Société Générale pred bankrotom ?

pokojni_toza

Domaćin
Banovan
Poruka
3.892
Spomenuta banka je u teškim nevoljama i kolaju glasine da će bankrotirati , akcije su im danas pale za skoro 15 % :

http://www.businessinsider.com/socit-gnrale-bankrupt-rumors-send-eurusd-down-2011-8

http://www.guardian.co.uk/business/2011/aug/10/french-bank-shares-plunge-as-rumours-swirl-around-societe-generale

Svi koji imate račune tamo , razmislite šta ćete da radite . Teoretski , država garantuje male štedne uloge , ali pošto se ovde radi o srpskoj "državi" ... :roll:
a sta ce biti sa ulogom od kredita?

a sta ce biti sa ulogom od kredita?

Nemam pojma . Od stečajne mase se valjda prvo namire vlasnici preferencijalnih obveznica banke , pa štediše , pa se onda vraćaju druge obaveze . Međutim , ako je banka stvarno pred stečajem , neće moći da pokriju ni ovu prvu grupu . U tom slučaju nastupa država , ali s obzirom da se ovde radi o Tadićevoj Srbiji , mislim da je svima jasno šta to znači ....

Spomenuta banka je u teškim nevoljama i kolaju glasine da će bankrotirati , akcije su im danas pale za skoro 15 % :

http://www.businessinsider.com/socit-gnrale-bankrupt-rumors-send-eurusd-down-2011-8

http://www.guardian.co.uk/business/2011/aug/10/french-bank-shares-plunge-as-rumours-swirl-around-societe-generale

Svi koji imate račune tamo , razmislite šta ćete da radite . Teoretski , država garantuje male štedne uloge , ali pošto se ovde radi o srpskoj "državi" ... :roll:

SocGen.jpg

si primetio berze danas?
dow je izgubio jos 500 poena a evropske berze idu u curac. kanadske berze u dobitku vec drugi dan, isto i sa azijskim/australijskim berzama. stvari dolaze na svoje mesto.

Očekujem da će danas intervenisati ECB radi smirivanja situacije , i ponovo skok akcija , a onda u petak free for all . Preko vikenda verovatno najava nekog bankrota .

Poznajem coveka koji je pre tri sedmice podigao sav svoj novac bas iz te banke jer dobio je dojavu da ce biti frke pa je reagovao odmah.Na sve nacine su hteli da ga onemoguce da to ucini, izmisljali su milion razloga za to ali su na kraju morali da popuste.Sad se pokazalo da je imao dobru dojavu.

Očekujem da će danas intervenisati ECB radi smirivanja situacije , i ponovo skok akcija , a onda u petak free for all . Preko vikenda verovatno najava nekog bankrota .

Neko namerno pusta te buve, niko ne zna ko. Danas je u igri bila i vest da ce i Francuskoj biti smanjen rejting.

ECB nema veze sa akcijama. Oni ne kupuju akcije.

Inace, sto se propasti banaka tice, stvari stoje ovako:

Drzava Srbija garantuje ineke iznose, ja ne znam koliki su u Srbiji.
U Nemackoj je na primer tako da ako imas lovu kod neke strane banke, a koja naravno ima filijalu u Nemackoj, onda
je garancija po ulogu do 30.000 evra, a kod nemackih banaka drzava garantuje za uloge ako se ne varam do milion evra.

Poznajem coveka koji je pre tri sedmice podigao sav svoj novac bas iz te banke jer dobio je dojavu da ce biti frke pa je reagovao odmah.Na sve nacine su hteli da ga onemoguce da to ucini, izmisljali su milion razloga za to ali su na kraju morali da popuste.Sad se pokazalo da je imao dobru dojavu.

Ma daj molim te, neko mu je iz ECB dojavio da ce ova,jedna od najvecih banaka na svetu da pukne.

Sada procitah najnovije vesti u vezi Societe Generale . Sef te banke demantuje naravno bilo kakve probleme.

U igri nije samo Societe Generale nego i jedna od najvecih italijanskih banaka Unicredit.

Te banke su suvise velike da bi mogle da bankrotiraju, to se nece dopustiti.Obe banke su i sakom i kapom davale kredite Grckoj, pri cemu
je francuska banka svojevremenu i preuzela neku grcku banku, a ova je u medjuvremenu bankrotirala.

Kao kruna svega ovu vest je publikavo Dailly Miror, ali gde ima dima ,obicno ima i vatre.

Neko namerno pusta te buve, niko ne zna ko. Danas je u igri bila i vest da ce i Francuskoj biti smanjen rejting.

ECB nema veze sa akcijama. Oni ne kupuju akcije.

Inace, sto se propasti banaka tice, stvari stoje ovako:

Drzava Srbija garantuje ineke iznose, ja ne znam koliki su u Srbiji.
U Nemackoj je na primer tako da ako imas lovu kod neke strane banke, a koja naravno ima filijalu u Nemackoj, onda
je garancija po ulogu do 30.000 evra, a kod nemackih banaka drzava garantuje za uloge ako se ne varam do milion evra.

5000e garantuje hehe

Drzava garantuje za uloge do 50 000 evra, to je pouzdana informacija.
Sto se tice same banke, moj matori je uzeo kod njih kredit.
Dinarski 400 000 dinara, na 5 godina sa ratom od 10 400 dinara,sto je za trenutne prilike u bankarskom sektoru, kao i stabilnost dinara na duzi rok, veoma veoma povoljno.......

Back