Smrtna kazna

Pa u sklopu zatvora fabrika bilo cega,radna snaga za krevet i hranu ,kapiras kakav je to napredak
Da, da, mislim da i jeste tako... Bar malo je od dobrih ideja sprovedeno u delo.
Zatvorenici se motivišu da održavaju higijenu, da budu odgovorni za svoj kutak, da rade još po nešto...
Jer zamisli samo da si negde, ne dao Bog, 24h svaki dan, i da nisi prestupnik, zatvoren i prepušten svojim mislima?
Tu bi stopa samoubistava bila mnogo veća.
Jedino mi se ne sviđa ono iz filmova, da tamo švercuju, diluju, sprovode silu, protekcije i to.
To nije nikom na dobro ako postoji, a postoji čim je Holivud na takvim pričama zaradio basnoslavne pare. Skoro sam gledala neki na temu iz kog sam zapisala naslov knjige: The Human Animal.
Onako... jedan od boljih filmova, setiću se i naslova filma, iako je to, naravno, zašećereno i rasplinuto.

Da, da, mislim da i jeste tako... Bar malo je od dobrih ideja sprovedeno u delo.
Zatvorenici se motivišu da održavaju higijenu, da budu odgovorni za svoj kutak, da rade još po nešto...
Jer zamisli samo da si negde, ne dao Bog, 24h svaki dan, i da nisi prestupnik, zatvoren i prepušten svojim mislima?
Tu bi stopa samoubistava bila mnogo veća.
Jedino mi se ne sviđa ono iz filmova, da tamo švercuju, diluju, sprovode silu, protekcije i to.
To nije nikom na dobro ako postoji, a postoji čim je Holivud na takvim pričama zaradio basnoslavne pare. Skoro sam gledala neki na temu iz kog sam zapisala naslov knjige: The Human Animal.
Onako... jedan od boljih filmova, setiću se i naslova filma, iako je to, naravno, zašećereno i rasplinuto.
Vidi na aerodromima imaju detektore za metal i kojekakve droge,izgleda da im nije u interesu da ih stave u zatvore,kako za njih tako za posetioce i posebno pandure dilere,onim najgorim koji su na korak od smrtne kazne ne treba ni dozvoliti posete,ma i cigarete im uskratiti gde ces vecu robiju:lol:

Vidi na aerodromima imaju detektore za metal i kojekakve droge,izgleda da im nije u interesu da ih stave u zatvore,kako za njih tako za posetioce i posebno pandure dilere,onim najgorim koji su na korak od smrtne kazne ne treba ni dozvoliti posete,ma i cigarete im uskratiti gde ces vecu robiju:lol:
Pa, to je onaj lažni osećaj pravde. Kao, evo: ''Uhvatili smo tog i tog sa toliko i toliko toga, uhapšen, tandara mandara!''.
Je l' uhapšen stvarno, da li postoji?
Iskreno, ne verujem više ništa, a i nije mi to ni posao.
Meni su na aerodromu konfiskovali uvek najviše flašu vode iz ruku.
Verujem ja u ono što mi je posao da verujem, i to jedino može da me spasi.
Da li sam za vraćanje smrtne kazne? Nisam.
Da li sam za to da se zna red? Jesam.
Red nedostaje ovom svetu najviše, po mom mišljenju.

Ja bih doneo zakon zub za zub,zivot za zivot,pre nego sto pocine krivicno delo da znaju sta ih ceka,a ono deca i slicna zla mora na muke to nema cenu,pa pitanje da li ste svesni svog nedela i sta mislite koja bi za vas bila adekvatna kazna,evo sami presudite,mislim da bi se pola ubilo a pola pravilo ludo,meni su suluda sudjenja i presude koje se zasnivaju na tome ko uzme boljeg advokata

Zar ne pomisliš da bi neki koji ne zaslužuju to pali na taj način i na taj način bi mi bili ubice?
Šta ako, šta ako?
Život ljudskog bića je u pitanju!
A sta da radimo za one koji su pravili sve i svasta,pa nisu osudjeni ni dana zatvora.Zar to nije tuga.Za mnoge po Srbiji se zna da su silovatelji i pedofili,budu par godina,ili par meseci u zatvoru,pa naprave posle jos gore jade.Sta mislis kako je njihovim porodicama i bliznjima.To sto mi imamo kriminalaca u tuzilastvu,to je druga stvar,pa optuze nevinog,koji nema alibi za to vreme kada se desi to sto ne treba,to je vec druga stvar.Ako bi se dokazalo da je neko osudjen,a nevin,onda taj tuzitelj na njegovo mesto.Ima i medju njima koji ne treba da zive,jer su tako naneli dosta bola,raznim porodicama.

A sta da radimo za one koji su pravili sve i svasta,pa nisu osudjeni ni dana zatvora.Zar to nije tuga.Za mnoge po Srbiji se zna da su silovatelji i pedofili,budu par godina,ili par meseci u zatvoru,pa naprave posle jos gore jade.Sta mislis kako je njihovim porodicama i bliznjima.To sto mi imamo kriminalaca u tuzilastvu,to je druga stvar,pa optuze nevinog,koji nema alibi za to vreme kada se desi to sto ne treba,to je vec druga stvar.Ako bi se dokazalo da je neko osudjen,a nevin,onda taj tuzitelj na njegovo mesto.Ima i medju njima koji ne treba da zive,jer su tako naneli dosta bola,raznim porodicama.
Ne poznajem, bojim se i molim se Isusu Hristu da ne spadnem na to jer su sile mraka jake i lako mogu ja sama postati njihova žrtva.
Kakvu kaznu će oni trpeti, ne znam ali ja u ovom, efektivnom, želim da mi moj Bog pomogne da ne dođem u iskušenje, ali.. da nekom presudim, nemam hrabrosti.
Indigo3 nikome neće suditi, a kamoli presuditi.

Ne poznajem, bojim se i molim se Isusu Hristu da ne spadnem na to jer su sile mraka jake i lako mogu ja sama postati njihova žrtva.
Kakvu kaznu će oni trpeti, ne znam ali ja u ovom, efektivnom, želim da mi moj Bog pomogne da ne dođem u iskušenje, ali.. da nekom presudim, nemam hrabrosti.
Indigo3 nikome neće suditi, a kamoli presuditi.
Razumem te,ali licno nemam milosti za takve osobe,jer to su monstrumi i njih treba unistavati.

Ne mogu imati vere za takve ljude i za takvo tuzilastvo.Mnogo puta je se dokazalo da kada dobiju blage kazne,kada izadju naprave jos gore.Ni vere ni milosti za takve.

Čovek je divan.
Ljudi koje poznajem su divni, lepo je i lako poznavati ih.
Ono malo njih koji ispadnu iz koloseka.... pa, treba da ponesemo i neku odgovornost za to što su takvi postali.

Čovek je divan.
Ljudi koje poznajem su divni, lepo je i lako poznavati ih.
Ono malo njih koji ispadnu iz koloseka.... pa, treba da ponesemo i neku odgovornost za to što su takvi postali.
Treba,ali sta mozemo takvim osobama i kako pomoci,sem da im kazemo i razgovaramo sa njima da to sto su uradili ne da nije dobro,nego uzasno.Neko ce mozda i poslusati,ali mnogi ce opet iz inata na te reci uraditi jos goru stvar.Oni su takvi i tesko ih je popraviti.Koliko je njih prijavljeno za maltretiranje u porodici i oni budu zatvoreni nekoliko meseci,a za to vreme mesto da misle kako da se smire,oni razmisljaju o osveti.I to i urade,kada izadju ubiju i zenu i decu,pa sebe.Pa sto ne ubije samo sebe,ako nesto ne moze da podnese.

Nije to nikakva fora,vec puka cinjenica.Na zalost.Cula si za onu izreku,"Matori kerovi se ne uce lovu".Tako je i sa ljudima.To treba vaspitati dok je mladje,ali opet ima i te mlade dece koja su rodjena sa tim nagonom za nasilje.
Život je dat, i nasilno ga prekidati je greh. Bog samo zna koliki je greh na onima koji su Isusa Hrista lišili ljudskog života ili bilo kog čoveka nakon toga!
Bog samo zna!
Mislim da je propust svih nas to što je neko od nas počinio nekakvu grozotu.
Propust je jer se ne vidimo, ne volimo se, ne učestvujemo u životima ni svojih bližnjih, a kamo li u životima nekih dalekih.

Život je dat, i nasilno ga prekidati je greh. Bog samo zna koliki je greh na onima koji su Isusa Hrista lišili ljudskog života ili bilo kog čoveka nakon toga!
Bog samo zna!
Mislim da je propust svih nas to što je neko od nas počinio nekakvu grozotu.
Propust je jer se ne vidimo, ne volimo se, ne učestvujemo u životima ni svojih bližnjih, a kamo li u životima nekih dalekih.
A nije greh da ta osoba uzme 4-5 zivota,ili siluje dete od 14-15 godina.Ne mozemo gledati samo u jednom pravcu."Oprostiti",nesto moze,a nesto ni u kom slucaju.

Počinioci gnusnih radnji protiv drugih i ubistava možda i zaslužuju smrtne kazne, ali da mi se dodeli da budem ta koja sprovodi zakon... ne bih mogla nijednom da oduzmem život.
Ne bih tako nešto natovarila ni na bilo kojeg drugog čoveka, a oni koji bi trčali da rade taj posao bi mi bili za dubinski pregled kod psihijatra.
Sad mi pade na pamet nešto što je dr Nestorović pričao negde... kao, kako su ljude, špijune, razne aktiviste i galamdžije isključivali, a i danas možda to rade, običnim zahvatom na mozgu onesposobljivali, i oni od tad postanu kao muve, sede, ćute, gledaju u prazno...
Bre, opet je i to užasan način da se neko kazni.
Potrebno je da budu izolovani i da ostatak života uče kako da budu korisni, da žive od svog rada, da poštuju pravila koja nisu na slobodi, i to je dovoljno.

Uostalom, teško je tu pravdu potpuno postići obzirom da ih ima veliki broj koji još nisu ni uhvaćeni, pa... nije fer da ovi koji jesu plate glavom, a oni koji su na slobodi, uživaju u svim blagodetima života nakon strahota koje su počinili.
Svaki sudija, pravnik, a narocito narod ce ti reci da su kazne blage, a blage su jer je limit postavljen na 40 godina i dozivotnu, sa druge strane stoje borci za ljudskost i traze ljudsko ponasanje prema neljudima, zanci jos vise se ublazava kazna i nema trajnog mucenja "dok se ne ugasi", a zatvori su sve "ljudskiji" da prelaze granicu prezivljavanja slobodnih ljudi, prema kojima drzava nema obavezu, dok prema zatvorenima ima obavezu da obezbedi "ljudski" smestaj ishranu i staranje, cak i lecenje koje mnogi nemaju.
Dakle mislis da deda koji siluje unuku treba da ima udoban staracki dom, jer bog ima svoj plan?
Mislis da bog ima racunicu kada ne moze da se sudi nekome za ubistvo, jer nema tela koje je samleo i bacio ribama?
Koja je racunica bozija da organizator zute kuce dobije mogucnost da nastavi sa ubijanjem ljudi?
Zar i mi nismo samo ljudi s kojima treba racunati i da imamo pravo da i mi sudimo sudijama?

Back