Snimanje Filma :)

markostar96

Zainteresovan član
Poruka
135
Pozdrav svima,

Moj drug i ja smo nedavno odlucili da cemo da snimimo kratak film, 30-60 minuta...
e sad, mi smo napisali scenario, skoro ga zavrsili, nasli smo skoro sve glumce, statiste i sve..

e sad me zanima, kako mi da nadjemo opremu za snimanje, kamere, kranove za kamere, itd, koja je cena iznamljivanja svega toga....

s obzirom da smo na jako malo budzetu..
koliko kosta kamerman dnevno ??
mikrofoni, rasvetaaa ?
ozvucenje ??

u kom pragramu raditi....

ee da, ja zaboravio, u filmu se radio o devojci koja je umrla, tu je njen drug i njen decko, oni su spreni na sve samo da bi je vratili medju zive, nadju nacin za to medjutim izazuvu neke probleme s vremeneom i istorijom...

u glavnom u filmu ima mnogo paranormalnog...
sve od programa sto znam da radim jeste Adobe Premiere i Adobe After Effects...
Znam i u blenderu koji ce nam trebati za neke 3D stvari koje treba tu da se nadju......

E sad dajteee sve moguce sugestije, primere, iskustva i savetee...
ma sve sto moze........kako da izgleda profesionalno, dobro, i kvalitetno i najvaznije od svega........ primamljivo za gledanje.. :)

Imam par "Slepih" treijlera :

Dimitrije

Znam da su malo glupi, ali ipak to su slepi trejleri :)

Hvala unapred svima !!!

Neznam cene i ostalo,
ali ovaj tvoj trejler kolko me na kraju očarao e toliko me i na početku razočara,makni one cigle ;) imao sam osećaj ko da počinje ona igrica sa onom kuglicom :P
i ništa nije glupo,samo me interesuje koji je ono plugin na kraju tvog trejlera sviđa mi se.
I onaj tekstualni uvod u 2 trejleru mi je EXTRA.

Drugi triler ima bolju muziku od prvog ali ne bi bilo lose da ste ubacili lik devojke (profil ili nesto slino) da ne bi delovao jednolicno.
Za snimanje mozete da pokusate sa kamerom ili digitalnim aparatom (naravno ako moze da snimi pristojan klip).
Po opisu radnje dosta si me zainteresovao i imam zelju da vidim koacan rezultat.

@snowtrooper , mislim da ces dugo da cekas....
ako je to u trajanju od 45 minuta, snimace se sigurno negde oko 6 ne radnih dana "Subota i nedelja", s tim sto je nas dogovor bio, u subotu snimamo u nedelju montiramo, radnim danima smo prepuni obaveze i ja i on tako da nema sanse :P

sto znaci 6 subota to je 6 nedelja = 1,5 mesec.

ali dobro, nadam se da ce zavrsni rezultat biti odlican...

ako znate nekoga ko bi zeleo da glumi, a to zna da radi dobro...
da je izmedju 12 i 16 godina, neka se prijavi na sajt : http://delovizivota.yolasite.com/

(nemojte da pomislite da sam pedofil xD, i ja sam 96'to godiste xD........)

@snowtrooper , mislim da ces dugo da cekas....
ako je to u trajanju od 45 minuta, snimace se sigurno negde oko 6 ne radnih dana "Subota i nedelja", s tim sto je nas dogovor bio, u subotu snimamo u nedelju montiramo, radnim danima smo prepuni obaveze i ja i on tako da nema sanse :P

sto znaci 6 subota to je 6 nedelja = 1,5 mesec.

ali dobro, nadam se da ce zavrsni rezultat biti odlican...

ako znate nekoga ko bi zeleo da glumi, a to zna da radi dobro...
da je izmedju 12 i 16 godina, neka se prijavi na sajt : http://delovizivota.yolasite.com/

(nemojte da pomislite da sam pedofil xD, i ja sam 96'to godiste xD........)

Pedofilcino :D... salim se. Ja se prijavljujem da drzim kameru ili bilo sta u vezi filma(samo da nisam glumac).

P.S: i ja sam 96-god

trejleri mi se svidjaju,narocito drugi!!!!
scenario je zanimljiv ,zelim vam puno uspeha .
mi smo pre 5 godina snimali nesto cudno,al nas ljudi psovali , neki od nas nisu mogli da podnesu kritike ,pa smo obrisali film ...
vezali smo kameru za neko drvo od 2 metra i pustili da nas strast ponese ...:mrgreen:

Vreme je relativna stvar (ako fizicari ne grese) tako da 1, 2, 3 ili fise meseci ne moraju da predstavljaju prepreku za snimanje dobrog filma.
Jedino turci i televisa mogu za nedelju dana snime po vise sati montiranog materijala koj u vecini slucajeva nema nikakav smisao.
h20 ti je dao dobru ideju za kran duga letva i mirna ruka ako dobro pricvrstite kameru
Nadam se da ces sa ponosom da okacis link ili film da vidimo realizaciju.

• Podržavam
Reactions: h20
Tako je Dimitrije, nisam znao da imas krstaricu :)

Hvala svima na svemu :)

Naravno link ce biti postavljen cim film bude zavrsen ;-)

Samo Rad, Disciplina i Profesionalost !! :D

@cole1 hahahah da da :)
Pedofilski gej xDD

Videcemo sta ima na raspolaganju pa cu da ti javim, ja sam samo za kasting za glumce zaduzen, i za jedan deo scenarija, za sve ostalio moras da pitas Dimitrija :))

Tako je Dimitrije, nisam znao da imas krstaricu :)

Hvala svima na svemu :)

Naravno link ce biti postavljen cim film bude zavrsen ;-)

Samo Rad, Disciplina i Profesionalost !! :D

@cole1 hahahah da da :)
Pedofilski gej xDD

Videcemo sta ima na raspolaganju pa cu da ti javim, ja sam samo za kasting za glumce zaduzen, i za jedan deo scenarija, za sve ostalio moras da pitas Dimitrija :))

Ja bi inace voleo da se bavim rezijom ali posto si ti reditelj onda nista. Takodje bi voleo i da vam dam neki scenario ali i od toga nista(jedino da dopunim ovaj vas).

P.S: ja se idalje bojim da vi niste neki pedofili:hahaha:

Ja mogu da vam dam hiljadu ideja za scenario... Cak mogu i da napisem, samo da nadjem na netu kako bi to trebalo da izgleda, posto do sada nisam pisao nijedan...

Inace da ne mislite da se glupiram i *****m, ja pisem ceo svoj zivot i imam nekoliko nagrada za pisanje. Uglavnom pisem fikciju ali ako zatreba moze i ozbiljna tema...

Ako vas interesuje da vidite sta radim nadjite temu "A kakav film bi ste vi snimali" Na zadnje 3-4 strane imate dosta moji ideja :D

Pozz i puno srece

Ja mogu da vam dam hiljadu ideja za scenario... Cak mogu i da napisem, samo da nadjem na netu kako bi to trebalo da izgleda, posto do sada nisam pisao nijedan...

Inace da ne mislite da se glupiram i *****m, ja pisem ceo svoj zivot i imam nekoliko nagrada za pisanje. Uglavnom pisem fikciju ali ako zatreba moze i ozbiljna tema...

Ako vas interesuje da vidite sta radim nadjite temu "A kakav film bi ste vi snimali" Na zadnje 3-4 strane imate dosta moji ideja :D

Pozz i puno srece

naravno svaka pomoc nam je dobro dosla jel imas neki email da ti posaljem scenario

A evo price za sve o cemu se radi

Dakle prica pocinje kako dva mladicahodaju ulicom , a jedan od njih je tuguje i nemoze da se pomiri sa istinom da je izgubio ljubav svo zivota eminu , i on pokusava da na svaki moguci nacic vrati je , i on odlazi kod vracare a vracara mu kaze da ide na tu i tu njivu i da u noci punog meseca tacno u 12 sati ce se otvoriti portal vremena da ide i da spase eminu , oni spasavaju eminu , nakog 2-3 dana , glavni junak ulazi u kupatilo i stane pred ogledalalo u tom trenutuku se na sekund gasi svetlo, i upalise i on vidi da je nesto krvlju ispisano na ogledalu a na ogledalu pise morate da je vratite , on to obrinese uplasen izlazi iz kupatila i odlazi u sobu a u sobi na zidu devojka-vampure sa krvavim ucima i sa vampirskim zubima zabada sebe u venu na ruci i ispisuje poruku , morate da je ubijete. nemaju drugog izbora posto su poremetili hodnike vremena , odlaze on i emina na njivu emina mu prilazi u beloj haljini stavlja glavu na njegova kolena , onda on vadi noz i onda ............................. kraj prve epizode .

nego jel si ti spreman da nam radis scenario ?

naravno svaka pomoc nam je dobro dosla jel imas neki email da ti posaljem scenario

A evo price za sve o cemu se radi

Dakle prica pocinje kako dva mladicahodaju ulicom , a jedan od njih je tuguje i nemoze da se pomiri sa istinom da je izgubio ljubav svo zivota eminu , i on pokusava da na svaki moguci nacic vrati je , i on odlazi kod vracare a vracara mu kaze da ide na tu i tu njivu i da u noci punog meseca tacno u 12 sati ce se otvoriti portal vremena da ide i da spase eminu , oni spasavaju eminu , nakog 2-3 dana , glavni junak ulazi u kupatilo i stane pred ogledalalo u tom trenutuku se na sekund gasi svetlo, i upalise i on vidi da je nesto krvlju ispisano na ogledalu a na ogledalu pise morate da je vratite , on to obrinese uplasen izlazi iz kupatila i odlazi u sobu a u sobi na zidu devojka-vampure sa krvavim ucima i sa vampirskim zubima zabada sebe u venu na ruci i ispisuje poruku , morate da je ubijete. nemaju drugog izbora posto su poremetili hodnike vremena , odlaze on i emina na njivu emina mu prilazi u beloj haljini stavlja glavu na njegova kolena , onda on vadi noz i onda ............................. kraj prve epizode .

nego jel si ti spreman da nam radis scenario ?

Rekoh vec, nemam mnogo iskustva sa scenarijom, nisam do sada pisao ni jedan, znaci ne znam kako scenario izgleda... Posalji mi formu na ovaj e-mail: akutasame94@hotmail.com ....

Razmislicu malo, da vidim da li mogu da smislim nesto dobro. Iskreno ja volim ovakve ideje ali zao mi je sto vam moram reci da mi ne izgleda narocito originalno....

Haha... :lol:
Da ste malo mlađi i bilo bi stvarno smešno,ovako dođe žalosno-zabavno.Niste toliko mali da lupate nešto poput sve mora da bude profesionalno i ja pišam svašta pa i ako nemam iskustva sa scenariom ja ću vidim na netu pa ću napišem.Dramaturgija traje 4 godine,i ne primaju 100 njih godišnje,i retko ko upadne iz cuga,i,kao zaključak postoji razlog za to.Ti možda i jesi talentovan,al' ovo što si rekao vređa/ponižava scenariste,njihovu profesiju,u ostalom nije ni bitno toliko.Da se vratimo na ono prvo,nesme da izgleda amaterski,pa je li ste gledali vi prve filmove sad čuvenih reditelja?Mislite to su sad sve neka remek-dela?Pola je toga je samo takav treš,kao i uostalom kompletna kinematografija(i dosta više od pola).Našli ste takvo sranje od teme,al' hajde mladi se sad lože na takva sranja pa i nije bitno,poenta je da takvu temu vi nemožete realizovati a da izgleda iole pristojno...Uzmite nešto jednostavnije,probajte dokumntarce da snimate ako vam se već snima.A za iznajmljivanje opreme neću ni da komentarišem...:zblesav:

Da ste malo mlađi i bilo bi stvarno smešno,ovako dođe žalosno-zabavno.Niste toliko mali da lupate nešto poput sve mora da bude profesionalno i ja pišam svašta pa i ako nemam iskustva sa scenariom ja ću vidim na netu pa ću napišem.Dramaturgija traje 4 godine,i ne primaju 100 njih godišnje,i retko ko upadne iz cuga,i,kao zaključak postoji razlog za to.Ti možda i jesi talentovan,al' ovo što si rekao vređa/ponižava scenariste,njihovu profesiju,u ostalom nije ni bitno toliko.Da se vratimo na ono prvo,nesme da izgleda amaterski,pa je li ste gledali vi prve filmove sad čuvenih reditelja?Mislite to su sad sve neka remek-dela?Pola je toga je samo takav treš,kao i uostalom kompletna kinematografija(i dosta više od pola).Našli ste takvo sranje od teme,al' hajde mladi se sad lože na takva sranja pa i nije bitno,poenta je da takvu temu vi nemožete realizovati a da izgleda iole pristojno...Uzmite nešto jednostavnije,probajte dokumntarce da snimate ako vam se već snima.A za iznajmljivanje opreme neću ni da komentarišem...:zblesav:

Ja sam se uglavnom ponudio da im pomognem oko price... Za scenario sam rekao da cu pokusati... Znas mora se nekako poceti... Sto se tice profesionalnosti to ne kapiram bas najbolje... Ne moze biti profesionalno ako nisi profesionalac...

I da, kako to ponizavam scenariste? Tako sto zelim da probam, da vidim kako ce da izgleda prvi put? I rekao sam da cu razmisliti.... Uostalom ako ne probas nikada neces nauciti....

Zaista ne kapiram poentu tvog komentara....

Jedino se slazem za izbor teme i za to da je tesko izvodljivo u uslovima koje oni imaju, ali smatram da nema nista lose u tome da se neko oproba u necemu pa ako vidi da moze moze, ako ne, ne...

komentarisi kada vidim film devojko , nemoj da sudis knjigu prema njenim stranicama

Pod 1. To sto si ti negativan, to ne treba da znaci da niko nece da uspe u necemu i da niko nece ni da proba, tu pricu zadrzi za sebe.
Pod 2. Ako ce ti komentari biti ovog tipa ?! bolje nemoj ni da komentarises...
Pod 3. Postuj ono Pod 1. I Pod 2.
Pod 4. Hvala.

Za ostale :
Kasting za glumce je u toku "Prijave na sajt www.delovizivota.yolasite.com".......
Prijavite se.
Kasting ce se odrzati 25. Februara 2011...(Subota)

Ja sam se uglavnom ponudio da im pomognem oko price... Za scenario sam rekao da cu pokusati... Znas mora se nekako poceti... Sto se tice profesionalnosti to ne kapiram bas najbolje... Ne moze biti profesionalno ako nisi profesionalac...

I da, kako to ponizavam scenariste? Tako sto zelim da probam, da vidim kako ce da izgleda prvi put? I rekao sam da cu razmisliti.... Uostalom ako ne probas nikada neces nauciti....

Zaista ne kapiram poentu tvog komentara....

Jedino se slazem za izbor teme i za to da je tesko izvodljivo u uslovima koje oni imaju, ali smatram da nema nista lose u tome da se neko oproba u necemu pa ako vidi da moze moze, ako ne, ne...

Vređaš svojom arogantošču i pogledu s' visine,načinom na koji si rekao.A da treba da probaš ako te zanima,treba svakako.Pročitaj još jednom svoju poruku pa pogledaj kako zvuči,možda ti uopšte i nisi želeo tako da bude...Za profesionalnost sam ja citirala nekog odavde koji kaže da mora biti profesionalno što je čist apsurd.Peonta komentara mog je da im kažem,ili bolje posavetujem da se manu ćorava posla što bi rekli mudri ljudi.Da uzmu nešto što mogu da izvedu.Da se manu teme,u čiju originalnost i kvalitet uopšte neću zalaziti,već ću ponoviti ovo sa čim si se delimično složio,da je tema neizvodljiva u tim uslovima i pozicijama.Nek uzmu neku njima u ovom trenutku izvodljivu temu,kao recimo već pomenute kratke dokumentarce o nečemu,koji su jako praktični za početak,ili takozvane fan spotove svojih omiljenih pesama,ili nešto treće,il' četvrto,peto,...ima puno opcija.U svakom slučaju ne duže od 10-15 minuta da se ne bi pogubili.Tolika arogancija i samouverenost užasno iritira...
Veoma glupo da vas nazivam umetnicima,al' znate šta umetnika najviše sjebe?:zblesav:

Pod 1. To sto si ti negativan, to ne treba da znaci da niko nece da uspe u necemu i da niko nece ni da proba, tu pricu zadrzi za sebe.
Pod 2. Ako ce ti komentari biti ovog tipa ?! bolje nemoj ni da komentarises...
Pod 3. Postuj ono Pod 1. I Pod 2.
Pod 4. Hvala.

Aha.Zanimljivo.A pod kojim brojem je poštuj 3?Vi u ovoj ideji uspeti nećete bilo da sam ja hiper pozitivna ili ultra negativna ili bilo ko drugi,sem ako nemate super moći a imate ih koliko i purpurni slonovi sa krilima leptira koji žive na Mesecu,s' tim što oni ne postoje.Ja vam dajem savet da ako vas vec zanima da snimate neshto krenete da snimite neshto shto mozete...

Vređaš svojom arogantošču i pogledu s' visine,načinom na koji si rekao.A da treba da probaš ako te zanima,treba svakako.Pročitaj još jednom svoju poruku pa pogledaj kako zvuči,možda ti uopšte i nisi želeo tako da bude...Za profesionalnost sam ja citirala nekog odavde koji kaže da mora biti profesionalno što je čist apsurd.Peonta komentara mog je da im kažem,ili bolje posavetujem da se manu ćorava posla što bi rekli mudri ljudi.Da uzmu nešto što mogu da izvedu.Da se manu teme,u čiju originalnost i kvalitet uopšte neću zalaziti,već ću ponoviti ovo sa čim si se delimično složio,da je tema neizvodljiva u tim uslovima i pozicijama.Nek uzmu neku njima u ovom trenutku izvodljivu temu,kao recimo već pomenute kratke dokumentarce o nečemu,koji su jako praktični za početak,ili takozvane fan spotove svojih omiljenih pesama,ili nešto treće,il' četvrto,peto,...ima puno opcija.U svakom slučaju ne duže od 10-15 minuta da se ne bi pogubili.Tolika arogancija i samouverenost užasno iritira...
Veoma glupo da vas nazivam umetnicima,al' znate šta umetnika najviše sjebe?:zblesav:

Lol, pa naravno da nisam mislio da mogu da odradim odmah valjan posao... :D You misunderstood me... :D No nema problema, mada prva moja recenica je da mogu da im dam hiljadu ideja.... A oni neka rade sa tim idejama sta hoce :D

Nego da batalim tu temu, nije bitno... Zaista nesam imao nameru da budem arogantan ili da gledam sa visine :D

Ali moram da se slozim Gordoncicom da je jako tesko izvodljivo... Pre svega za ovakvu tematiku je potrebno znati napraviti specijalne efekte, treba znati sminku, osvetljenje je od presudne vaznosti, atmosfera. Tesko je izvodljivo bez stvarno dobrih glumaca. Nemojte da pomislite kako zelim da vas razuverim, probajte ali mislim da je tesko izvodljivo...

Takodje prica je strasno neoriginalna... Sta god vi uradili i napisali ovo je tema koja je prozvakana hiljadu puta. I tu ne mogu vas da krivim jer u danasnje vreme je tesko biti originalan....

Moj savet je isti kao i Gordoncicin, snimite neki dokumentarac ili obradite neku temu za koju vam nece trebati ni mnogo novca, ni neko preterano znanje o osvetljenju, specijalnim efektima....

EDIT:

Iscitao sam malo ono sto ste mi poslali....

Ostajem pri onome sto sam rekao ranije... Dijalozi mi nekako ne zvuce ljudski.... Isprazni su mi.....Plus ja vidim samo par stranica, ostatak ga nema tako da ne mogu u potpunosti da procenim....

EDIT 2: Evo i primera..... Ovaj dijalog zaista ne lici ni na sta.....

Izlaze iz kuce I jure to auta :

C1 : ti si bre idiot

C2: oces li u ucutati ?

C1: ustvari radi sta oces .

C2: I hocu ako ti hoces, podji samnom

C1 :pocicu iz radoznalosti .

Poslednja izmena:
Kakve veze ima sto dramaturgija traje 4 godine, molim te? Od te 4 godine 3.5 se rade grcka drama, Sekspir, sta ja znam, sve u svemu stvari koje nikad nece biti potrebne nekome ko zeli da snima filmove kakvi se danas uglavnom snimaju, vampiri, vukodlaci, SF, EP, kriminalistika, mafija... ko je talentovan za pisanje, samo treba da nauci formu filmskog screenplay-a koja je dosta drugacija od klasicnog romana, ali se u svakom slucaju brzo nauci.

Mozes ti zavrsiti 15 dramaturgija ako nisi talentovana, i nece biti nista od tebe. Sa druge strane, ako je neko stvarno nadaren ne treba mu 4 godine Sofoklea, Eshila i Euripida da bi napisao dobru stvar.

Kakve veze ima sto dramaturgija traje 4 godine, molim te? Od te 4 godine 3.5 se rade grcka drama, Sekspir, sta ja znam, sve u svemu stvari koje nikad nece biti potrebne nekome ko zeli da snima filmove kakvi se danas uglavnom snimaju, vampiri, vukodlaci, SF, EP, kriminalistika, mafija... ko je talentovan za pisanje, samo treba da nauci formu filmskog screenplay-a koja je dosta drugacija od klasicnog romana, ali se u svakom slucaju brzo nauci.

Mozes ti zavrsiti 15 dramaturgija ako nisi talentovana, i nece biti nista od tebe. Sa druge strane, ako je neko stvarno nadaren ne treba mu 4 godine Sofoklea, Eshila i Euripida da bi napisao dobru stvar.

I ovo je tacno, ali opet je bolje znati bar nesto... Povecavas i sebi sanse za uspeh :D

Back