Smisao zivota ili kvalitet

• Začetnik teme Začetnik teme prsho
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dal je smisao zivota ustvari njegov kvalitet zivljenja? Ili se moze ne kvalitetno zivjeti a naci smisao... Ako sve utanacim u zivotu a shvatim prolaznost toga padnem u depru i ne vidim smisao da bi iz nje izaso pocnem ga trazit van tog sto znam da ce proci... Pa sta sam se onda uopce mucio opskrbiti se sa svim tim uvjetima sto podrazumevaju kvalitetno zivljenje... Mogo sam od pocetka sjediti i trazit smisao dalje bi odmakao, mozda bi samo u pocetku bio anksiozan... U pitanju je vaganje utrosenog vremena koje na kantar stavljam kad govorim o tokovima zivota...
Pa meni je to isto,smisao zivota i kvalitet istog,ne radim nista,nikom ne polazem racune,smanjim stres tako sto manje ljudi srecem i posvetim se sebi u prirodi

Dal je smisao zivota ustvari njegov kvalitet zivljenja? Ili se moze ne kvalitetno zivjeti a naci smisao... Ako sve utanacim u zivotu a shvatim prolaznost toga padnem u depru i ne vidim smisao da bi iz nje izaso pocnem ga trazit van tog sto znam da ce proci... Pa sta sam se onda uopce mucio opskrbiti se sa svim tim uvjetima sto podrazumevaju kvalitetno zivljenje... Mogo sam od pocetka sjediti i trazit smisao dalje bi odmakao, mozda bi samo u pocetku bio anksiozan... U pitanju je vaganje utrosenog vremena koje na kantar stavljam kad govorim o tokovima zivota...
smisao života nije isto što i kvalitet života..smisao života je instrument kojim merimo kvalitet svog života..

to što nam je smisao života odlučuje o tome da li smatramo da živimo kvalitetan život. što smo bliže dostizanju smisla u praktičnom životu to samoprocenjujemo da nam je kvalitet života bolji...znači ako nam je smisao života ljubav onda nam na samoprocenu kvaliteta života ne utiče to što smo naprimer siromašni.. ako nam je smisao života zgrtanje materjalnog onda nam na procenu kvaliteta života ne utiče to što imamo ljubav...

Ovo se nekad prosto nazivalo MRŠOMUDJENJE

da znas naso sam ti papiri sve crno na bijelo kaze da cu ostaviti bivsu i da cu postat shoferom i to se i desilo...e za dalje neznam nesto sam zastao s to pisanje...a moguce da je i zbog ovu globalnu pandemiju nekako djeluje paralisuce....mada svjestan sam da sad oybiljni igraci prave veliku lovu...ai to na papir sto pise treba pokrenut u praksu...ja neznam ni kako sam dovde stigo...velika su to odricanja...a drugo je kad ti sve stavljeno na tacnu...pa mozes i gurnut taj tanjir jer ti dosadilo da te nutkaju...svak od uspjesnih ce ti reci ja bi opet ovako i nikako drukcije....e a kolko ,,neuspesnih,, bi ti to isto reklo
Ako verujes da si u pravu verovatno onda i jesi.
Ako ne verujes da nisi u pravu onda verovatno i nisi.

Back