Smotani u drustvu

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Na engleskom je socially awkward, mada cudan je mozda malo grub izraz, tako da cemo iskoristi smotan.
Imate li nekog poznanika, prijatelja koji je eto, tako malo smotan sa drugima, primera radi, niko se ne smeje njegovim forama, ili neko ko jednostavno malkice strci. Primera radi, svi se zezaju, opustena atmosfera, a ta jedna osoba nikako da se uklopi u taj ambijent.
Dakle, znate li nekog takvog (i kako se slazete sa takvima) ili jeste li i vi mozda malo smotani?

Na engleskom je socially awkward, mada cudan je mozda malo grub izraz, tako da cemo iskoristi smotan.
Imate li nekog poznanika, prijatelja koji je eto, tako malo smotan sa drugima, primera radi, niko se ne smeje njegovim forama, ili neko ko jednostavno malkice strci. Primera radi, svi se zezaju, opustena atmosfera, a ta jedna osoba nikako da se uklopi u taj ambijent.
Dakle, znate li nekog takvog (i kako se slazete sa takvima) ili jeste li i vi mozda malo smotani?

Bila sam i ja takva kad sam bila mlađa (u svojum teen godinicama :) ). Nikada nisam imala problema da komuniciram sa jednom osobom - znači sve je bilo ok dok smo ja i ta neka osoba bili sami, ali je problem nastajao čim bi nam se priključila još jedna ili više osoba. U takvoj situaciji bih odmah zaćutala i pričala samo kada bi mi se neko obratio. :confused: Nemam pojma zašto sam se tako ponašala - verovatno je to bila posledica ogromnog nedostatka samopouzdanja, kombinovana sa nezainetersovanošću za teme o kojima su pričali. Sada više nemam taj problem kada su oko mene ljudi koji su prosečno komunikativni, ali sa takvim ćutljivim i povučenim ljudima baš i ne umem... ne znam kako da im se obratim i na koji način da započnem razgovor. :confused: Krivo mi je zbog toga zato što znam da tako verovatno propuštam priliku da upoznam ljude koji su slični meni i sa kojima bih mogla da ostvarim neka duboka i jaka prijateljstva. :(

za drugoga to je teshko reci, svako se nekad nashao u drushtvu koje mu po nechemu nije odgovaralo , isto tako, uopshte nije obavezno "uklopiti se", to je deshavanje na koje je neprirodno prisiljavati sebe.

Kako da ne. No nema brige za većinu. Naime, za većinu takvih, toje samo stvar razdoblja i nači da nj9ihovo vreme nije došlo ili da su u pogrešnom društvu za njih. Mogu da kažem da se ja lično i te kako nisam uklapao.

Back