Snaga duše

Demijurg

Poznat
Banovan
Poruka
7.211
Sve dok ne postanemo jedno sa božanskim ne možemo postati jedno sa čovečanstvom. Neko može da kaže: “Hajde da prvo postanem jedno sa čovečanstvom, a onda ću postati jedno sa bogom.”

Ja međutim kažem da to nije moguće...

Ako zaista želite da uspostavite jedinstvo sa “drvetom čovečanstva” - onda prvo uspostavite jedinstvo sa božanskim, koje predstavlja koren tog drveta.

Veoma često svoju ljudsku snagu koristimo za uništenje.Tada snaga uzima oblik agresije. Ljudsku snagu veoma retko koristimo da budemo dinamički svesni stvari oko nas, ili za dinamička kretanja u našem životu.

Snaga duše je, međutim, sva mir, a istovremeno i sva dinamizam...

Namaste.

Poziva nas da budemo jedno sa Bozanskim, a naslov teme glasi: SNAGA DUSE?

Sam naslov ove teme nas poziva na nas same, a obajsnjenje je sasvim drugacije, jedinstvo sa Bogom?

NEMA NASA DUSA SNAGU DOK SE NE SPOJIMO SA BOZANSKIM.

Tako to nije nasa snaga, nego Bozja.

Joh 15:5 Ja sam čokot a vi loze; i koji bude u meni i ja u njemu on će roditi mnogi rod; jer bez mene ne možete činiti ništa.

Sto smo blizi Boguu, to smo blizi jednid rugima...

Poslednja izmena:
Sve dok ne postanemo jedno sa božanskim ne možemo postati jedno sa čovečanstvom. Neko može da kaže: “Hajde da prvo postanem jedno sa čovečanstvom, a onda ću postati jedno sa bogom.”

Ako zaista želite da uspostavite jedinstvo sa “drvetom čovečanstva” - onda prvo uspostavite jedinstvo sa božanskim, koje predstavlja koren tog drveta.

Veoma često svoju ljudsku snagu koristimo za uništenje.Tada snaga uzima oblik agresije. Ljudsku snagu veoma retko koristimo da budemo dinamički svesni stvari oko nas, ili za dinamička kretanja u našem životu.

Namaste.

Živio praznik rada i dan ratne mornarice.

Je li to ?

Poziva nas da budemo ejdnos a Bozanskim a naslov teme glasi: SNAGA DUSE?

Sam naslov ove teme nas poziva na nas same a obajsnjenje je sasvim drugacije, jedinstvo sa Bogom?

NEMA NASA DUSA SNAGU DOK SE NE SPOJIMO SA BOZANSKIM.

Tako to nije nasa snaga, nego Bozja.

Joh 15:5 Ja sam čokot a vi loze; i koji bude u meni i ja u njemu on će roditi mnogi rod; jer bez mene ne možete činiti ništa.

Sto smo blizi Boguu, to smo blizi jednid rugima...

Ne znam šta je to "ejdnos a Bozanskim"?

Tema je teška... da je razume zatucani verski fanatik. Tako je i osmišljena.

Naša duša je incognito i i te kako ima snaku. Bez "Caps Lock" slova - recidivi histerije (ženske bolesti) i shizofrernije.

Tema nije biblijska, već univerzalna, tako da su stihovi iz Biblije suvišni i suvisli.

Najdalje su od boga oni ljudi kojima je prozor ka bogu neki bogoborno, bogohulno i protivprirodno obrezani primerak njihove vrste, njegova krv i njegovi strahovi, umesto da to bude Sunce - jedini prozor ka bogu na našoj planeti. Namaste.

- - - - - - - - - -

Živio praznik rada i dan ratne mornarice.

Je li to ?

Veze s vezom.

Nije.

- - - - - - - - - -

Ne.Nego odose ovce preko brega...

Ne. Nego prde u bure i inhaliraju sinuse.

Apsolutno.

Gledajući u Sunce na izlasku i zalasku. Sunce je jedini, ponavljam jedini, prozor ka bogu. Na ovoj planeti je jedini prozor ka bogu. Namaste.

Demijurg potpuno si u pravu,a Glasnik ima problem jer iako priznaje Boga,ne priznaje Sunce,a Bog je Tvorac suncev,znaci Priroda je u pitanju,a Glasnik nije naklonjen prirodi,pa kako ce biti naklonjen u shvatanju Bozije Poruke iz Pisma?

Kakvo sunce smesko?

Sta ima veze sunce i priroda sada?

Kako to sunce moze da bude prozor ka Bogu?

Prozor i vrata ka Bogu je Hristos.

Istina je da nam cela priroda govori o Bogu...

Poslednja izmena:
Kakbv sunce smesko?

Sta ima veze sunce i priroda sada?

Kako to sunce moze da bude prozor ka Bogu?

Prozor i vrata ka Bogu je Hristos.

Istina je da nam cela priroda govori o Bogu...

Ne znam šta je smesko.

Bez Sunca nema života.

Jedini prozor ka bogu je Sunce, jer energija Sunca (kosmička prana) pokreće našu planetu. Gledajući u Sunce - kupimo božansku energiju iz "božanskog prozora".

A ne tamo neki bogoborno, bogohulno i protivprirodno obrezani čovek, njegova krv i njegovi strahovi.

I Biblija piše i preporučuje:

“Slatka je svetlost, i dobro je očima gledati Sunce.”

Knjiga Propovednika 11:7

A ti se sad raspravljaj sa Biblijom. :hahaha1:

A ko je tvrdio da bez sunca nema zivota?

Nema ni bez kiseonika ni bez atmosfere ni bez vode ni bez hrane ni bez zivotinja.

Itd.

Pa ste samo sunce izabrali kao prozor ka Bogu?

To su sve Bizja stvorenja.
Kija ukazuju na Boga ali ne vide nas knjemu.

Hristos kaze: Ja sam put istina i ZIVOT.
Ja sam vrata.
Niko ne moze doci Ocu do kroz mene.

Namaste.
Valja li čemu to drvo komšija?
Nije li i to božanstveno precenjeno?
Recimo:večnost-nije li precenjena?Svemoć,sveznanje...Čemu to služi?
Neke mirnije vode s manje talasa -možda...:)

A ko je tvrdio da bez sunca nema zivota?

Nema ni bez kiseonika ni bez atmosfere ni bez vode ni bez hrane ni bez zivotinja.

Itd.

Pa ste samo sunce izabrali kao prozor ka Bogu?

To su sve Bizja stvorenja.
Kija ukazuju na Boga ali ne vide nas knjemu.

Hristos kaze: Ja sam put istina i ZIVOT.
Ja sam vrata.
Niko ne moze doci Ocu do kroz mene.

Neki jadnici iz vaših 1100 hrišćanskih crkava koji se rugaju Suncu.

Svega pobrojanog ne bi bilo bez Sunca.

Itd. Ende.

Samo je Sunce prozor ka bogu, a ne tamo neki bogoborno, bogohulno i protivprirodno obrezani čovek, njegova krv i njegovi strahovi.

Svi su božja stvorenja. I svi sami odlučuju kuda idu.

Zabole me ona stvar šta kaže Isus ili bilo koji drugi pripadnik moje životinjske vrste (iz reda sisara), koji je bio bogoborno, bogohulno i protivprirodno obrezan. Bog je stvorio sve delove tela za neku funkciju a ne za seckanje. Ende.

Promašio si temu. Ovde govorimo o snazi duše, a ne o otužnim hrišćanskim nebulozama i ostalim teškim materijalističkim sranjinama punim strahova.

- - - - - - - - - -

Valja li čemu to drvo komšija?
Nije li i to božanstveno precenjeno?
Recimo:večnost-nije li precenjena?Svemoć,sveznanje...Čemu to služi?
Neke mirnije vode s manje talasa -možda...:)

Komšija, sve si rekao, daleko više od ovih verskih fanatika koji žive u XXI veku a poznaju samo jednu religiju. :rida:

A kad neki ovde već pominju bogohulno, bogoborno i protivprirodno obrezanog Isusa Hrista (da napomenem da je bog stvorio sve delove tela za neku funkciju, a ne za seckabnje), da vidite ko vam je bio Isus Hrist...

Setite se samo, ukoliko znate, ili mislite da znate, da je Isusovo začeće i rođenje u celosti prepisano iz pali kanona „Jataka“ i „Buddha charita“, a da je prikazano i u obliku reljefa na zidovima mnogih starih budističkih hramova, od kojih je najpoznatiji onaj u Gandari, u današnjem Pakistanu, gde se nalazi priča o “božanskom”, odnosno “bespolnom” začeću i rođenju Sidarte Gotame, poznatog kao Buda. Po toj priči, starijoj od Isusa Hrista preko 450 godina, Budinu majku, kraljicu Maha-Maju, u snu “oplođuje” bog, manifestovan u obliku slona, koji joj “ulazi” u stomak, sa boka. Tu su priču plagirali pisci Novog zaveta, a potvrđivao ju je, još i pre njenog ulaska u Bibliju, i sam Isus Hrist, koji je prema nekim objektivnim istoričarima živeo u Indiji nekih sedamnaest godina, od svoje dvanaeste do dvadeset i devete godine. To je upravo onaj deo njegovog života koji nije prikazan ni u jednom od šezdesetak “nekanonskih” jevanđelja. Dakle, Isus Hrist je zamenio Budu, a devica Marija kraljicu Maju. U ljudskoj istoriji bilo je puno zemaljskih žena koje su “bogovima” podarile potomstvo.

I, da, Buda propoveda ravnodušnost na putu ka nirvani, a Isus propoveda ovozemaljski, telesni, životinjski život, debelim i dugačkim lancima vezan za nečiju krv... Krišna se rodio oko 2200. godina pre Hrista i njegovo rođenje je bilo od “device”. Sve to su hrišćani prepisali i pokrali od starijih solarnih mesija. Uzgred, te solarne mesije nisu bile bogoborno, bogohulno i protivprirodno obrezane kao Isus.

Jedino je Buda imao muda da se ne poistoveti sa bogom. Ostali su “bili bogovi”... ili “božji sinovi”... ili “božji proroci i poslanici”... tuga jedna... Prosvetljen čovek se ne busa u grudi da je prosvetljen. Namaste.

Ko god se obreže (jer smatra da je bog učinio grešku u anatomiji - pa se on drzne da je ispravi), i ko god jede meso, mleko i jaja - ne može doživeti prosvetljenje, pa samim tim ne može biti ni avatar. Konzumacijom mesa, ljudi koji ga konzumiraju unose u sebe strahove koje životinja nabija u meso u trenutku klanja. A strah je najprizemnija emocija. Sa strahom (gomilom strahova) nema prosvetljenja. I tačka. Dakle, ne radi se ni o kakvim ličnim željama i potrebama, već o prirodnom zakonu. Šta će bilo kom prosvetljenom pojedincu, koji ne konzumira meso, mleko i jaja, odnosno ne unosi u sebe strahove i bolesti poklanih životinja, bilo koji „božji sin“, „božji prorok“, ili bilo kakav „guru“ koji jede meso, mleko i jaja, a uz to je još i bogoborno, bogohulno i protivprirodno obrezan?

To o suncu kao tvom Bogu je davno, davno, prevazidjeno.

Ko danas veruje u sunce, srlja u jos veci primitivizam.

Naravno, svako kako mu volja...

Danas imas modernije nacine obozavanja sunca, a to je na primer, obozavanje suncevog dana, SONTAG...

To o suncu kao tvom Bogu je davno, davno, prevazidjeno.

Ko danas veruje u sunce, srlja u jos veci primitivizam.

Naravno, svako kako mu volja...

Danas imas modernije nacine obozavanja sunca, a to je na primer, obozavanje suncevog dana, SONTAG...

Ne razumem se u tu tvoju priču "to o tvom bogu Suncu". Meni Sunce nije bog, već prozor ka bogu. Govori u svoje ime. Mada je bolje da ćutiš, jer kad progovoriš otkrivaš gomilu prljavštine, jada i bede.

Pa zašto onda veruješ u Sunce? :rida:

Naravno, svako kako mu volja. Ja koristim Sunce kao prozor ka bogu, hranim se Sunčevim zracima i ne mogu se razboleti. A ti se hraniš krvlju bogoborno, bogohulno i protivprirodno obrezanih čovečuljaka.

Ne razumem se u tvoje modernije načine obožavanja Sunca, niti bilo čega sa čime nemam nikakve veze. Govori u svoje ime, jer ako se drzneš da govoriš u moje ime - onda ću ja da prdim u tvoje ime. Teško tebi i tvom jadnom programiranom umu.

Ne razumem se u tu tvoju priču "to o tvom bogu Suncu". Meni Sunce nije bog, već prozor ka bogu. Govori u svoje ime. Mada je bolje da ćutiš, jer kad progovoriš otkrivaš gomilu prljavštine, jada i bede.

.

N onda ću ja da prdim u tvoje ime. Teško tebi i tvom jadnom programiranom umu.

Drugom prebacuje a vidi sam kakav je? :(

Nista te taj tvoj Bog i sunce nisu uzdigli iznad bezboznistva???

Drugom prebacuje a vidi sam kakav je? :(

Nista te taj tvoj Bog i sunce nisu uzdigli iznad bezboznistva???

Šta te briga kakav je, nije te zvao da živiš sa njim. Promašio si temu. Nisam tema ja, a ni ti, već snaga duše, što je tebi potpuno strano. :rida:

Ne postoji "moj" i "tvoj" bog. Jedan je bog, Veliki Arhitekta, Neimar svih svetova, koji se kupa u svetlosti. Nije u pitanju jadnik koji se hrani krvlju poklanih životinja... volova, ovnova i golubova... :rida:

Back