Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
\E ako je to napisao Ivan Mazuranic ja sam sultan od Bruneja![]()
Jeste Ivan Mazuranic.
De facto:
Ivan Mazuranic je bio hrvatski ban. I mi treba da poverujemo da se on satro odusevio hrabroscu Crnogoraca toliko da im je napisao spev i to odlican. A nikad ni pre ni posle nije napisao nista slicno (ako je uopste bilo sta napisao). Pa on je bio zakleti njihov neprijatelj, za tako nesto bi ga u Hrvatskoj zapalili.
pa pazi,modernim recnikom,njegos je dao kontrakt na smailovu glavu......smail je pobio u nekoj sacekusi neke momke,crnogorce,mlade i nadobudne,do te mere da su kupili fazaon,i platili to glavom...valjda oko 70...neznam tacno,i to maho,m cetinjani...cuce,bajice,njegusi...medj njegusima i njegosev vrlo blizak rodjak Jole.....zbog jola,a i ostalih momaka su pivljani i drobnjaci i odradili tu zasedu,tj iznenadni napad,po njegosevom nalogu.....glavu su smaiul aginu poslali njegosu na cetinje,kao dokaz da je osveta izvrsena
ma klasicno mafijski..i taj smail aga je bio klasican gangster....no nebitno to..poenta je da je vrlo vrlo moguce da je njegos taj dogadjaj ovekovecio u knjizevnom delu ili epu...a mazuranic samo preradio
Da bi se pošlo u pravcu potvrde osnovanih sumnji neophodno je zapitati se několiko pitanja:
- Koji je Mažuranićev maternji jezik i dijalekat?
- Kolika je mogla biti Mažuranićeva upućenost u događaje u Istočnoj Hercegovini o kojima ep pripověda?
- Čime se bavio Mažuranić u doba, tj. do pet godina prě prve objave děla?
- Gdě bi sve trěbalo da se traga za originalnom rukopisom kao i prědloškom za štampu?
- U kakvim su odnosima bili Njegoš i Mažuranić; kada i kako su se upoznali?
Jer, tako mi urođene istinoljubivosti, tu zaista něšto smrdi…![]()
De facto:
Ivan Mazuranic je bio hrvatski ban. I mi treba da poverujemo da se on satro odusevio hrabroscu Crnogoraca toliko da im je napisao spev i to odlican. A nikad ni pre ni posle nije napisao nista slicno (ako je uopste bilo sta napisao). Pa on je bio zakleti njihov neprijatelj, za tako nesto bi ga u Hrvatskoj zapalili.