Smrtonosna lepota

• Začetnik teme Začetnik teme isid
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

isid

Početnik
Poruka
13
Ukoliko koristite sve ono što tipična žena koristi za lepotu, ali i ličnu higijenu, onda ste u toku dana, naneli 15 do 25 kozmetičkih proizvoda, tvrdi Američko udruženje za bezbednost kozmetičkih preparata. Čak i one žene koje koriste malo šminke, upotrebljavaju šampone, rgeneratore, pene za kupanje i dezodoranse.

U poslednje vreme se mnogi kozmetički preparati povezuju sa pojavom raznih bolesti. Pomenuto Udruženje je otkrilo da skoro tri četvrtine kozmetčkih proizvoda sadrži hemikalije koje mogu da izazovu rak i urođene mane kod dece. To su, pre svega, supstance DEHP i DBP koje su na kraju, pod ogromnim pritiskom stručne javnosti, zabranjene u evropskim i američkim kompanijama, ali se još uvek koristi hemikalija DEP, uprkos mnogim upozorenjima da je otrovna. Tome treba dodati i podatak da zdravstvena bezbednost 89% supstanci koje se mogu naći u kozmetici nije testirano.

Otkriće britanskih onkologa je ukazalo na vezu između tumora dojke i hemijske grupe zvane parabeni, ali su mniga bitna pitanja ostala bez odgovora. Prema podacima Američke agencije za hranu i lekove, parabeni su najrasprostranjeniji konzervansi koji se koriste u proizvodnji šampona, pudera, maski za lice, preparatima za rast kose i lakovima za nokte. Različita laboratorijska ispitivanja, prethodno su pokazala da parabeni mogu da imitiraju dejstvo estrogena, a poznato je da ovaj hormon može da bude „okidač“ za nastanak tumora dojke.

Otkriće britanskih onkologa je ukazalo na vezu između tumora dojke i hemijske grupe zvane parabeni, ali su mniga bitna pitanja ostala bez odgovora....

od smarda se definitivno umire, od perabena nije dokazano:mrgreen::mrgreen:

Ukoliko koristite sve ono što tipična žena koristi za lepotu, ali i ličnu higijenu, onda ste u toku dana, naneli 15 do 25 kozmetičkih proizvoda, tvrdi Američko udruženje za bezbednost kozmetičkih preparata. Čak i one žene koje koriste malo šminke, upotrebljavaju šampone, rgeneratore, pene za kupanje i dezodoranse.

U poslednje vreme se mnogi kozmetički preparati povezuju sa pojavom raznih bolesti. Pomenuto Udruženje je otkrilo da skoro tri četvrtine kozmetčkih proizvoda sadrži hemikalije koje mogu da izazovu rak i urođene mane kod dece. To su, pre svega, supstance DEHP i DBP koje su na kraju, pod ogromnim pritiskom stručne javnosti, zabranjene u evropskim i američkim kompanijama, ali se još uvek koristi hemikalija DEP, uprkos mnogim upozorenjima da je otrovna. Tome treba dodati i podatak da zdravstvena bezbednost 89% supstanci koje se mogu naći u kozmetici nije testirano.

Otkriće britanskih onkologa je ukazalo na vezu između tumora dojke i hemijske grupe zvane parabeni, ali su mniga bitna pitanja ostala bez odgovora. Prema podacima Američke agencije za hranu i lekove, parabeni su najrasprostranjeniji konzervansi koji se koriste u proizvodnji šampona, pudera, maski za lice, preparatima za rast kose i lakovima za nokte. Različita laboratorijska ispitivanja, prethodno su pokazala da parabeni mogu da imitiraju dejstvo estrogena, a poznato je da ovaj hormon može da bude „okidač“ za nastanak tumora dojke.

I sta je predlog povodom ovoga?:think:
Inace ja cim vidim u nekom tekstu Americko udruzenje..bla bla..batalim. ko bi drugi do oni?

Pun mi je kofer ovakvih tekstova... nemoj da pusis-umreces, nemoj da pijes-umreces, nemoj da jedes masno-umreces, nemoj da se sminkas-umreces... pa ebt, kao da cu da zivim zauvek ako se pridrzavam svih saveta. :roll: Ne pijem, ne pushim, josh i da ne perem kosu! :eek:

Probala sam da ne koristim anti-perspirante, ali onda se toliko oznojim da budem samoj sebi odvratna. Inače se lako znojim. Ne mogu bez tih hemikalija, naročito leti.
Ali u prvom pasusu se ne pronalazim, nisam 'tipična' (pa još američka) žena i gledam da koristim samo neophodnu kozmetiku.

OVO ja smrtonosna lepota :rtfm:
koralna_zmija.jpg

ok ali mi smo kao vrsta izasli iz okvira prirode odavno - zivimo mnogo duze nego ikada ranije, nekada smrtonosni virusi su jednim delom iskorenjeni, valjda treba od necega i da se umre... jednom. sta ako prestanemo da koristimo tu hemiju, zivotni vek se jos produzi, pocnemo da se vucaramo po zemlji kao metuzalemi i zivotarimo do 120 i neke godine u proseku - sta se dobija time? ne znam, meni su te studije logicne i racionalne, u smislu trazenja uzroka i posledica ali gde nas vode? u neku vrstu sveta bez bolesti, sterilnu civilizaciju staraca - da li mi to uopste zelimo?

ok ali mi smo kao vrsta izasli iz okvira prirode odavno - zivimo mnogo duze nego ikada ranije, nekada smrtonosni virusi su jednim delom iskorenjeni, valjda treba od necega i da se umre... jednom. sta ako prestanemo da koristimo tu hemiju, zivotni vek se jos produzi, pocnemo da se vucaramo po zemlji kao metuzalemi i zivotarimo do 120 i neke godine u proseku - sta se dobija time? ne znam, meni su te studije logicne i racionalne, u smislu trazenja uzroka i posledica ali gde nas vode? u neku vrstu sveta bez bolesti, sterilnu civilizaciju staraca - da li mi to uopste zelimo?
Pitaj mog tatu od 91 godinu. Hoće da se seli u Japan pošto je tamo broj stogodišnjaka na broj stanovnika najveći na svetu.....ali mu Fukušima poremetila planove. :mrgreen:

Једном када се обоготворимо, можда то није баш ту, иза ћошка, али мислим да и није даље од наредног века, нико, сем можда малог броја религиозних фанатика неће изабрати смрт уместо живота без краја и старења.
Е сад што смо ми , који данас живимо рођени само мало пре тога...
Назовимо то цинизам судбине.

zivot bez starenja je jedno - u slucaju da kao vrsta mozemo uopste da evoluiramo bez neke krupne degeneracije u tom pravcu; jer kao sto si rekao to je na korak od apsolutne moci boga. pre toga pretpostavljam, svakako moramo da predjemo bar jedan stepenik zivljenja vrlllo duge starosti i probijanja nekih limita - i to verovatno ne bi bilo dostupno svima na planeti, inace bi broj stanovnika bio toliki da bi nas ratovi za resurse zatrli cas posla. pod pretpostavom da se nalazimo na srecnijem delu planete i da mozemo da izaberemo tu vestacku i u neku ruku nemoralnu opciju, koliko nas bi zelelo da ostanu ljudi? sa granicama ljudskosti sto znaci i zivota :) ? jer ono drugo, mozda vise nece biti covek.

zivot bez starenja je jedno - u slucaju da kao vrsta mozemo uopste da evoluiramo bez neke krupne degeneracije u tom pravcu;
Рецимо, да бих то назвао изазваном, позитивном мутацијом, дегенерацијом никако. Е, сад да ли захватом у геном пре зачећа, после зачећа, након рођења...?
jer kao sto si rekao to je na korak od apsolutne moci boga. pre toga pretpostavljam, svakako moramo da predjemo bar jedan stepenik zivljenja vrlllo duge starosti i probijanja nekih limita
Да, и вероватно ће то захватити многе у колико толико нормалним земљама, а да сада имају око 50 година, или наравно, мање.
- i to verovatno ne bi bilo dostupno svima na planeti, inace bi broj stanovnika bio toliki da bi nas ratovi za resurse zatrli cas posla.
Имамо експоненцијални развој науке, технологије и технике. Сети се прогнозе ,,искусних" генетичара да ће геном човека бити дешифрован тек за 10.000 година!!! Па ипак фантастичан развој компјутера омогућио нам је да посао одрадимо за 10 година! Изгледа да смо уштедели 9990 година! Мада ипак постоји и могућност да све оде предалеко и да се ,,оклизнемо".
pod pretpostavom da se nalazimo na srecnijem delu planete i da mozemo da izaberemo tu vestacku i u neku ruku nemoralnu opciju,
Па и сада многе спасоносне терапије нису свима доступне. У многим не баш неразвијеним земљама чак се ни превентиви(исхрана, здрава вода, физичка активност, еколошки приступ(ебте, да неко само оде до Панчева-ужас!!!)... од стране званичника не посвећује много пажње, а и Србија је у том друштву, нажалост.
koliko nas bi zelelo da ostanu ljudi? sa granicama ljudskosti sto znaci i zivota :) ? jer ono drugo, mozda vise nece biti covek.
Без бриге остаћемо људи, као што смо то и данас више него у блиском палеолиту, када се цивилизација тек почела залауфавати.

Back