Dok sam bio mlad i zelen imao sam samo pitanja, ali ne i odgovore.
Veliki broj pitanja mi je opterećivao dušu i kao kamen oko vrata su mi bila dok sam pokušavao da plivam u moru života.
Jednog dana upoznao sam VERU U BOGA.
Odgovori su počeli da se nižu kao na traci.
Čitao sam o Bogu sve što se moglo pročitati.
Zvanično priznate verske knjige i one koje nisu priznate.
Slušao sam i šta su mi govorili Jehovini svedoci.
Slušao sam šta o veri misle katolici i muslimani.
Slušao sam šta o veri misle i ateisti.
Slušao sam svakoga ko je imao nešto da kaže na tu temu i onda počeo da donosim zaključke.
Pomoglo mi je.
Do tada nesređen i nadasve prazan život zamenio je život pun ljubavi za svet oko sebe i sve ljude na tom svetu.
One koje baš i ne mogu da volim pokušavam bar da ne mrzim.
Ipak, ponekad shvatam da je onima koji ne razmišljaju svojom glavom bolje i lakše u životu.
Oni prihvate određeno učenje o Bogu i slepo ga se drže ne tragajući dalje za istinom. Svim svojim silama se trude da i druge ubede u svoje stavove mada često nemaju ni osnovna znanja o Bogu i božijoj ljubavi.
Sada, kada pogledam iza sebe nimalo mi nije žao što sampošao ovim putem.
Lakše bi mi bilo da sam recimo lud i da ne znam ono što znam, ali bolje i to nego da svoje razmišljanje svedem na ludosti koje lako zavaraju sve naivne i neupućene u pitanja vere.
Možda ste primetili da nisam izrekao ni jedan savet ili izneo šta sam to zaključio.
Znate li zašto?
Zato što imam poverenja u svakoga od vas da ste sposobni za ono što sam i ja uradio.
Možete se okrenuti Bogu i verovati svim srcem, a možete svoj život provesti tragajući isključivo za materijalnom dobiti i telesnim uživanjem.
Izbor je samo Vaš jer svima nam je dao Bog slobodnu volju.
Za kraj ću samo ponoviti najbolji savet koji nam je svima Isus dao:
"Budite kao deca jer njihovo je carstvo nebesko."

Veliki broj pitanja mi je opterećivao dušu i kao kamen oko vrata su mi bila dok sam pokušavao da plivam u moru života.
Jednog dana upoznao sam VERU U BOGA.
Odgovori su počeli da se nižu kao na traci.
Čitao sam o Bogu sve što se moglo pročitati.
Zvanično priznate verske knjige i one koje nisu priznate.
Slušao sam i šta su mi govorili Jehovini svedoci.
Slušao sam šta o veri misle katolici i muslimani.
Slušao sam šta o veri misle i ateisti.
Slušao sam svakoga ko je imao nešto da kaže na tu temu i onda počeo da donosim zaključke.
Pomoglo mi je.
Do tada nesređen i nadasve prazan život zamenio je život pun ljubavi za svet oko sebe i sve ljude na tom svetu.
One koje baš i ne mogu da volim pokušavam bar da ne mrzim.
Ipak, ponekad shvatam da je onima koji ne razmišljaju svojom glavom bolje i lakše u životu.
Oni prihvate određeno učenje o Bogu i slepo ga se drže ne tragajući dalje za istinom. Svim svojim silama se trude da i druge ubede u svoje stavove mada često nemaju ni osnovna znanja o Bogu i božijoj ljubavi.
Sada, kada pogledam iza sebe nimalo mi nije žao što sampošao ovim putem.
Lakše bi mi bilo da sam recimo lud i da ne znam ono što znam, ali bolje i to nego da svoje razmišljanje svedem na ludosti koje lako zavaraju sve naivne i neupućene u pitanja vere.
Možda ste primetili da nisam izrekao ni jedan savet ili izneo šta sam to zaključio.
Znate li zašto?
Zato što imam poverenja u svakoga od vas da ste sposobni za ono što sam i ja uradio.
Možete se okrenuti Bogu i verovati svim srcem, a možete svoj život provesti tragajući isključivo za materijalnom dobiti i telesnim uživanjem.
Izbor je samo Vaš jer svima nam je dao Bog slobodnu volju.
Za kraj ću samo ponoviti najbolji savet koji nam je svima Isus dao:
"Budite kao deca jer njihovo je carstvo nebesko."