odes jer neka magija traje dok traje, posle bude pijaca, neko voli pijacu a neko ne, prosto je nesto drugo

ma otidi tamo de sam ti napisala na prvi cas i vidi kako je, lako ces odustati ako ti se ne svidja, ne znas dok ne probas
svejedno baci u memoriju mozda se predomislis nekad a mislim da moze mozda da ti pomogne

ne moras tamo u stvari ima i drugih mesta

- - - - - - - - - -

Obzirom da je uvodni post malčice neodređen i sveobuhvatan, ispada da je skala takvog ponašanja poduža - a ja sam se baš usredsredila na izrazito neprijatne primerke ljudi.

a cim ima da plati internet i ima da plati kucu nekom je ipak potreban

Postavljaču, je l' ti studiraš psihologiju, ili se jednostavno zanimaš za nju? Većina tema ti se bave ovakvim ili sličnim stvarima. Nije da se žalim, i meni je ta oblast donekle zanimljiva.

zasto su neki ljudi socijalni neprilagodjeni, cudni? Da li je to stidljivost, nervoza, manjak samopouzdanja, manjak kontakta sa ljudima ili nesto drugo?

Sâm spadam u takve osobe, a razloga ima dosta. Sve to što si naveo, plus što imam neke traume i vrlo loša iskustva sa ljudima u periodu dok sam išao u osnovnu i srednju školu (kako sa ljudima u školi, tako i sa nekima van nje).

Back