SNOOKER

juce nista nisam zeleo da komentarisem jer sam bio razocaran rezultatom a onda i veom aljut jer Selbi nije igrao nista bolje od Ronija a tri puta je imao po tri frejma prednosti. naravno,kako je vece prolazilo Roni se vracao i skratio Selbiju muke sa maximumom,cisto da se zna ko je genije igre...

strucnjaci su predvidjali 9-5 ili 9-6 za Ronija ali su se svi slozili da ce ga Selbi goniti do zadnjeg atoma snage jer znamo kako se borio u finalu WC-a protiv ziherasa Higinsa.

Mark otvara mec sa 3-0 ali je moglo da bude i 2-1 za Ronija,dakle odlucivale su nijanse. Roni vraca na 3-1 a zatim i na 4-3 da bi Mark drugi deo zavrsio sa 5-3. sa 6-3 (poslednja prednost od 3 frejma) Roni odlazi na 6-5 a zatim i na 7-7,kada sam znao da nece izgubiti mec jer bi to bilo zaista okrutno prema njemu. nakon 8-8 svi ste videli kakvu je magiju priredio i pokazao ko je najveci igrac planete. to je njegov 8. maximum,koliko ima i Hendri ali je sad Roni prvi zato sto je te maximume ispaljivao daleko brze od Skota. sudeci po formi obojice,nije tesko ko ce prvi otici na 9 i to mozda jos danas

ovo mu je znacilo mnogo i bez reci steze ruku Selbiju i sudiji,mada mislim da je u sebi kljucao. nadam se da ce konacno osvojiti titulu na ko zna kojem po redu turniru gde pokazuje najvise.

protivnik je jako opasan. njih dvojica su definitivno u najvecoj formi i treba ocekivati veliku borbu. Megvajr ce morati da pokaze nesto posebno jer Roni igra mirno i stalozeno,cekajuci greske (Stiven ih je u proslosti veoma cesto pravio). Kod Skota se nikad ne zna kada ce pogoditi veoma tezak udarac a kada ce promasiti najjednostavniji. dakle,ako se Roni odlepi na pocetku sigurno uzima titulu koju zaista dugo ceka a koju niko ne zasluzuje vise od njega. naravno,pobeda ga vraca i na prvo mesto na listi,koje mu i pripada. Megvajr je nakon 1/2 izjavio kako zeli Ronija u finalu,pa sad da ga vidimo

mislim da ce se eurosport ukljuciti u prenos tek veceras

izmedju ovog snimka i ove slike promenilo se mnogo stvari... 17-godisnjeg decaka grli majka a sada su uz njega supruga i preslatka cerkica. nanizao je Roni u medjuvremenu jos 17 ranking titula,postao dvostruki WC,nanizao 500+ sencurija i 8 maximuma... medjutim,nije se promenio genijalni stil i bodrenje publike.. dakle,od prve titule pa do veceras bio je ubedljivo najomiljeniji igrac kojeg je ova igra stvorila. tako ce i ostati jer ovaj izuzetno tezak sport cini jednostavnim kao da je obicna decja igra.

ja sam zaista ponosan veceras sto sam njegov navijac i zelim mu jos puno titula i uspeha.

BRAVO RONI

ja sam gledao ali nikako ne stigoh da nesto napisem...

steta sto je prva runda ukrstila Megvajra i Ronija a Mark je zaista igrao sjajno. dobio je nekoliko meceva u zadnjem frejmu a finale nijednog trenutka nije bilo problem. prva od mnogih titula za ''Ludu iz Lestera''

Back