smrt duha.... ili kada covek prestaje da postoji kao ljudsko bice?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

gost 304860

Buduća legenda
Poruka
44.400
da li ste imali iskustvo slicne vrste da vidite osobe koje su psihicki zdrave a oci im mrtve, pogled bezizrazajan, pokreti otromboljeni i mlitavi celo telo ukoceno kao kod smrzotine, usta se otvaraju samo na kratke informacije...

ako niste napravite nekad test, ja to radim kada sam u drustvu inteligentnih zena obicno posmatramo okolinu na nekom javnom mestu i skeniramo manifeastacije ponasanja, raspolozenja ili stanja svesti ljudi koji nas okruzuju sa pokusajima da odredimo osobe koje su na neki nacin u stanju da im duh odumire, da su izgubili svaku nadu za zivot, ljubav, buducnost, blagostanje...

mozda deluje ovo ogavno ali necete verovati koliko se moze videti emocija ili odsustvo istih na licima ljudi , otprilike kao kada bi setajuci ulicama nekog grada umesto u sarene izloge gledali u fasade i naucili nesto o istoriji tog mesta. znaci svaki covek je podlozan tom interegnumu i svaki covek ima sansu da se iz njega izvuce... sta mislite da je uzrok da se neki nikad ne oporave?

da li ste imali iskustvo slicne vrste da vidite osobe koje su psihicki zdrave a oci im mrtve, pogled bezizrazajan, pokreti otromboljeni i mlitavi celo telo ukoceno kao kod smrzotine, usta se otvaraju samo na kratke informacije...

ako niste napravite nekad test, ja to radim kada sam u drustvu inteligentnih zena obicno posmatramo okolinu na nekom javnom mestu i skeniramo manifeastacije ponasanja, raspolozenja ili stanja svesti ljudi koji nas okruzuju sa pokusajima da odredimo osobe koje su na neki nacin u stanju da im duh odumire, da su izgubili svaku nadu za zivot, ljubav, buducnost, blagostanje...

mozda deluje ovo ogavno ali necete verovati koliko se moze videti emocija ili odsustvo istih na licima ljudi , otprilike kao kada bi setajuci ulicama nekog grada umesto u sarene izloge gledali u fasade i naucili nesto o istoriji tog mesta. znaci svaki covek je podlozan tom interegnumu i svaki covek ima sansu da se iz njega izvuce... sta mislite da je uzrok da se neki nikad ne oporave?

bespuce materijalistickog beznadja...

mozda i toga ima...ali da li je samo to. ima ljudi koji nisu navikli da budu samo konzumenti potrosackog drustva vec su imali nesto mnogo lepse u sebi sto je nekad negde nepovratno umrlo...

ne postoji nista sto ljubav ne moze povratiti....djavo je nejveci depresionista...razocaran u ljubav...a bez vere u ljubav sav put poplocan dobrim namerama postaje beznadezan...

ne postoji nista sto ljubav ne moze povratiti....djavo je nejveci depresionista...razocaran u ljubav...a bez vere u ljubav sav put poplocan dobrim namerama postaje beznadezan...

mozda da mozda ne... iskustvo nas uci da se nikad ne treba oslanjati samo na jedan lek jer jedan lek nikog nije spasao ako se taj pre leka nije iznutra promenio. neko moje misljenje je da je djavo koga spominjes sve samo ne depresivan, pre ce biti da je beskrajno sarmantan i zabavan jer njegovo postojanje je omoguceno verom ljudi ne u njega kao djavola vec verom u nekog koji ih budi iz sna koji su tek njegovom priutnoscu postali svesni da sanjaju... a posto su elementi djavoljeg i bozanskog sadrzani u svakom od nas, onda mozda mozemo resenje traziti na tom sukobu dva principa koji postoje u coveku od kako postoji kao svesno bice.

mozda da mozda ne... iskustvo nas uci da se nikad ne treba oslanjati samo na jedan lek jer jedan lek nikog nije spasao ako se taj pre leka nije iznutra promenio. neko moje misljenje je da je djavo koga spominjes sve samo ne depresivan, pre ce biti da je beskrajno sarmantan i zabavan jer njegovo postojanje je omoguceno verom ljudi ne u njega kao djavola vec verom u nekog koji ih budi iz sna koji su tek njegovom priutnoscu postali svesni da sanjaju... a posto su elementi djavoljeg i bozanskog sadrzani u svakom od nas, onda mozda mozemo resenje traziti na tom sukobu dva principa koji postoje u coveku od kako postoji kao svesno bice.

probudi ono sto zelis da bude probudjeno....nema sukoba vec izbor...taj sarm je hvatanje za slamku,zabava lazna uteha...a propast neminovna....svesnost ne donosi mir,vec nemir a slazem se da su oba elementa prisutna...

Neki ljudi imaju retku sposobnost da u ocima drugih osoba vide ZIG SMRTI. :eek:

Cak i kada je osoba potpuno zdrava (a kasnije nastrada recimo u saobracajnoj nesreci)

Neki poznati svetski knjizevnici su zabelezili ovaj fenomen u svojim delima.

Upravo si dao opis čoveka koji boluje od depresije.
Umrtvljen,usporen,škrt na rečima,ćutljiv,inertan.....

skroz je normalno da se ljudi osećaju loše, pa i očajno.... mene čudi kad gledam prolaznike kako ne vrište suočeni sa sopstvenom egzistencijom, kao ona munkova slika, jer sve je ovo veoma užasavajuće i uzaludno....

ali tačno je da ljubav, romansa, može malo da popravi situaciju -
I stare into the fridge. Like a mirrored image of myself.
Cold and empty, and the lights come on only when you open the door.
Otherwise ice-cold purring darkness.

rešenje ne vidim ni u religiji, ni u psihologiji, pa ni u filozofiji, samo hemija da se nekako otaljavaju dani....

Neki ljudi imaju retku sposobnost da u ocima drugih osoba vide ZIG SMRTI. :eek:

Cak i kada je osoba potpuno zdrava (a kasnije nastrada recimo u saobracajnoj nesreci)

Neki poznati svetski knjizevnici su zabelezili ovaj fenomen u svojim delima.

ne bih blajbi o tome jer je to vec na nivou parapsihologije i zadire u sferu onostranog... intencija mi je bila osvrt na ono sto nas zivotno ne ispunjava pa polako postajemo androgena forma necega sto je nekad bilo ljudsko bice puno duhovnosti

skroz je normalno da se ljudi osećaju loše, pa i očajno.... mene čudi kad gledam prolaznike kako ne vrište suočeni sa sopstvenom egzistencijom, kao ona munkova slika, jer sve je ovo veoma užasavajuće i uzaludno....

ali tačno je da ljubav, romansa, može malo da popravi situaciju -
I stare into the fridge. Like a mirrored image of myself.
Cold and empty, and the lights come on only when you open the door.
Otherwise ice-cold purring darkness.

rešenje ne vidim ni u religiji, ni u psihologiji, pa ni u filozofiji, samo hemija da se nekako otaljavaju dani....

u pravu si. nista od navedenog ne moze pomoci da se covek vrati svom izvoristu. onda se mozemo i zapitati cemu i zasto uopste postoje te discipline koje se bave pitanjima ljudskog duha. a ako je svo akumulirano tzv. "znanje" o coveku koje su vekovima stekle zahvaljujuci izuzetnim pojedincima nesposobno da nam pomogne, onda moramo staviti prst na celo i zapitati se da li je covek zaista bice koje je suprematorno sposobno da vlada i bude stozer ove planete. jer ako hemija odlucuje o mnogim stvarima, a znamo da je tako, onda moramo biti u najmanju ruku zbunjeni koliko je vekova pa i milenijuma covek izgubio trazeci sebe na stranputicama svega, prvenstveno disciplina koje si nabrojao.

jer vecina njih su teske zablude ma koliko imale za postulat postojanja coveka i njegove sukobe.

Kad bude bio dostignut budizam, a bice, onda ce svima biti prazan pogled - beznadeznost da ce u zivotu biti mjesta za bilo koju strast, ne samo ljubav. Mislim da je nauka ta koja razara sve dusevne odnose. Samim tim sto se mora ici u skolu decenijama, nema se vremena za srce. A posebno zbog toga sto se odbacuju sve dusevne kombinacije u korist intelektualne prepotencije.

Oni koji se odluce na visoko obrazovanje tiranisu naivne i postene ljude umom i policijom. U svemu sto je strast nalaze "zlo"!

e upravo taka kako si opisao ja sam posle 10 sati na poslu..:neutral:

razumem te...ali ovo je situacija koja nema veze sa poslom jer i ti posle posla ako odes na kafu sa drugaricom i opustite se uz miris nesa i italijansku kanconu u nekoj basti de zgodni macani drkaju po androidima neces da naabacis facu mrtvila i prepricavas sve vreme ruzne stavri sa posla vec ces makar da se nasmejes ili budes pozitivnija...a to se jedino zapisuje.

ima ljudi koji emituju negativnu energiju u ogromnim kolicinama... i kada bi pricao primere iz zivota bilo bi za pdf humor.

neki ljudi u fazama a neki gotovo bez pauze
prožive život bez života
inertni, bezvoljni, bez strasti, pokreta, cirkulacije
možda i ta apatija, melanholija, depresija, odsustvo svih tih stvari
stvara neka pozitivna duševna stanja
nekom pojedincu
čovek se uvek čupa kako zna
uostalim šta je čovek i šta je jedna ljudska sudbina
bilo kome osim samom čoveku
šta sad treba da imamo antipod
večno razdraganog, nasmejanog, vrcavog čoveka

rešenje je uvek u psihologije
ne u papirima i mudrovanju
već u dobro skrojenoj psihi
koja zna kako da reaguje na sve
najlakše je naći neku drogu
i okuirati se njome
kao što je i najlakše
puniti se gorivom
mada to košta

krajnosti postoje niko od nas nije stalo nasmejan ko da je retard koji drzi u rukama cigru i odusevljava se vertigu boja kad se ona vrti, ali ipak mislim da se pazljivim promatranjem moze osetiti, ako ne i videti koji su ljudi def u nekoj fazi totalne pogubljenosti koje ne mora uvek biti materijalnog ili emotivnog nemanja... mozda je uzrok tog problema i u drzavi koja svesno svojom politikom dugi niz godina kod ljudi ubija svaki vid duhovnosti promovisuci nenandertalce i kvazi kulturu zvanu ekstremni sund... ne znam da li je iko od vas nekada video coveka ili zenu da u busu sedi i cita neku knjigu...a to je normalna situacija svuda u svetu a pogotovo sto je za mnoge neverovatno na istoku

Kad covek prestane da se nada… kad nema vise planova jer su svi prethodni planovi i ciljevi bili nedohvatljivi…kad ne ljibi…kad zivot izgubi smisao…kad je sam i nema s kim da podeli srecu u tugu…kad je svejedno jel si ziv ili mrtav…tad covek izgubi sjaj u ocima.
Oci su ogledalo duse. Kad je dusa prazna, oci su bez sjaja.

Okruzena sam takvim ljudima…polako i ja postajem jedna od njih.:(
I dodala bi da me fascinira cinjenica da su to ljudi koji "imaju" para ali nemaju nista vise. Negde u toj trci za novce izgubili su sebe...izgubili su dete u sebi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back