BLAJBI
Zaslužan član
- Poruka
- 103.496
Ajde Blajbi prevedi nam ti si jedini Latino medju nama.Nisi fer.![]()
Ima taj isti tekst i na engleskom.
Procharakaj malo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ajde Blajbi prevedi nam ti si jedini Latino medju nama.Nisi fer.![]()
Ima taj isti tekst i na engleskom.
Procharakaj malo.
Sunce ulazi u svoju poslednju fazu pred gasenje, ali ono nece umreti samo vec ce povici sa sobom i sve planete svoga sistema.
Gasenje je vec pocelo naglim povecanjem temperature nase Zvezde i naglim podizanjem temperature na Zemlji i u celom suncevom sistemu.
Danasnji globalni rast temperature na zemlji samo je vrlo malim delom uzrokovan covekovim delovanjem: preko 90% je uzrokovan pojacavanjem aktivnosti Sunca.
Temperature ce samo za par godina poprimiti takav rast da ce atmosfere nestati, a voda se ispariti.
Cim se led na severnom polu potpuno otkravi, na Zemlji ce godisnja temperatura istovremeno skociti za 5-10 stepeni sto ce biti fatalno za najveci broj zivih bica na njoj.
Naucnici to vec znaju, ali ne smu da objave u javnosti da ne bi doslo do panike.
![]()
Sunce ulazi u svoju poslednju fazu pred gasenje, ali ono nece umreti samo vec ce povici sa sobom i sve planete svoga sistema.
Gasenje je vec pocelo naglim povecanjem temperature nase Zvezde i naglim podizanjem temperature na Zemlji i u celom suncevom sistemu.
Danasnji globalni rast temperature na zemlji samo je vrlo malim delom uzrokovan covekovim delovanjem: preko 90% je uzrokovan pojacavanjem aktivnosti Sunca.
Temperature ce samo za par godina poprimiti takav rast da ce atmosfere nestati, a voda se ispariti.
Cim se led na severnom polu potpuno otkravi, na Zemlji ce godisnja temperatura istovremeno skociti za 5-10 stepeni sto ce biti fatalno za najveci broj zivih bica na njoj.
Naucnici to vec znaju, ali ne smu da objave u javnosti da ne bi doslo do panike.
![]()

Ma nemoj? i to ce sve da se desiiiiii evo 2012. npr
plus jedno 5-6 milijardi godina.
i cek cek bre,stani malo,idemo redom.... voda ce da ispari nakon sto se led na severnom polu otopi....dobro,malo kasnije.... temperatura skace za 5-10 stepeni...
e sad,ja tebe pitam,po kojoj logici si doso do ovog zakljucka?
posto,kad dodje do otopljenja severnog pola i svih njegovih glecera,ode jedno dobro parce Zemlje...znaci ogroman potop,poplave,vetrovi itd... i kako ce iz toga izaci povecana temperatura?![]()
Jesi li ti nekada doziveo kada padne led (grad)?
Jesi li primetio da momentalno temperartura padne za desetak stepeni?
A jesi li primetio da cim se led otopi, temperatura odmah skoci za desetak stepeni?
To ce se ISTO DOGODITI kada se pol (polovi) otkrave i vise ne bude leda.....

haha, koja budalastina..
temperatura u krajnjoj fazi bi trebala da raste hiljadama i hiljdama godina..ceo taj proces oko jedne zvezde je jaako puno vremena..nama se digla temp za 30 godina
o boze dokonih ljudi...

Pa ti dajes link, red bi bio da nam pruzis informacije i na eng... Ipak njega razume i govori verovatno 80% ovog foruma...
A šta ti više trebaCitas li ti uopste nesto, gledas li TV, pratis li sta se po svetu dogadja?
Zar nikada nisi cuo da su se u zadnjih 10 godina gotovo svi vrhovi visokih planina otopili, da su gleceri nestale, da je severni pol postao prohodan za brodove, da temperatura skace tako da ni jedan naucnik nista slicno nije mogao ni da sanja pre par godina???
Ja ne znam gde vi zivite kada NIKAKVE informacije nemate sta se u svetu desava...
Jedino znate sta je Seselj vecerao u Hagu i da je Kosovo Srbija...

2012. pa kako cu bez mobilnog? Pa to jeste onda smak!

Ovo je toliko tacno da je netacno. Zvezde, bas kao i ljudi, umiru od dana kada se rode. A nase Sunce je tek na polovini zivota, sto ce reci da ima da zivi jos aproksimativno 5 milijardi godina. I naravno da se nista od ovoga sto si ti naveo nece desiti u skorije vreme.Sunce ulazi u svoju poslednju fazu pred gasenje, ali ono nece umreti samo vec ce povici sa sobom i sve planete svoga sistema.
![]()
Ovo je toliko tacno da je netacno. Zvezde, bas kao i ljudi, umiru od dana kada se rode. A nase Sunce je tek na polovini zivota, sto ce reci da ima da zivi jos aproksimativno 5 milijardi godina. I naravno da se nista od ovoga sto si ti naveo nece desiti u skorije vreme.

rekoh ja,19 vek
opet cisti potoci,cuvanje ovaca i krava
guste sume itd
mozda i nije lose vratiti se u to doba,nasih pradedova
opet proja,cisto neobrano mleko
mislim,posto ce zivot u gradu biti nepotreban,sta cu na betonu bez tv i mobilnog...internet nesmem ni da pomislim![]()

Je, je. Sunce uslo u poslednji stadijum svog postojanja, i trajace jos samo 300 milijardi godina.
Pripremimo se da umrete
Zapravo istina je sasvim drugačija...Mediji zatrpavaju stanovništvo potpuno nepotrebnim informacijama...Tako da mi smo te stvari za sunce odavno čuli,a nedavno je bio i Al Gorov film o klimatskim promenama tako da.Trivije su više manje jedino što se može videti na našim ''vrlim'' ''demokratskim'' i ''pro-evropskim'' medijima.Citas li ti uopste nesto, gledas li TV, pratis li sta se po svetu dogadja?
Zar nikada nisi cuo da su se u zadnjih 10 godina gotovo svi vrhovi visokih planina otopili, da su gleceri nestale, da je severni pol postao prohodan za brodove, da temperatura skace tako da ni jedan naucnik nista slicno nije mogao ni da sanja pre par godina???
Ja ne znam gde vi zivite kada NIKAKVE informacije nemate sta se u svetu desava...![]()
ako hoćeš da preživiš, kupi zalihu poštanskih markica....

i koverte i papir i sveskicu da upisem adrese svih forumasa posto net netje da radi![]()