СНСД одбацио пресуду Судa БиХ против Додика и позвао на формирање владе националног јединства

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.444
Главни одбор Савеза независних социјалдемократа (СНСД) једногласно је усвојио закључке којима одбацује пресуду Суда БиХ против председника Републике Српске Милорада Додика, оцењујући је као правно ништавну, политички мотивисану и усмерену против воље народа Републике Српске.

У закључцима се наводи да је пресуда резултат вануставног деловања и политичких налога „неизабраних странаца и бошњачког политичког фактора", као и да представља удар на уставни поредак и позицију Републике Српске као стране у Дејтонском споразуму.

https://www.politika.rs/scc/clanak/...vao-na-formiranje-vlade-nacionalnog-jedinstva
1754376022393.png

Da li će moći da odbrane ovaj stav?

U nastavku teksta se navodi

СНСД је најавио организовање јавних трибина и митинга, покретање унутарстраначке расправе о наставку учешћа у процесу европских интеграција, те позвао све парламентарне партије у Републици Српској на формирање владе националног јединства и заједнички отпор институционалним притисцима.

Закључено је да ниједна страначка или међународна структура нема легитимитет да доводи у питање демократски изабране представнике народа, те да СНСД остаје привржен миру, стабилности и дијалогу, али не по цену достојанства и суверенитета Републике Српске.

Додик: Да нисмо почели да обележавамо страдање у „Олуји", данас се о нама не би ни говорило​

Додик: Да нисмо почели да обележавамо страдање у „Олуји", данас се о нама не би ни говорило​

677z381_20250803_210308.jpg

(Фото Танјуг)

Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је вечерас, поводом 30 година од хрватске војне акције „Олуја", да је обележавање тог погрома једини начин да се спречи његово понављање и да се сачува сећање на страдање српског народа.

Он је истакао да су Срби страдали само зато што припадају српском народу, и да су били систематски мете геноцидне политике.

https://www.politika.rs/scc/clanak/...nje-u-oluji-danas-se-o-nama-ne-bi-ni-govorilo

Nije bilo idilično: Propao pokušaj ustoličenja mlađeg Dodika?​

Iza očiju javnosti juče je nekoliko sati trajala veoma napeta sjednica Predsjedništva i Glavnog odbora SNSD-a a propao je prvi pokušaj Milorada Dodika da ustoliči svog sina Igora Dodika kao nasljednika na mjestu predsjednika vladajuće partije.Dodik je na sjednici posle uvodnog govora predložio da se posle njegovog povlačenja sa svih funkcija za predsjednika SNSD-a izabere njegov sin, pravdajući to kontinuitetom i političkom porukom koja se treba poslati javnosti, a onda je zavladao muk i tajac koji je prekinula Željka Cvijanović rečenicom da Milorad može instalirati Igora za predsjednika ali će onda odmah napustiti sve stranačke funkcije i SNSD, te o tome obavijestiti javnost.
😀😀😀

Главни одбор Савеза независних социјалдемократа (СНСД) једногласно је усвојио закључке којима одбацује пресуду Суда БиХ против председника Републике Српске Милорада Додика, оцењујући је као правно ништавну, политички мотивисану и усмерену против воље народа Републике Српске.

A gde je i kada u RS, i generalno Srbiji, bila izmerena volja naroda?

Zašto svaki autokrata kad govori o svojim delima, kaže "ja sam uradio ovo, ja sam otvorio ovo..." a kad treba da se podeli odgovornost onda je to "napad na sve nas". Zasluge individualne ali odgovornost kolektivna. Kako dobra dosetka ;)

Da li će moći da odbrane ovaj stav?

Zavisi koliko "plate".

Biti rusofilska država na teritoriji zapada nosi cenu. Da bi spasao vlast, mora ili da da neke resurse, ili da pristane na trovanje svog naroda ili nešto podjednako odvratno. Tako isto radi i Vučić.

A gde je i kada u RS, i generalno Srbiji, bila izmerena volja naroda?

Zašto svaki autokrata kad govori o svojim delima, kaže "ja sam uradio ovo, ja sam otvorio ovo..." a kad treba da se podeli odgovornost onda je to "napad na sve nas". Zasluge individualne ali odgovornost kolektivna. Kako dobra dosetka ;)

Zavisi koliko "plate".

Biti rusofilska država na teritoriji zapada nosi cenu. Da bi spasao vlast, mora ili da da neke resurse, ili da pristane na trovanje svog naroda ili nešto podjednako odvratno. Tako isto radi i Vučić.
Izmerena je na izborima.Što se tebi ta volja ne dopada drugi je par opanci.
Srbi su naklonjeni Rusiiji jer je Zapad neprijatelj Srba.

Braćo četnici (znači, ne ti, Zbiljaš), da li su naše tajne službe procenile da nam je na političkom spektru potreban neko kao što je Vukan, i sad on po njihovom nalogu vodi takvu politiku, ili jednostavno to radi sam od sebe, zato što je degenerik?

Na izborima na kojima su hiljade i hiljade predstavnika gubitnika u biračkim odborima svojim rukicama :mrgreen: uredno potpisali zapisnike.

Svi zapisnici se potpisuju, nego se nepravilnosti upišu na predviđeno mesto pa posle ovi vaši sve to preglasaju kao da se ništa nije desilo. Tako da "praviti se lud" nije argument za regularnost.

Svi zapisnici se potpisuju, nego se nepravilnosti upišu na predviđeno mesto pa posle ovi vaši sve to preglasaju kao da se ništa nije desilo. Tako da "praviti se lud" nije argument za regularnost.
Pišeš gluposti.Opozicija uloži prigovore koji se broje u promilima u odnosu na broj biračkih mesta a prraktično svi prigovori odnose se na navodne nepravilnosti koje ne mogu uticati na rezultat.
Kad kažeš da su izbori pokradeni optužuješ prvenstveno članove opozicionih partija u biračkim odborima da su prodali izbore,Da su dakle ništavila a svaka partija strogo pazi koga će imenovati u birački odbor.Kakvi su tek oni koji nisu u biračkim odborima a članovi su opozicionih partija ?

Ne nudi im ništa.Opozicija u Srpskoj je opozicija Srpskoj.Muslimani i zapadnjaci su njih davno kupili.

Зашто је онда позвао на владу националног јединства? *

*видети наслов теме

Kad kažeš da su izbori pokradeni optužuješ prvenstveno članove opozicionih partija u biračkim odborima da su prodali izbore,Da su dakle ništavila a svaka partija strogo pazi koga će imenovati u birački odbor.Kakvi su tek oni koji nisu u biračkim odborima a članovi su opozicionih partija ?

Nisu izbori pokradeni tako što se mulja na biračkom mestu već zbog medijskog mraka i manipulacije, satanizacije opozicije, kupovine glasova i migracije glasača. To sve nema nikakve veze ni sa zapisnicima, ni sa opozicijom, ni sa biračkim odborima.

Зашто је онда позвао на владу националног јединства? *

*видети наслов теме
Da bi ih kompromitovao pred stanovništvom.Zna Dodik da će oni tu ponudu da odbiju.Ruka koja hrani se ne ujeda.

Back