SMRTNA KAZNA - DA ILI NE !?

Molim da se forumaši izjasne.

Nema dana da se ne desi neko monstruozno
ubuistvo.
Tome treba stati na put !
Da li bi vraćanje smrtne kazne nešto promenilo ....!?

Mislim da ne bi. Teksas ima smrtnu kaznu pa se rokaju kao kauboji i Indijanci.

Mnogo više bi pomogla smena sudija i dekorupcija pravosuđa.

- - - - - - - - - -

PS - meni je interesantno da ranije pre vesternizacije zemlje, nismo imali ni približno toliko pedofila i silovatelja. Ima neka veza između ružnih seksualnih devijacija i zapadnjačkog načina života

- - - - - - - - - -

PS - meni je interesantno da ranije pre vesternizacije zemlje, nismo imali ni približno toliko pedofila i silovatelja. Ima neka veza između ružnih seksualnih devijacija i zapadnjačkog načina života

To je samo znak da je smrtna kazna HUMANIZOVANA i da kao takva nema dovoljno efekta.

Molim da se forumaši izjasne.

Nema dana da se ne desi neko monstruozno
ubuistvo.
Tome treba stati na put !
Da li bi vraćanje smrtne kazne nešto promenilo ....!?
Ne. Monstruoznih ubistava ima i u zemljama u kojima postoji smrtna kazna, mozda jos i vise. S druge strane, to je nepovratna mera i u slucaju greske nema ispravke. A gresaka je bilo. Protiv sam smrtne kazne.

- - - - - - - - - -

Ima je i Belorusija pa se ne rokaju. Ne, smrtna kazna ne bi uticala na smanjenje ovakvih zlocina.
Najvise slucajeva pedofilije ima bas u zemljama u kojima i postoji smrtna kazna.

Mi pedofile nemamo, ovaj monstrum iz sela Vratarnica i nije pedofil. Barem ne onakav kakav bi po profilu klasicnog pedofila trebalo da bude.
On bi ladno na isti nacin ubio i stariju osobu ( kao sto je i uradio).

Masovnih ubica je uvek bilo i uvek ce biti, to sto imamo utisak da ih je danas vise samo je posledica dostupnosti informacijama.

Serijske ubice postoje od kako je svijeta i vijeka, ali smrtna kazna nikako nije uticala na neke sledece ubice.

Spisak ( novije vreme) :

http://www.blic.rs/riznica/istorije/top-lista-krvoloka-ovo-su-najvece-masovne-ubice-na-svetu/tyr1d0s

Najnoviji je neki iz Rusije, ali na srpskom nema podataka, zato na engleskom:

Taj nije dobio smrtnu kaznu ( U rusiji ne postoji), na nekoj je dozivotnoj robiji.

A.K.A.: "The Beast of Lysva"

Classification: Serial killer
Characteristics: Rape - Robberies - Mutilation
Number of victims: 30 +
Date of murders: March 1997 - June 1998
Date of arrest: June 10, 1998
Date of birth: 1976
Victims profile: Young women
Method of murder: Strangulation - Beating
Status: Sentenced to life in prison in 1999

Bratislav, Vladimir (1976 - )

Known as the Beast of Lysva. Raped and killed 30 women between March 1997 and June 1998 in Russia. He was arrested in June 1998 when he let one of his victims go and she was able to identify him. He was sentenced to life in prison.

Да свакако.
Uvek mi je smešan paradoks u zakonu u pojedinim američkim saveznim državama !
Rebnu okrivljenog sa tri smrtne kazne, a onda pridodaju dve doživotne robije....
Smešni ovi Amerim, lepote mi.

Osim, ako ne žele da izraze koliko je težak zločin, kumulativno !?

Знам да кад некога осуде на нпр. 80 година затвора а осуђеник у том моменту има рецимо 45 година, и вријеме посље његове смрти се рачуна у казну јер док казна не истекне он остаје покопан у кругу затвора а не даје се породици.

...oduzeti zivot nekome
ko je zivot oduzeo je,-Isto istim...

Може ли овако?
2. Ко се не освети, тај се не посвети – Праштати може само сој соју, не бркајући при том опрост са трпљењем или заборавом. Бог прашта а нама је светити се, будући окружени непријатељима који великодушност сматрају слабошћу.
Немоћ није никог одбранила ни од чега, па ни од насртаја бесних паса, или горих људи и народа.

Веза:https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjjn8GVm_DNAhVDPRQKHXakC40QFggaMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.srpskilist.net%2Fgledista%2Fsrpski-katihizis&usg=AFQjCNFm687-XdtcUxZgV3EcJ7_FlzaY7g

Za nastajanje monstruma najčešće su odgovorni drugi monstrumi. Ali to je neka druga priča ... za širu raspravu i novu temu.

Nemam ja dilemu šta činiti s trulom jabukom. Imam problem da razumem svrhu smrtne kazne. Ako bi egzekucija trebalo da bude kazna, a statistika nam pokazuje da ovakve i slične njemu kazna nije sprečila u izvršenju zločina, mislite da bi se u budućnosti - uvođenjem smrtne kazne - nešto promenilo?!
Da sad ne spominjem i moguće greške ... i nepravedno osuđene ljude.

Onoliko koliko me zgražava silovanje i ubistvo deteta, zgražavaju me i reakcije ljudi koji bi javno čerečili, klali, spaljivali.

Za nastajanje monstruma najčešće su odgovorni drugi monstrumi. Ali to je neka druga priča ... za širu raspravu i novu temu.

Nemam ja dilemu šta činiti s trulom jabukom. Imam problem da razumem svrhu smrtne kazne. Ako bi egzekucija trebalo da bude kazna, a statistika nam pokazuje da ovakve i slične njemu kazna nije sprečila u izvršenju zločina, mislite da bi se u budućnosti - uvođenjem smrtne kazne - nešto promenilo?!
Da sad ne spominjem i moguće greške ... i nepravedno osuđene ljude.

Onoliko koliko me zgražava silovanje i ubistvo deteta, zgražavaju me i reakcije ljudi koji bi javno čerečili, klali, spaljivali.

Čerečenje, klanje, spaljivanje ... je sadizam !
Ne, tako.
Dostojanstveno.
Pred streljački stroj.
Sa povezom na očima.
I pet pušaka....
Od kojih se u četiri nalaze manevarski meci.
Da se od strelaca ne naprave neki novi, psihijatrijski slućajevi...
Koji bi mogli iznedriti neke nove probleme.

(Vijetnamski sindrom).
Koliko je ex boraca, u Americi počinilo iznenadne masovne zločine !?

Ne postoji dostojanstveno ubistvo.

Itekako - da !
Između naših tumačenja o načinu izvršenja ne može znak jednakosti !

- - - - - - - - - -

ne , njegovo postojanje je uvreda i podsetnik

sta recimo ovaj moze za 30 god http://www.blic.rs/vesti/hronika/do...-monstrum-iz-zajecara-ubio-prvu-zrtvu/pk9l7wz

da se pokaje

pa koga briga da li se kaje ili ne

o takvima pricam , o nesumnjivim ubicama i zlocincima

Jeb'eno ako ga ne uhvate posle prvog zločina.
Tad se zlikovcu osladi.....!

Zbog sumnji meštana da je Vladica bio u vezi sa Draganom, on je bio jedan od prvih dvadesetak ljudi koji su saslušani, međutim, u kući nije bilo ni krvi niti bilo kakvih tragova da je žena ubijena. Pretraživana je i obala reke zbog sumnji da se utopila, ali telo nije isplivalo. Rajković je pritom i tada, kao i nakon ubistva devojčice, uspeo da prevari poligraf tvrdeći da ne zna ništa o ubistvu.

Na izvod sa gornjeg linka moram da reagujem.
Kakav, bre, poligraf?! TO se ovde još koristi?!
SOCIOPATE prolaze na poligrafu, upravo zbog nedostatka griže savesti i sklonosti patološkom laganju.

Naravno, policija nije u stanju da prepozna sociopatu jer nema forenzičkog psihologa pri ruci. :mrgreen:
I onda naknadno dobijamo "stručne odgovore", npr, tipa "ubici je mozak proključao od vrućine" (Z. Milivojević).

Back