Odlican primer sa vojnikom! Shvatam sve!
Ali, da li mislis da cu da uzimam lek i da mislim da je problem resen i super? Lek, i ja sam kao nova. Ne, nije tako. I pored uzimanja leka ja sam isuvise svesna svog problema, i borim se sa tim. Lek me malo usporava, da mogu da razmisljam na pravi nacin, da se ne uzburkam u organizmu, da se ne uplasim, da mogu racionalnije da razmisljam. Da mogu lakse da podignem glavu i pogledam coveka u oci(donekle), ali i dalje se borim i osecam nelagodno. Dovoljno sam pametna tako da nikako ne mogu da stvaram iluzije o tome kako ja sada pijem lek, i apsolutno cu biti zasticena od svih tih neprijatnosti koje mi se desavaju. Po mom misljenju lek je tu da malo potpomogne u sopstvenoj borbi. U tvom primeru, uzecu samo nekoliko gutlja rakije, cisto da me malo opusti, da se ne uspanicim u toj pustinji, a onda cu morati da se snalazim sama!
Ovo je moj prvi korak, probacu sa lekicem, uz sopstvenu borbu. Shvatam da su psihoterapije veoma adekvatne, sad sam krenula ovako, ali ne iskljucujem tu opciju da se povinujem psihoterapijama, kao najadekvatnijem resenju mog problema. Ali kazem, pocela sam ovako...
Hvala na ovako temeljnom objasnjenju mog problema!