Ljubo2
Domaćin
- Poruka
- 4.227
GRČKO PRAVO - PRAVOSLAVLJE.Meni je interesantno to da se u nekoj knjizi (o arhaicnim desavanjima) pominje pojam 'pravo' u interesatnom obliku - konkretno 'rimsko pravo' i 'grcko pravo'. (knjiga kaze ta i ta plemena su postovala rimsko pravo, dok ova druga plemena su koristila grcko pravo.) Mi bi danas rekli 'katolicka vera', ispovest ili 'pravoslavna vera', ali ako se pogleda hriscanski eticki/moralni sistem u sustini, to, na kraju, i ispadne 'pravo' u smislu u kome ga danas razumemo. Samo je sistem kontrole drugaciji.
RIMSKO PRAVO - KATOLIČANSTVO.
Grčko i rimsko pravo se temelje na Sataninom (Darvinovom) principu prirodne selekcije i prava jačega. Ova dva prava potenciraju INDIVIDUALIZAM. Svi dosadašnji svetski društveni i ekonomski poreci su bazirali na pricipu INDIVIDUALIZMA. Princip INDIVIDUALIZMA je princip HAOSA I ZLA.
INDIVIDUALIZAM je takođe po meri i pravoslavlja i katoličanstva, jer i pravolslavci i katolici su uvek do sada živeli, a i danas žive, po principu INDIVIDUALIZMA, sa značenjem HAOSA I ZLA.
Ali INDIVIDUALIZAM, HAOS I ZLO, nisu po meri HRIŠĆANSTVA. Hrišćanstvo, koje se temelji na Hristovoj zapovesti: "Ljubi bližnjega kao samoga sebe", ne podrazumeva INDIVIDUALIZAM, već KOLEKTIVIZAM. Najbolji primer društva u prirodi, čija se organizacija života i rada temelji na Hristovom principu:"Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe" i KOLEKTIVIZMU, su mnoge milijarde ćelija, koje grade ljudski organizam, u kjem je INDIVIDUALNO "JA" svake ćelije, podudarno i identično sa KOLEKTIVNIM "JA" celog ljudskog organizma. I jedino tela ćelija, biljaka, životinja i ljudi kao pravedne ekonomske zajedice, koje su sagrađene po principu "ljubavi prema bližnjemu" i principu KOLEKTIVIZMA, se mogu smatrati HRIŠĆANSKIM. U takva društva spadaju i društva pčela i mrava.
Iz čega može da se izvede zaključak da društva pravoslavlaca i katolika, koja nikada do danas nisu živela, niti danas žive, po Hristovom principu LJUBAVI, HARMONIJE; DOBRA i KOLEKTIVIZMA, već po Sataninom principu prirodne selekcije, prava jačega, individualizma, a time istovremeno i principu HAOSA I ZLA, NISU HRIŠĆANSKA DRUŠTVA, tj. KOLEKTIVISTČKA, već INDIVIDUALISTČKA, tj. I SATANISTIČKA.
Pravoslavlje i katoličanstvo samo propovedaju i veruju u Hrista i njegov princip ljubavi, harmonije i dobra, ali po ovom principu nikada nisu živeli, niti danas žive. Prema tome, pravoslavci i katolici, NISU, niti su ikada BILI - HRIŠĆANI.
Za pravoslavce i katolike, hrišćanstvo je još uvek samo B A J K A .