Sobna fontana

Mozes je napraviti. Treba ti neka posuda - plasticna,staklena,drvena,onda pumpa,podvodno svetlo i kamencici koje mozes sam oblikovati i rasporediti.
Mogu i neke ukrasne biljke vestacke. Ja sam stavio i onaj uredjajcic sto izbacuje dim zove se dimer.

hvala na odgovorima:hvala: ovo je tema uopsteno o sobnim fontanama i vasa misljenja i iskustva tipa pravljenja istih, ja sam tu tek ubacila da hocu da je kupim, mada nemam vremena da se bakcem sa pravljenjem iste:D

fontana.jpg

Imam jednu malu,kupio na moru ali je losa,nakon par meseci prestala da prelama boje i vrti kuglu.Planiram u sobi da napravim vecu samo da dodjem do sedre.Ovog kamena ima dosta na reci Drini,pa koje u blizini moze uz mala ulaganja dobiti fontanu po svom izboru.

Imam jednu malu,kupio na moru ali je losa,nakon par meseci prestala da prelama boje i vrti kuglu.Planiram u sobi da napravim vecu samo da dodjem do sedre.Ovog kamena ima dosta na reci Drini,pa koje u blizini moze uz mala ulaganja dobiti fontanu po svom izboru.
VRTI KUGLU? drugar gde si nasao tu za kuglom, obavezno mi reci!

Možeš da kupiš gotovu fontanu, ali po meni to nikad neće biti estetki zadovoljavajuće kao kad se napravi. Ukoliko ti sama nemaš iskustvo i znanje za to, možeš da zatražiš od nekoga tu uslugu. U suštini ti ne treba previše, dobra fontanska pumpa (veličina pumpe zavisi od posude, tj. veličine fontane), kamenje i možda neko potapajuće svetlo. Ukoliko si dovoljno kreativna, može i neki lep panj, a sve to može da se nekako nadgradi i u vodu ubaci par ribica ili račića. U tom slučaju ti treba i filter i neki manji grejač. Moguće je napraviti i neki paludarium, ali to je već malo krupniji zalogaj, mada ne nemoguć.

Možeš da kupiš gotovu fontanu, ali po meni to nikad neće biti estetki zadovoljavajuće kao kad se napravi. Ukoliko ti sama nemaš iskustvo i znanje za to, možeš da zatražiš od nekoga tu uslugu. U suštini ti ne treba previše, dobra fontanska pumpa (veličina pumpe zavisi od posude, tj. veličine fontane), kamenje i možda neko potapajuće svetlo. Ukoliko si dovoljno kreativna, može i neki lep panj, a sve to može da se nekako nadgradi i u vodu ubaci par ribica ili račića. U tom slučaju ti treba i filter i neki manji grejač. Moguće je napraviti i neki paludarium, ali to je već malo krupniji zalogaj, mada ne nemoguć.

Da, i ja mislim da cu praviti;)

Šta će ti bre ovo u kući, da trčiš u wc non-stop....Mi svojevremeno dobili jednu u kancelariji, prvo se oduševili k'o kučići, posle dve nedelje je više nismo ni palili i hteli da lomimo ruku onome ko krene ka prekidaču...

VRTI KUGLU? drugar gde si nasao tu za kuglom, obavezno mi reci!

U Djenovicima.Mislim da nije toliko vredna da bi se toliki put prevaljivao.A i kupljena je pre dve godine dok je trajala sezona sad ne verujem da tamo ima ista osim bure.Tesko ces naci i coveka kamoli kuglu za fontanu.

Ako si u bg-u pogledaj na bazaru,tamo sam video jedan stand sa kucnim fontanama,cene su prihvatljive.

U Djenovicima.Mislim da nije toliko vredna da bi se toliki put prevaljivao.A i kupljena je pre dve godine dok je trajala sezona sad ne verujem da tamo ima ista osim bure.Tesko ces naci i coveka kamoli kuglu za fontanu.

Ako si u bg-u pogledaj na bazaru,tamo sam video jedan stand sa kucnim fontanama,cene su prihvatljive.
hocu drugar hvala! super avatar :)

Pre 2 godine bio sam kod coveka koji ih proizvodi u kuci, od kamena su i izgledaju fenomenalno i nisu ni skupe, cene su mu kao ove plasticne kineske sto prodaju po netu, ali ne moge da se porede po izgledu.
Nalazi se na uglu visnjicke i ulice koja ide ka groblju lesce, mislim da je to slanacki put. Zaboravio sam i kako se zove a i tel.

Back